Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Šitiks paliek pie U-21 stūres

Andrejs Siliņš

Šitiks paliek pie U-21 stūres
U-21 galvenais treneris Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas U-21 jauniešu futbola izlases galvenā trenera amatā arī turpmāk strādās Genādijs Šitiks, kurš uz jaunā iesaukuma treniņnometni Ozolniekos no 10. - 14. oktobrim aicinājis vairākus jaunos futbolistus.

Atgādinām, ka Latvijas U-21 izlase septembrī noslēdza 2009. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kur ar izcīnītajiem 11 punktiem tika ieņemta ceturtā vieta savā apakšgrupā. Daudziem futbolistiem vecuma dēļ šis atlases cikls bija pēdējais U-21 izlases sastāvā, tomēr izlases treneru kolektīvs jau sāk gatavot komandu jaunajam Eiropas čempionāta atlases ciklam, kura pretiniekus uzzināsim izlozē jau 11. decembrī.

Uz U-21 izlases treniņnometni tikuši aicināti 18 futbolisti, kuri Ozolniekos aizvadīs iepazīšanās treniņus, savukārt 14. oktobrī 14:00 Daugavas stadionā, Rīgā izspēlēs draudzības spēli ar Mihaila Koņeva trenēto tuvāko rezervju U-20 izlasi (1988./89. gadā dzimušie).

Uzsākot jauno posmu izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks sniedza komentāru arī LFF Preses daļai: "Šāda tikšanās un treniņnometne ir ļoti svarīga, lai jaunie spēlētāji iepazītos ar U-21 prasībām, kuras ir tieši tādas pašas kā nacionālajai izlasei. Daudzi šie spēlētāji ir izgājuši visām jaunatnes izlasēm. Esam sekojuši līdzi šo spēlētāju gaitām arī Latvijas čempionāta spēlēs un tagad dosim viņiem iespēju sevi pierādīt arī izlasē.

Daudzu šo spēlētāju sniegums LMT Virslīgā šobrīd iepriecina un sagaidām no viņiem ne mazāku atdevi šeit. Spēlētājiem arī jāsaprot, ka caur sekmīgu startu izlasē paveras lielākas iespējas tikt kādā no labiem klubiem."

"14. oktobrī Daugavas stadionā aizvadīsim pārbaudes maču ar U-20 izlasi, kurā arī būs vairāki spēlētāji, kuri potenciāli varētu tikt iesaistīti arī U-21 komandā. Tas nozīmē, ka kopumā mēs varēsim novērtēt jau ap 35 futbolistiem un katram no viņiem ir iespēja iekļūt pamatsastāvā."

Genādijs Šitiks atzīmēja, ka jau novembrī plānots aizvadīt arī pirmo oficiālo pārbaudes spēli, tāpat arī nākamā gada martā un aprīlī komanda spēlēs, savukārt jaunais Eiropas čempionāta atlases sāksies 2009. gada rudenī.

"Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas izspēles sistēma paliks nemainīga, kad komandas tiek sadalītas pa apakšgrupām pa piecām komandām katrā, kur cīņa notiek par pirmajām divām vietām. Uzskatu, ka tā ir laba sistēma, jo tā prasa vairāk atbildības no treneriem un spēlētājiem. Jau 11. decembrī uzzināsim mūsu pretiniekus, pēc tam jau varēs plānot turpmāko kalendāru," komentēja Šitiks.

Uz treniņnomenti aicināts arī Itālijā spēlējošais uzbrucējs Edgars Gauračs, par kuru Šitiks izsakās sekojoši: "Pēdējā laikā Edgars tiešām labi spēlē Itālijā, gūst vārtus, par viņu varam lasīt labas atsauksmes medijos, tomēr grūti salīdzināt Itālijas dublieru čempionāta līmeni ar mūsu čempionātu. Arī viņam būs sevi jāpierāda treniņnometnēs un spēlēs, lai tiktu U-21 izlases sastāvā."

