Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

PK2014: ASV un Meksika nesekmīgi sāk atlases pēdējo fāzi (+video)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

PK2014: ASV un Meksika nesekmīgi sāk atlases pēdējo fāzi (+video)
Foto: Press Association Images/Scanpix

Pagājušajā naktī sākusies pēdējā fāze 2014. gada kvalifikācijas turnīra CONCACAF zonā. Nesekmīgi to sākušas ierastās reģiona līderes ASV un Meksika.

Pagājušajā Pasaules kausa izcīņā 2010. gadā Dienvidāfrikas Republikā CONCACAF pārstāvēja ASV, Meksika un Hondurasa. Pirmās divas finālturnīros nemainīgi piedalās jau kopš PK1994 jeb piecus finālturnīrus pēc kārtas (ASV spēlēja arī PK1990). Teorētiski būtu jānotiek lielam brīnumam, lai kāda no šīm divām izlasēm šoreiz nekvalificētos. Tomēr sākums nav padevies.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā stadijā piedalās sešas izlases, kurām jāizspēlē divu apļu turnīrs (tātad kopumā 10 spēles). Trīs labākās izlases kvalificēsies PK2014 finālturnīram, bet 4. vietas ieguvēja spēkosies ar Okeānijas turnīra uzvarētāju – visticamāk, Jaunzēlandi.

Tātad šonakt tika izspēlēta 1. kārta un uzvarēt nespēja ne ASV, ne Meksika. Vēl vairāk, ASV piedzīvoja zaudējumu, viesos ar 1:2 atzīstot Hondurasas pārākumu. 36. minūtē Dempsijs izvirzīja amerikāņus vadībā, taču pēc 1:1 puslaikā (izlīdzinošie vārti padevās ļoti skaisti, skatīt video) Hondurasas izlase izrāva uzvaru 79. minūtē, iesitot Bengstonam.

Tikmēr Meksika sāka ar punktu, tomēr arī tās sakarā var runāt par vilšanos, jo netika uzvarēts savu skatītāju klātbūtnē – 0:0 ar Jamaiku. Vēl vienā mačā Panama nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Kostariku. Panamieši puslaiku uzvarēja ar 2:1, bet ielaida 84. minūtē. Tādējādi 1. kārtā trīs punktus spējusi iegūt tikai Hondurasa. Nākamā kārta notiks 22.martā un centrālajā mačā Hondurasa savā laukumā uzņems Meksiku.

Hondurasas izlīdzinošie vārti

     [+] [-]

, 2013-02-07 10:52, pirms 11 gadiem
"Hondurasa" nav lamuvārds?