Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Spānija dramatiskā galotnē izcīna vēsturisku Pasaules kausa finālu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Spānija dramatiskā galotnē izcīna vēsturisku Pasaules kausa finālu
Spānijas valstsvienības futboliste Salma Paraluello pēc vārtu guvuma. Foto: Andrew Cornaga/AP/Scanpix

FIFA Pasaules kausa izcīņā futbolā sievietēm finālu pirmoreiz sasniedza Spānijas valstsvienība, Jaunzēlandes pilsētā Oklendā notikušajā pusfinālā gūstot divus vārtus spēles galotnē un ar 2:1 pieveicot Zviedriju.

Spānietes astotdaļfinālā sagrāva (5:1) Šveici un ceturtdaļfinālā papildlaikā uzveica (2:1) iepriekšējā Pasaules kausa finālisti Nīderlandi.

Zviedrijas komanda izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0:0, 5:4 11 metru sitienu sērijā tika galā ar iepriekšejo divu finālturnīru uzvarētāju ASV un ceturtdaļfinālā uzvarēja (2:1) Japānas futbolistes.

Pusfināla cīņas ievadā iniciatīvu ieguva spānietes, ar veiklu saspēli tincinot Zviedrijas aizsardzību, kas līdzšinējās piecās spēlēs bija ielaidusi tikai divus vārtus.

81. minūtē spānietēm izdevās izvirzīties priekšgalā, precīzi vārtu apakšējā stūrī sitot laukumā uz maiņu sūtītajai 19 gadīgajai Salmai Paraluello. Iepriekšējos četros Pasaules kausa pusfinālos trīs reizes zaudējusī Zviedrijas izlase gan nesalūza, 88. minūtē Rebekai Blomkvistai izlīdzinot rezultātu.

Neilgi pēc bumbas izspēles no centra komandu līdzjutēju emocijas krasi mainījās, aizsardzei Olgai Karmonai Garsijai ar filigrānu sitienu atgūstot Spānijai vadību (2:1).

Vien savā trešajā Pasaules kausa finālturnīrā spēlējošā Spānijas izlase iepriekšējās divās reizēs nebija tikusi tālāk par astotdaļfinālu. Eiropas meistarsacīkstēs Spānijai augstākais sasniegums ir iekļūšana pusfinālā 1997. gadā.

Rīt otrajā pusfinālā pulksten 13.00 pēc Latvijas laika Austrālija Sidnejā uzņems Eiropas čempioni Angliju.

Spēle par trešo vietu 19. augustā notiks Brisbenā, bet 20. augustā Sidnejā paredzēts fināls par zeltu.

Izmantotie avoti:
https://www.fifa.com/fifaplus/en/to...
https://www.fifa.com/fifaplus/en/ma...

     [+] [-]

, 2023-08-15 13:34, pirms gada
Tā ir,ja vārtsardze nevar pārliktni aizsniegt Uzsit pa vidu un tāpat nevar aizsniegt bumbu

  +4 [+] [-]

, 2023-08-15 14:09, pirms gada
Spānietes astotdaļfinālā sagrāva (5:1) Nīderlandi un ceturtdaļfinālā papildlaikā uzveica (2:1) iepriekšējā Pasaules kausa finālisti Nīderlandi.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-15 14:16, pirms gada
@metalhulugan, viss pareizi. Ar so PC ir pienemts, ka iepriekseja PC cempionata uzvaretaji ir jaizsit divreiz. To iztestees sieviesu futbola un pectam, ja viss bus labi, pienems ari viriesu futbola. Jaseko aktualitatem lidzi, ka to dara musu SC autori!

  +1 [+] [-]

, 2023-08-15 15:39, pirms gada
metalhuligans rakstīja: Spānietes astotdaļfinālā sagrāva (5:1) Nīderlandi un ceturtdaļfinālā papildlaikā uzveica (2:1) iepriekšējā Pasaules kausa finālisti Nīderlandi.
Sportacentru jau sen,tēlaini runājot,uztveru,kā klaunu,galma ākstu...
Nopietni sporta ziņas lasu citos portālos
Te var uzjautrināties par ''gudrīšu''interpritāciju un uzvārdu klonēšanu

     [+] [-]

, 2023-08-15 22:57, pirms gada
metalhuligans rakstīja: Spānietes astotdaļfinālā sagrāva (5:1) Nīderlandi un ceturtdaļfinālā papildlaikā uzveica (2:1) iepriekšējā Pasaules kausa finālisti Nīderlandi.
Visinteresantākais ir tas, ka autors 9 stundas pēc tava komentāra šo kļūdu tā arī nav izlabojis.