Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dzadza: ''Nerealizētā pendele paliks atmiņā mūžīgi''

Dzadza: ''Nerealizētā pendele paliks atmiņā mūžīgi''
Simone Dzadza
Foto: TASS/Scanpix

Itālijas izlases uzbrucējs Simone Dzadza neslēpa sarūgtinājumu par nerealizēto 11 metru sitienu Eiropas čempionāta 1/4 fināla mačā pret Vāciju, kurā itāļi piedzīvoja zaudējumu dramatiskā pēcspēles sitienu sērijā.

Itālijas sastāvā šogad pilnīgi noteikti bija mazāk skaļu uzvārdu, nekā iepriekšējos čempionātos. Par spīti tam itāļi nodemonstrēja kvalitatīvu sniegumu ar sev pieejamajiem resursiem un pārliecinoši aizkļuva līdz 1/4 finālam, kurā tikās ar pasaules čempioni Vāciju. Pamatlaiks noslēdzās 1:1, arī papildlaikā vārti netika gūti, taču īsta drāma tika piedzīvota 11 metru sitienu sērijā. No pirmajiem pieciem mēģinājumiem abas vienības trāpīja tikai divus un kopumā katra izpildīja deviņus sitienus.

Pēc mača viens no spēlētājiem, kurš tika aprunāts visvairāk, bija Simone Dzadza. Itāļu galvenais treneris Antonio Konte uzrucēju laida laukumā papildlaika 120 minūtē, nomainot pret centra aizsargu Džordžo Kjelīni, un Turīnas ''Juventus'' spēlētājs laukumā pavadīja vien dažas sekundes. Dzadza izpildīja pendeli otrajā sērijā, taču darīja to ar ļoti ilgu un amizantu ieskrējienu, rezultātā šaujot bumbu augstu pāri vārtiem. Internetā vēlāk varēja atrast lērumu dažādu klipu, kuros cilvēki pasmējās par Simones izpildīto sitienu.

''Es vienmēr pendeles izpildu šādā stilā un biju pārliecināts, ka iesitīšu,'' sacīja Dzadza, komentējot savu pēcspēles sitienu. ''Apmānīju Noieru, liekot viņam lekt otrā virzienā, taču bumba, diemžēl, uzlidoja pārāk augstu. Es nerealizēju vissvarīgāko 11 metru sitienu manā dzīvē un tas paliks atmiņā mūžīgi. Man ļoti žēl, ka liku vilties mūsu komandas līdzjutējiem. Ir grūti tam tikt pāri, taču gribu, lai viņi zina, ka atdevām visu, kas bija mūsu spēkos. Itālijā mūs sagaidīja ļoti laipni un esmu priecīgs par to. Sķiet, itāļi saprata, ka darījām, ko varējām.''

25 gadus vecais uzbrucējs Itālijas izlasē debitēja 2014. gadā un tajā aizvadījis 14 mačus, gūstot vienus vārtus. Eiropas čempionātā Dzadza laukumā izgāja trīs mačos, kopumā spēlējot 121 minūti, taču vārtus gūt tā arī neizdevās. Aizvadītajā sezonās Turīnas ''Juventus'' rindās futbolists spēlēja 19 spēles, kurās atzīmējās ar pieciem precīziem raidījumiem.

Resursi:
Italy's Simone Zaza on Euro 2016 penalty...

 +11 [+] [-]

, 2016-07-04 12:44, pirms 8 gadiem
Nesatraucies Dzadza- faniem arī tā tipināšana paliks atmiņā vēl ilgi

  +1 [+] [-]

, 2016-07-04 13:03, pirms 8 gadiem
Dzadzas maina - izcilaka maina futbola vesture. Tieshi pateicoties tai itali nebija pelnijusi vinnet. Konte ta vieta lai uzlaistu uz laukuma svaigu plejeri 70-80 minute, taupa mainu pendeles "meistaram", tikmer Bufons velk laiku pie neizskirta. Nozelojami.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-04 13:22, pirms 8 gadiem
Ko tad viņš? Ne jau viņš viens neiesita. Pēdējais itāļu neisitējs gan jau atcerēsies

     [+] [-]

, 2016-07-04 13:28, pirms 8 gadiem
Manchester Is Forever Blue rakstīja: Ko tad viņš? Ne jau viņš viens neiesita. Pēdējais itāļu neisitējs gan jau atcerēsies
Viņi bija vadībā līdz šim sitienam, ja iesistu itāļi uzvarētu, būtībā maiņa bija nepareiza, trenerim jāuzņemas vaina, nevajadzēja nomainīt Kjelīni, approx. 87. minute, ja viņš spēles laikā jau pendeli iesita.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-04 13:45, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Viņi bija vadībā līdz šim sitienam, ja iesistu itāļi uzvarētu, būtībā maiņa bija nepareiza, trenerim jāuzņemas vaina, nevajadzēja nomainīt Kjelīni, approx. 87. minute, ja viņš spēles laikā jau pendeli iesita.
Spēles laikā pendeli iesita Bonucci, kuru nenomainīja.
86' nomainīja Florenzi
108' Eder
120'+1 Chiellini
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-04 14:27, pirms 8 gadiem
Leģendas vēsta, ka Zaza vēl šodien ieskrienas, lai izpildītu to pendeli...

  +2 [+] [-]

, 2016-07-04 14:29, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Zazas pendele
https://www.youtube.com/watch?v=CnPnvW7IaRA
Skatoties tiešraidē pie sevis jau nodomāju, ka 100% tas ieskrējiens kļūs par nākamo interneta hītu

  -1 [+] [-]

, 2016-07-04 15:00, pirms 8 gadiem
Tipinot kā pīlei... sirds (Dzadza) sadeg neparasti... un ālēties debesīs mums (un mūsu bumbai) miljards pēc miljarda skries (tipinās) līdz (rediģējot wikipedia)