Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Čempioni Itāliju EURO 2024 ielozē grupā ar Horvātiju un Spāniju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Čempioni Itāliju EURO 2024 ielozē grupā ar Horvātiju un Spāniju
Itālijas izlase pēc triumfa iepriekšējā turnīrā. Foto: AFP/Scanpix

Šodien notika 2024. gada Eiropas čempionāta futbolā izloze. Par saistošāko var saukt B apakšgrupu, kurā ielozētas Spānija, Horvātija, esošā čempione Itālija un Albānija.

Eiropas čempionāts futbolā notiks vairākās Vācijas pilsētās nākamā gada vasarā. Mājiniece Vācijas futbola izlase A grupā cīnīsies pret Skotiju, Ungāriju un Šveici. Par intriģējošāko gan var saukt B grupu, kurā esošā titula īpašniece Itālija ielozēta vienā grupā ar Horvātiju, Spāniju un Albāniju. Horvāti atradās vienā kvalifikācijas grupā ar Latviju, uzvarot Daiņa Kazakeviča vadīto izlasi abās spēlēs.

Tikmēr Turcija, kas bija cita komanda, kas no Latvijas kvalifikācijas grupas automātiski tika uz Eiropas čempionātu, spēlēs F grupā ar Portugāli, Čehiju un C zara uzvarētāju (Gruzija, Grieķija, Kazahstāna, Luksemburga) ''play-off'' kārtā. Kopumā šobrīd vēl nav zināmas trīs vietas, kuras tiks noteiktas ''play-off'' izspēlē. Mači notiks nākamā gada martā un bez minētajām četrām komandām tajā piedalīsies arī Polija, Velsa, Somija, Igaunija (visas A zarā), kā arī Izraēla, Bosnija un Hercegovina, Ukraina un Islande (B zarā).

Pirmo reizi UEFA Eiropas čempionāts futbolā tika organizēts 1960. gadā. Līdz šim visvairāk reižu turnīrā uzvarējusi Vācija un Spānija - abas trīs reizes. Itālijai un Francijai ir divi izcīnīti tituli. Kopš 2016. gada turnīrā piedalās 24 valstu izlases, kas sadalītas sešās grupās par četrām komandām.

EURO 2024 izloze

A grupaB grupaC grupaD grupa
VācijaSpānijaSlovēnijaPlay-off A zara uzvarētāja
SkotijaHorvātijaDānijaNīderlande
UngārijaItālijaSerbijaAustrija
ŠveiceAlbānijaAnglijaFrancija
E grupaF grupa
BeļģijaTurcija
SlovākijaPlay-off C zara uzvarētāja
RumānijaPortugāle
Play-off B zara uzvarētājaČehija

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/euro2024/draws...

  +1 [+] [-]

, 2023-12-02 20:18, pirms 7 mēnešiem
D grupa arī iespaidīga!
Slēpts komentārs: labdien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2023-12-02 21:25, pirms 7 mēnešiem
VancKariņš rakstīja: Nu jā, vajag ar 48. Tad nebūs garlaicība jo spēlēs arī Sanmarīno , Andora un Latvija 🤣
Smieklīgi, jo ja tā puslīdz nopietni paskatās, tad Euro2024 kvalifikācijā piedalījās 53 izlases (Vācija kā rīkotāji un krievu nebija), tad starp visām izlasēm Latvija(pēc iegūtajiem punktiem) finišētu 45. vietā. Pat tad, tikai knapi kvalificējoties. Smejies vai raudi

  +2 [+] [-]

, 2023-12-02 21:27, pirms 7 mēnešiem
A kur tieši problēma ka 24 izlases? Par daudz? Tas ir finàlturnīrs tomēr, tam nav jākļūst par balagānu

  +1 [+] [-]

