Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Spānija viesosies Meksikā, Anglija uzņems Ungāriju

Spānija viesosies Meksikā, Anglija uzņems Ungāriju
Spānijas izlases treneris Visente del Boske žurnālistu ielenkumā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tiks aizvadītas daudzas pārbaudes spēles.Laukumā izies arī Latvijas futbola izlases pretinieces Eiropas čempionāta atlases ciklā, tāpat kārtējo maču aizvadīs arī spēcīgākās pasaules valstsvienības.

Blāna pirmais piegājiens pie Francijas stūres

Meksika šogad atzīmēs 200 gadu jubileju kopš neatkarības iegūšanas no Spānijas, un diezgan simboliski, ka šovakar pie meksikāņiem pārbaudes spēlē viesosies tieši Spānija. Visente del Boske sastāvā iekļāva lielu daļu no tiem spēlētājiem, kas vēl pavisam nesen kļuva par pasaules čempioniem, tomēr Spānijā del Boske saņēma lielu kritiku, jo daudzi futbolisti joprojām ir vājā sportiskajā formā pēc brīvdienām, savukārt "Barcelona" vadība nebija mierā, ka tikai trīs dienas pirms Spānijas Superkausa spēles tika izsaukti septiņi kluba futbolisti. Tikmēr Meksikas jaunais galvenais treneris Enrike Mesa ir atšķīris jaunu lappusi Meksikas izlasē un izlases sastāvā ir iepludinātas jaunas vēsmas, "Barcelona" talantu Honatanu dus Santušu ieskaitot.

Pirmo pārbaudījumu pie Francijas stūres sagaidīs Lorāns Blāns, kura vadītā vienība Oslo tiksies ar Norvēģiju. Uz šo maču netika izsaukts neviens no tiem spēlētājiem, kas bija Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā (izņēmums ir vārtsargs Stefans Rufjē, kurš oficiāli neatradās vienības pieteikumā), tomēr arī rezerves Francijai ir pietiekami labas - uz Norvēģijas galvaspilsētu devās tādi pazīstami spēlētāji kā Karims Benzemā, Samirs Nasri, Lasana Diarā, Filips Meksess, kā arī jaunie talanti Musa Sisoko, Jans Mvila u.c. Savukārt Ukraina tiksies ar Nīderlandes valstsvienību. Oranžo galvenais treneris Berts van Mārveiks nolēma atpūtināt Pasaules kausa izcīņas varoņus, lielisku iespēju sevi pierādīt pirms atlases cikla sākuma dodot tuvākajām izlases rezervēm.

Anglija uzņems Ungāriju

Anglijas izlases galvenais treneris Fabio Kapello mačam pret Ungāriju izsaucis tikai 10 no 23 spēlētājiem, kas valstsvienības krāsas pārstāvēja arī Dienvidāfrikā. Starp viņiem ir arī komandas līderi Džons Terijs, Frenks Lampards, Stīvens Džerards un Veins Rūnijs. Kapello kandidātu sarakstā iekļāva trīs spēlētājus, kas izlasē vēl nav aizvadījuši nevienu maču,- Džeku Vilšīru, Kīranu, Gibsu un Bobiju Zamoru. Interesanti, ka pēc izsaukuma uz izlasi no tās oficiāli aizgāja vārtsargs Pols Robinsons un aizsargs Vess Brauns.

Argentīnas izlase, kas Pasaules kausa izcīņā ceturtdaļfinālā cieta apkaunojošu sakāvi pret Vāciju, šovakar viesosies Dublinā, kur tiksies ar Īrijas komandu. Argentīnas izlasē Djēgo Maradonu trenera amatā nomainījis pagaidu vadītājs Batista. Tomēr arī trenera maiņa nenozimēja to, ka izlasē atgriezīsies Milānas "Inter" spēlētaji Havjers Dzaneti un Estevans Kambjaso, kā arī uzbrūkošais pussargs Lučo Gonsaless, kurš bija viens no galvenajiem faktoriem, kādēļ Marseļas "Olympique" aizvadītajā sezonā kļuva par Francijas čempioni. Vācija šovakar tiksies ar kaimiņvalsti Dāniju. Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs nolēma neizsaukt vienības līderus Pasaules kausa izcīņā, starp kandidātiem lielākoties iekļaujot tuvākās rezerves vai spēlētājus, kas Dienvidāfrikā pie vārda tika visai reti.

