Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Advokāts kļuvis par Beļģijas izlases treneri

Oficiāli: Advokāts kļuvis par Beļģijas izlases treneri
Diks Advokāts
Foto: ITAR-TASS

Krievijas Premjerlīgas kluba ''Zenit'' galvenais treneris Diks Advokāta kļuvis par Beļģijas izlases galveno treneri, parakstot līgumu ar Beļģijas Futbola federāciju uz diviem gadiem.

61 gadus vecais holandiešu speciālists savus pienākumus sāks pildīt sākot ar 2010. gada 1. janvāri, jo viņam joprojām ir spēkā līgums ar Sanktpēterburgas klubu. ''Zenit'' kluba rindās Advokāts kļuvis par pērnā gada UEFA kausa ieguvēju, kā arī triumfējis Eiropas Superkausa spēlē, ar 2:1 pieveicot pagājušā gada Čempionu līgas uzvarētāju ''Manchester United''.

Jaunajā amatā Advokāts nomainījis Renē Vanderejkenu, kurš aprīļa sākumā tika atlaists Beļģijas izlases sliktā starta Pasaules Kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā dēļ. Sākumā runāja, ka līgums tiks parakstīts pēc sistēmas 2+1, taču tagad kļuvis zināms, ka holandietis vadīs Beļģiju vismaz divus gadus.

Mēneša sākumā jautāts, vai treneris nevēlētos tomēr vadīt kādu klubu, Advokāts atbildēja, ka pēc "Zenit" trenēšanas pavisam noteikti vairs nevēlas to darīt. "Man bija vairāki klubu piedāvājumi, taču es jau biju stingri nolēmis, ka pēc Sanktpēterburgas tos vairs netrenēšu," sacīja Advokāts.

Beļģijas izlase Advokātam būs jau ceturtā izlase, kuru viņš savas karjeras laikā trenēs. Līdz šim holandiešu treneris ir vadījis arī Nīderlandes, Apvienoto Arābu Emirātu un Dienvidkorejas valstsvienības. Tāpat viņš vadījis arī tādus klubus kā Eindhovenas ''PSV'', Skotijas ''Rangers'', Vācijas Bundeslīgas klubu ''Borussia Monchengladbach'' u.c.

Beļģijas izlases aizvadītās spēles Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā:

SpēleRezultāts
Beļģija – Igaunija3:2
Turcija – Beļģija1:1
Beļģija – Armēnija2:0
Beļģija – Spānija1:2
Beļģija - Bosnija-Hercegovina2:4
Bosnija-Hercegovina – Beļģija2:1

5. grupa

VIzlaseSUNZVAP
1.Spānija660013:218
2.Bosnija-Hercegovina640218:712
3.Turcija62226:58
4.Beļģija621310:117
5.Igaunija61235:155
6.Armēnija60153:151

Izmantotie resursi:
fifa.com
soccerway.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja