Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Nigērijai ceturtā sausā uzvara pēc kārtas, pusfinālā tiek arī Kongo DR

Nigērijai ceturtā sausā uzvara pēc kārtas, pusfinālā tiek arī Kongo DR
Ademola Lukmens un Viktors Osimens. Foto: sabcsport.com

Par Āfrikas Nāciju kausa pirmajām pusfinālistēm kļuvušas Nigērijas un Kongo DR valstsvienības, kuras pārspēja Angolas (1:0) un Gvinejas (3:1) futbolistus.

• Pirmā puslaika izskaņā vienīgos vārtus guva Bergamo "Atalanta" uzbrūkošais spēlētajs Ademola Lukmens, kurš iesita pēc Nantes žiglā flanga Mouzesa Saimona reida (1:0).

• Otrā puslaika beigu daļā bumbu vārtos ieraidīja arī uzbrukuma līderis Viktors Osimens, taču vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures dēļ.

• Nigērija vārtus nav ielaidusi jau deviņus puslaikus pēc kārtas, svinēja ceturto sauso uzvaru pēc kārtas un pusfinālā tiksies ar Kaboverdes-DĀR cīņas uzvarētāju.

• Nigērija kopš 2013. gada titula pusfinālu sasniegusi tikai otro reizi, bet Angola tikai trešo reizi vēsturē izkļuva no grupas, ceturtdaļfinālā izstājoties arī 2008. un 2010. (savās mājās) gadā.

• Pirmoreiz kopš 2015. gada pusfinālā tika Kongo DR, kas atspēlējās un ar 3:1 pārspēja Gvineju. Pa vārtiem guva Šansels Mbembā (Marseļas "Olympique"), Joans Visā ("Brentford") un Arturs Masuaku (Stambulas "Besiktas").

• Pusfināliste Kongo DR tikai šovakar beidzot izcīnīja pirmo uzvaru pamatlaikā – grupu turnīrā neizšķirti pret Zambiju (1:1), Maroku (1:1) un Tanzāniju (0:0), astotdaļfinālā 1:1 un uzvara pendelēs pār Ēģipti.

Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Nigērija – Angola1:0 (1:0)Lukmens 41'
Kongo DR – Gvineja3:1 (1:1)Mbembā 27' Visā 65'(11m) Masuaku 82' – Bajo 20'(11m)
Mali - Kotdivuāra19.00
Kaboverde - DĀR22.00

, 2024-02-02 21:46, pirms 3 mēnešiem
Interesanti, ka Nigērijas sastāvā ir 2 spēlētāji no tā 2013. gada čempionu sastāva. Tie ir Musa un Omeruo.
, 2024-02-03 08:14, pirms 3 mēnešiem
Angolai nepaveicās.Mabululu jau 4 min.varēja iesist,bet vārtsargs labi noreaģēja.Neiesit tu-iesit tev.Tāds ir likums.
Nu un tagad arī interesanti vai Zaira beidzot tiks finālā pēc tik ilgiem gadiem vai netiks.
Uzbekistānas futbolisti. Foto: Zumapress.com/Scanpix
2

Japānas un Uzbekistānas futbolisti kvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA--AP. 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm pirmdien kvalificējās Japānas un Uzbekistānas futbola izlases, kas iekļuva Āzijas U-23 kausa izcīņas finālā.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.