Horvātija tiksies ar Slovākiju

Latvijas pirmā pretiniece 2012.gada Eiropas čempionāta atlases ciklā Horvātija šovakar tiksies ar Slovākiijas futbolistiem. Horvātu galvenais treneris Slavens Biličs kandidātu sarakstā nav iekļāvis vairākus Horvātijas U-21 izlases spēlētājus, jo U-21 izlase šodien aizvadīs atlases cikla spēli pret Norvēģiju. Vienīgais izņēmums no U-21 izlases ir Ivans Rakitičs, kurš pieaugušo izlasē spēlē nozīmīgu lomu, tādēļ ir iekļauts komandas sastāvā. Ārpus kandidātiem palicis vārtsargs Stipe Pletikosa, kurš nule sadziedējis savainojumu un nu ir jauna kluba meklējumos. Tāpat Biličs sastāvā neiekļāva Mati Biliču, Dario Kneževicu un Nikolu Pokrivaču. Toties vieta sastāvā, protams, atradās tādiem spēlētājiem kā Vedrans Čorluka, Darijo Srna, Danijels Pranjičs, Luka Modričs, Mladens Petričs, Ivica Oličs, Eduardu da Silva u.c.

Belgradā vienlaicīgi ar Slovākijas un Horvātijas maču savā starpā tiksies Serbija un Grieķija. Pirātu kuģa jaunais galvenais treneris Fernandu Santušs, kurš amatā nomainīja Oto Rehāgelu, ir diezgan ievērojami atjauninājis sastāvu, komandā neiekļaujot astoņus futbolistus, kas piedalījās Pasaules kausa izcīņā,- piemēram, Kostasu Halkiasu, Aleksandrosu Cioli un Angelosu Haristeasu. Savukārt Latvijas otrā pretiniece Malta spēlēs pret Maķedoniju, bet gruzīni cīnīsies pret Moldovu, toties bez pārbaudes spēles nolēmusi iztikt Izraēla.,

Spēles

LaiksSpēle
0:2ASV - Brazīlija
1:1Bosnija un Hercegovina - Katara
14:00Dienvidkoreja – Nigērija
14:00Taizeme – Singapūra
15:00Ķīna – Bahreina
17:00Kazahstāna – Omāna
18:00Lietuva Baltkrievija
18:00Krievija – Bulgārija
19:00Armēnija – Irāna
19:00Azerbaidžāna – Kuveita
19:00Somija – Beļģija
19:00Moldova - Gruzija
20:00Kipra – Andora
21:00Malta - Maķedonija
21:00Zviedrija – Skotija
21:00Ukraina – Nīderlande
21:15Turcija – Rumānija
21:30Albānija - Uzbekistāna
21:30Austrija – Šveice
21:30Dānija – Vācija
21:30Melnkalne – Ziemeļīrija
21:30Polija – Kamerūna
21;30Serbija - Grieķija
21:30Slovākija - Horvātija
21:35Dienvidāfrika - Gana
21:45Īrija – Argentīna
21:45Slovēnija – Austrālija
21:45Velsa – Luksemburga
22:00Anglija – Ungārija
22:15Norvēģija – Francija
22:30Islande – Lihtenšteina
23:00Meksika – Spānija
23:30Angola – Uurgvaja