Treneris atzīmēja, ka ir priecīgs par bijušā U-21 spēlētāja Ivana Lukjanova sniegumu Lietuvas A līgā, kur mūsu futbolists vairākās spēlēs ir guvis vārtus savas komandas rindās. "Lukjanovs patlaban tiek izīrēts no "Skonto", kur viņam bija grūtības ar vārtu gūšanu un ne vienmēr tika arī pie spēlēšanas. Šobrīd viņš regulāri spēlē un ir rezultatīvs, un tas noteikti palīdzēs viņa karjeras augšupejā. Līdzīgi arī ar citiem spēlētājiem, kurus izīrējot citiem klubiem var tikt pie regulāras spēļu prakses un tas ir svarīgi," atzina Šitiks.

Latvijas U-21 izlases kandidāti draudzības spēlei ar U-20 izlasi

Vārtsargi:
Kaspars Ikstens (JFK Olimps/ASK), Jevgēņijs Sazonovs (FC Daugava (izīrēts FK Ventspils)), Edgars Portnojs (SK Blāzma Rēzekne).
Aizsargi:
Vadims Gaiļus (Skonto), Staņislavs Pihotskis (FK Rīga), Oļegs Timofejevs (FC Daugava), Aleksejs Kuplovs-Oginskis (FC Daugava), Jezgēņijs Kazura (JFK Olimps/ASK), Deniss Petrenko (JFK Olimps/ASK).
Pussargi:
Jevgēņijs Kosmačovs (FK Ventspils), Aleksandrs Solovjovs, (FK Ventspils), Aleksandrs Zeņkovs (FK Rīga), Igors Tarasovs (JFK Olimps/ASK), Aleksandrs Gramovičs (SK Blāzma Rēzekne).
Uzbrucēji:
Vladimirs Kamešs (SK Liepājas Metalurgs), Artjoms Rudņevs (FC Daugava), Danils Turkovs (JFK Olimps/ASK), Edgars Gauračs (Ascoli Calcio (Itālija)).

Galvenais treneris: Genādijs Šitiks
Treneri: Igors Stepanovs, Jānis Intenbergs
Vārtsargu treneris: Aleksandrs Proskurņins
Ārsts: Boriss Novikovs
Masieris: Oļegs Samoiļenko
Menedžeris: Valērijs Platoņenko

Izmantotie resursi:
lff.lv

     [+] [-]

, 2008-10-07 17:17, pirms 16 gadiem
Kamešs labākais !!!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-07 18:53, pirms 16 gadiem
Vieni letinji savaakushies.

  -2 [+] [-]

, 2008-10-07 20:07, pirms 16 gadiem
Kad beidzot Gauračs tiks lielaja izlase,domaju vins jau sen to ir nopelnijis.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-07 20:38, pirms 16 gadiem
Tu esi redzējis, kā viņš spēlē pēdējos gados??? Ja tā, tad pavēsti man arī, kur var noskatīties, es labprāt paskatītos, ar ko tad viņš ir labāks par kaut vai to pašu Butriku...

     [+] [-]

, 2008-10-07 21:06, pirms 16 gadiem
Protams Kamešs labākais,jo viņš taču vienīgais liepājnieks.U-19 vispārībā neviena.

     [+] [-]

, 2008-10-07 23:40, pirms 16 gadiem
nee velir MEzs aizsargs kasprot atnemt bumbu, vienkarsi te jau ipaši neskatās uz spēlētājiem, kas spēlē virslīgā tam vieta garantēta, Kamesh the best 4ever!!!

     [+] [-]

, 2008-10-08 00:38, pirms 16 gadiem
Aleksejs Kuplovs-Oginskis - šitais ir dižciltīgais...

     [+] [-]

, 2008-10-08 11:06, pirms 16 gadiem
Edgara Gauraca nebuus! Vinjam 11 oktobri buus spele pret Napoli izbraukumaa!!