Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Blāns: "Esmu lepns būt par Francijas izlases treneri"

Agris Suveizda

Blāns: "Esmu lepns būt par Francijas izlases treneri"
Lorāns Blāns
Foto: AP/Scanpix

Savu pirmo preses konferenci kā jaunais Francijas futbola izlases galvenais treneris sniedza Lorāns Blāns. Bijušais "Bordeaux" treneris izteicās, ka ir pagodināts vadīt izlasi, kā arī sacīja, ka vēlas panākt no spēlētājiem nevainojamu attieksmi.

“Esmu ļoti lepns būt par Francijas izlases treneri. Tāpat kā daudziem arī man Francijas izlase ir pāri visam. Tai allaž bija izšķiroša loma spēlētāja karjerā, un šķiet, ka tā tas turpināsies arī trenera darbā. Esmu piedzīvojis daudzus lieliskus brīžus, bet arī daudzus ne tik patīkamus. Tagad tas ir atkarīgs no manis pildīt šo darbu ar tikpat lielu aizrautību, kā arī vēl augstākiem standartiem, lielāku profesionalitāti un augstākām ambīcijām. Mana uzticība izlasei nav jāpierāda, tā ir pilnīga, un ceru, ka neviens par to nešaubās," sacīja Blāns.

"Man bija pieejami arī citi izaicinājumi [Blāns esot saņēmis piedāvājumu arī kļūt par Milānas "Inter" galveno treneri - aut.], tomēr darbs ar Francijas izlasi mani piesaistīja visvairāk, un arī nesenie notikumi [Dienvidāfrikā] nelika šaubīties par izvēli. Es pārņemu izlasi, tomēr es arī nevaru rīkoties, it kā Dienvidāfrikā nekas nebūtu noticis. Es pilnībā apzinos, ko simbolizē Francijas izlase, ko tā nozīmē visai nācijai un arī to, kādu atbildību un pienākumus uzliek izlases krekls. Francijas izlase nepiederam kādam. Tā pieder visiem - tāpat kā jums [medijiem], tāpat arī man," Blāns turpināja.

"Visvairāk mani šokēja komandas rīcība treniņā 48 stundas pirms trešās spēles [Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā pret Dienvidāfriku]. Par šo neapdomīgo rīcību atbildīgas ir vairākas personas, taču nav manā ziņā lemt par sankcijām - es neesmu bubulis. Mani vērtēs pēc rezultātiem, tāpēc, lai tos sasniegtu, man ir nepieciešama labākā komanda. Ja viņi, manuprāt, būs labākie savā pozīcijā, es viņus ņemšu [izlasē]. Es pārrunāšu ar spēlētājiem to, kas notika [Dienvidāfrikā], taču disciplinārās sankcijas nav noteiktas. Es savu izvēli izdarīšu pēc sportiskā principa," piebilda Blāns, neizslēdzot arī to, ka Nikolā Anelkā tomēr varētu atgriezties izlasē.

"Mana misija komandā ir respektēt izlasi un panākt, lai to cienītu arī citi, un tas ir viens no maniem mērķiem. Kā es to panākšu? Pieturoties pie vērtībām un kritērijiem, kurus vienmēr esmu atbalstījis. Es tiecos pēc sportiskās izcilības, jo tikšu vērtēts pēc rezultātiem, taču es arī vēlos panākt nevainojamu attieksmi," uzsvēra Blāns, daļēji apgāžot teikto, ka spēlētāji tiks vērtēti tikai pēc meistarības.

Līgums ar Blānu ir noslēgts uz diviem gadiem. 2012.gada Eiropas čempionāta atlases ciklā Francija ir ielozēta vienā apakšgrupā ar Rumāniju, Bosniju un Hercegovinu, Baltkrieviju, Albāniju un Luksemburgu. Finālturnīram uzreiz kvalificēsies grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja, bet atlikušās ceļazīmes tiks noskaidrotas izslēgšanas mačos.

Izmantotie resursi:
ligue1.com
fifa.com
lequipe.fr

Kā Blānam un Francijai veiksies Euro 2012 atlases ciklā?

  • 68

  • 13

  • 7


  +5 [+] [-]

, 2010-07-07 14:31, pirms 14 gadiem
Blāns savedīs kārtību Francijas futbolā, lai veicas

  +1 [+] [-]

, 2010-07-07 14:36, pirms 14 gadiem
Man sākumā likās: Esmu lepns par Francijas izlases treneri

     [+] [-]

, 2010-07-07 14:38, pirms 14 gadiem
Tagad jau jebkura Francijas izlases parasta uzvara tiks uzskatīta par lielisku sniegumu. Un ja nu viņam izdosies kautas vairāk par pāris uzvarām, tad jau vispār viņš būs varonis. Jo zemāk jau vairs nav kur krist un lai ko viņš tagad darītu, viss būs labāk.
No vienas puses ideāls laiks lai pārņemtu komandu un apliecinātu sevi.

  +2 [+] [-]

, 2010-07-07 14:43, pirms 14 gadiem
Bet vispār Frančiem taču ar vārtu gūšanu vienmēr ir bijušas problēmas, tikai tagad Zizu nespēlē un ir vēl lielākas.

  +8 [+] [-]

, 2010-07-07 16:04, pirms 14 gadiem
"jo zemāk krīt, jo augstāk ceļas"
Blāns pacels izlasi virsotnē

     [+] [-]

, 2010-07-07 16:19, pirms 14 gadiem
burbulīte rakstīja: Bet vispār Frančiem taču ar vārtu gūšanu vienmēr ir bijušas problēmas, tikai tagad Zizu nespēlē un ir vēl lielākas.
Ja ņem vērā arī ka Francijas čempionāts ir mazrezultatīvākais no TOP5 tad nevar nepiekrist...

  +3 [+] [-]

, 2010-07-07 16:34, pirms 14 gadiem
Patīkams pavērsiens.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-07 18:02, pirms 14 gadiem
Domeneks astroloģijai ir sagādājis reāli sliktu PR. Blāns vismaz izklausās un nešaubos - arī ir - gudrs futbola treneris.

     [+] [-]

, 2010-07-07 18:24, pirms 14 gadiem
Nu redzees peec 2 gadiem!!