Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vācija kļūst par Eiropas U21 čempioni

Rolands Eliņš

Vācija kļūst par Eiropas U21 čempioni
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas U21 čempionāta finālturnīrā, kas tika rīkots Slovēnijā un Ungārijā, šovakar aizvadīta finālspēle, kurā Ļubļanā Vācijas izlase ar 1:0 pieveica Portugāli, par šīs vecuma grupas čempioni kļūstot trešo reizi.

Uzvaras vārtus Vācijai 49. minūtē guva Lukass Nmeha, kurš soda laukuma vidū saņēma piespēli un tika garām vārtsargam, pēc tam raidot bumbu tukšajā vārtu stūrī. Nmeham, Mančestras "City" uzbrucējam, kurš šosezon aizvadīja īrē Beļģijas "Anderlecht", šie bija ceturtie vārti šajā turnīrā, un Nmeha ieguva balvu kā finālturnīra labākais vārtu guvējs.

Vācijai šis bija trešais fināls pēc kārtas U21 vecuma grupā un piektais kopumā. Vācija par Eiropas U21 čempioni kļuvusi trešo reizi savā vēsturē, kamēr Portugālei šis tituls joprojām ir nesasniegts, lai gan finālspēlē izdevies piedalīties trīs reizes.

Portugāle savā apakšgrupā uzvarēja visās trīs spēlēs, neielaižot nevienus vārtus, kas noveda pie Šveices un Anglijas izstāšanās.Turpinājumā Portugāle papildlaikā ar 5:3 pieveica Itāliju, bet pusfinālā ar 1:0 izslēdza iepriekšējo čempioni Spāniju.

Savukārt Vācija savā ceļā uz finālu uzvarēja tikai vienā apakšgrupas spēlē un tālāk tika, pateicoties labākai vārtu starpībai pret Rumāniju. Ceturtdaļfinālā Vācija tikai pendelēs pieveica Dāniju, bet pusfinālā ar 2:1 pārspēja Nīderlandi.

Nākamais finālturnīrs norisināsies pēc diviem gadiem Rumānijā un Gruzijā.

Eiropas U21 čempioni iepriekšējos gados

GadsČempione
2021Vācija
2019Spānija
2017Vācija
2015Zviedrija
2013Spānija
2011Spānija
2009Vācija

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2021-06-07 10:27, pirms 3 gadiem
Autors rakstā nav pateicis par kuru sporta veidu ir runa, to var izlobīt netieši tikai no teksta. Lūdzu cieņu pret lasītājiem!