Izmantotie resursi:
UEFA.com - Union of European Football Associations
Goal.com


, 2010-08-11 12:38, pirms 14 gadiem
Meksiku ar Spāniju obligāti vajadzēs skatīties!
Domāju būs aizraujoša spēle!
, 2010-08-11 13:15, pirms 14 gadiem
piekrītu pēc DĀR komandu sastāvi būs jauni un kā jau zināms jauniem sevi japierāda izlases rindās..
, 2010-08-11 13:42, pirms 14 gadiem
Dievs Tēvs! Vai tiešām atkal bija jāpiemin Zaneti? Pēc 4 gadiem viņam būs jau 41 gads, tad kāda jēga būtu viņu iekļaut PK kvalifikācijas ciklā? Skaidrs, ka nepaņemt Havjeru uz PK bija kļūda, tomēr šis bija viņa potenciāli pēdējais PK turnīrs, tāpēc tālākas diskusijas tiek slēgtas.
, 2010-08-11 13:54, pirms 14 gadiem
Anglijas-Ungārijas tiešraide šovakar 21:55 VSB kanālā.
, 2010-08-11 13:56, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Dievs Tēvs! Vai tiešām atkal bija jāpiemin Zaneti? Pēc 4 gadiem viņam būs jau 41 gads, tad kāda jēga būtu viņu iekļaut PK kvalifikācijas ciklā? Skaidrs, ka nepaņemt Havjeru uz PK bija kļūda, tomēr šis bija viņa potenciāli pēdējais PK turnīrs, tāpēc tālākas diskusijas tiek slēgtas.
Nākamgad Argentīna uzņems Copa America, kur Dzaneti noteikti vēl varētu spēlēt.
, 2010-08-11 14:06, pirms 14 gadiem
Daudz interesantu spēļu šodien. Taču, protams, primārā ir Latvijas-Čehijas spēle. Varbūt paralēli iemetīšu aci kādā citā. Šodien starp citu pa Viasat Sport Baltic rādīs Anglijas-Ungārijas spēli.
, 2010-08-11 14:06, pirms 14 gadiem
Circha rakstīja: Anglijas-Ungārijas tiešraide šovakar 21:55 VSB kanālā.
Ā, nu labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-11 14:43, pirms 14 gadiem
autoram - mazais 2S paluudza federaaciju neizsaukt uz speeli un ir palicis Barselonaa, kur gatavojas speelei par superkausu un cer iekljuut pamatsastaavaa.
Barcas 7nieks nemaz nebija atgriezushies no atvaljinaajuma - vinji pa taisno ir izsaukti uz izlasi. kaut kaads nonsenss.
, 2010-08-11 14:46, pirms 14 gadiem
555 rakstīja: Barcas 7nieks nemaz nebija atgriezushies no atvaljinaajuma - vinji pa taisno ir izsaukti uz izlasi.
To gan nezināju. Paldies par informāciju.
, 2010-08-11 15:27, pirms 14 gadiem
555 rakstīja: autoram - mazais 2S paluudza federaaciju neizsaukt uz speeli un ir palicis Barselonaa, kur gatavojas speelei par superkausu un cer iekljuut pamatsastaavaa.
Barcas 7nieks nemaz nebija atgriezushies no atvaljinaajuma - vinji pa taisno ir izsaukti uz izlasi. kaut kaads nonsenss.
Meksikai ir 200 gadu neatkarības svinības.
Spānijas Futbola federācijai ir līgums ar Meksikas federāciju, ka ir jāspēlē lielākajai daļai no sastāva, kas uzvarēja PK.
, 2010-08-11 15:45, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Meksikai ir 200 gadu neatkarības svinības.
Spānijas Futbola federācijai ir līgums ar Meksikas federāciju, ka ir jāspēlē lielākajai daļai no sastāva, kas uzvarēja PK.
buutu aizvedushi visus, iznjemot Barcas un Seviljas speeleetaajus, superkausu paarceelushi vai izspeeleejushi vienaa speelee. nedod Dievs tur veel traumu kaads dabuus, buus taads skandaals.
Panamietis Sesars Blekmens pēc vārtu guvuma Amerikas kausa izcīņas spēlē pret ASV izlasi. Foto: Agencia-MexSport/Imago Images/Scanpix

Panamieši vairākumā nospiež mājinieci ASV un pamatīgi sašķoba tās izredzes

Amerikas kausa izcīņā futbolā nozīmīgu panākumu izcīnījusi Panamas valstsvienība, Atlantā atspēlējoties un ar 2:1 pieveicot mājiniekus amerikāņus.
Venecuēlas valstsvienības vārtsargs Rafaels Romo pēc atvairīta Meksikas 11 metru soda sitiena. Foto: Patrick Fallon/AFP/Scanpix

Rondona vārti un vārtsarga atvairītā pendele Venecuēlai sniedz uzvaru pār Meksiku

Šorīt Amerikas kausa izcīņā otro panākumu tikpat spēlēs izcīnīja Venecuēlas futbolisti, kuri pieveica (1:0) Meksiku, nostiprinoties B grupas līderpozīcijā.
Turcijas valstsvienības futbolisti un galvenais treneris Vinčenco Montella pēc Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfināla sasniegšanas. Foto: Abedin Taherkenareh/EPA/Scanpix
14

Agri mazākumā nokļuvušie čehi varonīgi cīnās, tomēr turki pārāki kartīšu lietū

Šā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra emocionāli pielādētākajā spēlē Turcija vairākumā galotnē izrāva uzvaru (2:1) pār Čehiju, nodrošinot otro vietu F grupā un astotdaļfinālā pretiniekos iegūstot Austriju.