Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dorivals Žuniors apstiprināts par Brazīlijas izlases galveno treneri

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Dorivals Žuniors apstiprināts par Brazīlijas izlases galveno treneri
Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Brazīlijas Futbola konfederācija (CBF) trešdien apstiprināja Dorivalu Žunioru par jauno Brazīlijas vīriešu izlases treneri.

Jau ziņots, ka "Sao Paulo" klubs svētdien pavēstīja par to, ka Žuniors vairs nebūs kluba galvenais treneris, jo pārņems Brazīlijas izlases vadību.

"Žuniors ir Brazīlijas vīriešu izlases jaunais treneris," teikts īsā paziņojumā, piebilstot, ka ceturtdien Žunioram būs preses konference.

Paziņojumā par aiziešanu no "Sao Paulo" kluba svētdien Žuniors bilda, ka tas ir "personīgā sapņa piepildījums".

Brazīlijas izlasē 61 gadu vecais speciālists stāsies piektdien no amata atbrīvotā Fernandu Dinisa vietā, ar kuru vienošanās bija noslēgta līdz šī gada vidum.

Diniss pagājušajā nedēļā zaudēja darbu sliktu rezultātu dēļ, 2026.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā piedzīvojot trīs neveiksmes pēc kārtas, ieskaitot zaudējumu ar 0:1 cīņā mājās ar Argentīnu.

Pieckārtējā pasaules čempione Brazīlija atlases turnīrā ieņem sesto vietu 10 komandu konkurencē, par astoņiem punktiem atpaliekot no līderes Argentīnas.

Diniss darbu uzsāka pagājušajā gadā, un līgums bija spēkā līdz vasarā notiekošajai Amerikas kausa izcīņai. Tika plānots, ka tad valstsvienības vadību varētu pārņemt Madrides "Real" treneris Karlo Ančeloti, taču viņš nesen pagarināja līgumu ar Madrides komandu līdz 2026.gadam.

Žuniors 2022.gadā aizvadīja Riodežaneiro "Flamengo" līdz uzvarai Brazīlijas kausa izcīņā un triumfam Dienvidamerikas prestižākajā futbola klubu turnīrā "Copa Libertadores. 2023.gadā viņa vadībā Brazīlijas kausu pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīja arī "Sao Paulo" vienība.

Izmantotie resursi:
LETA