, 2023-12-02 21:43, pirms 7 mēnešiem
24 izlases ir optimāli, lai paliek pie šī formāta. Bet tā Euro vienmēr interesants, komandas spēcīgas, izteiktu lūzeru nav, jā, D grupa veidojas baigi stipra, bet arī B grupa ir mega spēcīga, ar albāņiem, kas ir zirgā. Trešā daļa komandas A sērijā spēlē. Skatoties uz C zaru, klusībā ceru uz Gruziju. Turklāt viņiem ir pāris ļoti interesantu talantu.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-03 00:09, pirms 7 mēnešiem
Francijai tik pat jautra grupa.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-03 00:18, pirms 7 mēnešiem
labdien rakstīja: Baigā garlaicība šitie Euro ar 24 izlasēm.
Vienīgais, kas šeit visu paboja nedaudz ir tas, ka play-off tiek 4 no 6 trešo vietu ieguvējām, bet neņemot vērā to un ja tev ir garlaicība tad nosauc katrā grupā pirmās divas vietas? Kaut vai it kā nedaudz vieglāks jautājums, nosauc izlases,kas paliks 4 vietā? Pat tajos play-off zaros par tikšanu ir izlases kurām tiekot(nu vismaz kuram vajadzētu tikt, protams neticu ka Igaunijas un vēl dažām ir baigās cerības tikt) finālturnīrā ir gana spēcīgas lai cīnītos tajās konkrētajās grupas vismaz par otro vietu. Vienīgā grupa kura šķiet varētu kaut ko baigi prognozēt ir E grupa. + ir 4 grupas kurās šķiet 100% var nosaukt vismaz 1 izlasi kura tiks play-off. Un ja kāds baigi doma,Ka Albānija tā vienkārši paliks 4 vieta savā grupa es gluži tam nepiekristu, tā grupa varētu būt ar tikt dīvainiem un sīviem rezultātātiem,. Domāju tā būs 1 no 2 grupām kurā 3.vieta netiks ārā no savas grupas. Otra varētu būt A grupa, kurā Vācijai vajadzētu paņemt 3 uzvaras un pārējās varētu baigi minimāli sadalīt pārējos punktus savā starpā, kā 3.vieta būs pat maz punkti, lai tiktu play-off.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-03 00:33, pirms 7 mēnešiem
Šis formāts savu laiku lieliski strādāja PČ, galvenais pluss - līdz pat pēdējai spēlei gandrīz visās grupās notiek cīņa par pleiofiem. Un tieši komandu skaita palielināšana stimulēja futbola attīstību daudzās valstīs. Pilnīgu lūzeru te arī nav, viņi tomēr netiek.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-03 03:03, pirms 7 mēnešiem
A-Polija🇵🇱
B-ukraina🇺🇦
C-Grieķija🇬🇷
🇪🇺🇬🇧🇱🇻🇱🇧🇯🇲🇳🇴🇮🇱🇮 🇱

  -2 [+] [-]

, 2023-12-03 06:42, pirms 7 mēnešiem
VancKariņš rakstīja: Nu jā, vajag ar 48. Tad nebūs garlaicība jo spēlēs arī Sanmarīno , Andora un Latvija 🤣
Nē, VancKariņ. Vajag atkal 16, neiebilstu, ja būtu vēl mazāk. Tikai paši labākie. Tagad skatoties, rodas sajūta, ka finālturnīra grupu spēlēs turpinās kvalifikācija. Iepriekšējo turnīru šī iemesla dēļ neskatījos vispār.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-03 06:44, pirms 7 mēnešiem
kecbaja rakstīja: Vienīgais, kas šeit visu paboja nedaudz ir tas, ka play-off tiek 4 no 6 trešo vietu ieguvējām, bet neņemot vērā to un ja tev ir garlaicība tad nosauc katrā grupā pirmās divas vietas? Kaut vai it kā nedaudz vieglāks jautājums, nosauc izlases,kas paliks 4 vietā? Pat tajos play-off zaros par tikšanu ir izlases kurām tiekot(nu vismaz kuram vajadzētu tikt, protams neticu ka Igaunijas un vēl dažām ir baigās cerības tikt) finālturnīrā ir gana spēcīgas lai cīnītos tajās konkrētajās grupas vismaz par otro vietu. Vienīgā grupa kura šķiet varētu kaut ko baigi prognozēt ir E grupa. + ir 4 grupas kurās šķiet 100% var nosaukt vismaz 1 izlasi kura tiks play-off. Un ja kāds baigi doma,Ka Albānija tā vienkārši paliks 4 vieta savā grupa es gluži tam nepiekristu, tā grupa varētu būt ar tikt dīvainiem un sīviem rezultātātiem,. Domāju tā būs 1 no 2 grupām kurā 3.vieta netiks ārā no savas grupas. Otra varētu būt A grupa, kurā Vācijai vajadzētu paņemt 3 uzvaras un pārējās varētu baigi minimāli sadalīt pārējos punktus savā starpā, kā 3.vieta būs pat maz punkti, lai tiktu play-off.
Labs ir, kad pavasarī būs zināmas visas grupas, atbildēšu uz Taviem jautājumiem, nosaukšu. Dod ziņu!

  +3 [+] [-]

, 2023-12-03 08:56, pirms 7 mēnešiem
Ja Ukraina tiek uz finālturnīru, tad viņiem spīd salīdzinoši parocīga grupa
Galvenais ir tikt, ko arī novēlu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2023-12-03 18:15, pirms 7 mēnešiem
Kāds var izskaidrot kā playoff var piedalīties komanda kas pārliecinoši ieņēma pēdējo vietu savā grupā (Igaunija)?

     [+] [-]

, 2023-12-03 19:21, pirms 7 mēnešiem
hiro1005 rakstīja: Kāds var izskaidrot kā playoff var piedalīties komanda kas pārliecinoši ieņēma pēdējo vietu savā grupā (Igaunija)?
aizej izmazgā acis , kur tu tur ieraudzīji kurratus