Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Austrālija apbēdina Āzijas čempionus

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Austrālija apbēdina Āzijas čempionus
Foto: AFP

Šodien vienīgajā 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē Āzijas zonā Austrālija savā laukumā ar 1:0 uzveica šī brīža Āzijas čempionus Irākas futbolistus.

Irākai cerības mazas.
Irākai pēc kļūšanas par Āzijas čempioniem vairs tik labi nesekmējas. Trīs no sešām spēlēm grupu turnīrā aizvadītas, un iegūts viens vienīgs punkts. Lai izkļūtu no grupas (iekļūtu labāko divu komandu skaitā), Irākai otrajā aplī būs jāspēlē krietni vien labāk. Taču jau tagad izskatās, ka sapnis par Pasaules kausa izcīņas finālturnīru lielā mērā ir izsapņots. Šīs dienas spēlē Austrālija revanšējās par 1:3 zaudējumu Irākai minētajā Āzijas kausa izcīņā. Vienīgos vārtus šodien guva Harijs Kjūels, kurš bija precīzs īsi pēc otrā puslaika sākšanās. Nākamajā kārtā šīs abas izlases tiksies vēlreiz, taču jau Dubajā (neitrālā laukumā), un Irākai noteikti jāuzvar, ja tā vēlas sagabāt izredzes tikt labāko divu komandu skaitā.

Kas rīt?
Rīt tiks aizvadītas pārējās astoņas 3. kārtas spēles. Pirmajā grupā ļoti svarīgs mačs būs starp Kataru un Ķīnu. Pagaidām izskatās, ka tieši šīs divas izlases cīnīsies par otro ceļazīmi uz nākamo kārtu (Austrālija savu piederību tai ir pierādījusi). Otrajā grupā pēc negaidītā zaudējuma Bahreinai sevi jāpierāda pastāvīgajai finālturnīra dalībniecei Japānai, kurai savā laukumā jātiekas ar Omānu - arī šajā duelī tā varētu būt cīņa par otro ceļazīmi. Trešajā grupā labas cerības apsteigt kaimiņus dienvidkorejiešus un nonākt komfortablajā 1. vietā grupā ir Ziemeļkorejai - lai tas notiku, viesos jāuzveic Turkmenistānu. Ceturtajā grupā ļoti svarīgas ir abas spēles - Saūda Arābija pēc zaudējuma Uzbekistānai mēģinās reabilitētis un uzveikt pastarīti Libānu, savukārt Uzbekistāna, kurai līdz šim abās spēlēs ir divas uzvaras, viesos tiksies ar Singapūru un panākuma gadījumā jau praktiski būs nodrošinājusi iekļūšanu nākamajā kārtā. Visbeidzot piektajā grupā Irāna, kura līdzšinējās abas spēles aizvadījusi neizšķirti, savā laukumā uzņems Apvienotos Arābu Emirātus - vēl viens neuzvarēts mačs krietni apdraudētu Irānas izredzes turpināt cīņu par kādu no ceļazīmēm uz 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru.

1. grupas turnīra tabula.

Vieta Komanda Spēles Punkti
1. Austrālija 3 7
2. Katara 2 3
3. Ķīna 2 2
4. Irāka 3 1

3. kārta.
1. jūnijs, svētdiena. Austrālija - Irāka 1:0
2. jūnijs, pirmdiena. Katara - Ķīna

2. grupas turnīra tabula.

Vieta Komanda Spēles Punkti
1. Bahreina 2 6
2. Japāna 2 3
3. Omāna 2 3
4. Taizeme 2 0

3. kārta.
2. jūnijs, pirmdiena. Japāna - Omāna
2. jūnijs, pirmdiena. Taizeme - Bahreina

3. grupas turnīra tabula.

Vieta Komanda Spēles Punkti
1. Dienvidkoreja 3 5
2. Ziemeļkoreja 2 4
3. Jordānija 3 4
4. Turkmenistāna 2 0

3. kārta.
31. maijs, sestdiena. Dienvidkoreja - Jordānija 2:2
2. jūnijs, pirmdiena. Turkmenistāna - Ziemeļkoreja

4. grupas turnīra tabula.

Vieta Komanda Spēles Punkti
1. Uzbekistāna 2 6
2. Singapūra 2 3
3. Saūda Arābija 2 3
4. Libāna 2 0

3. kārta.
2. jūnijs, pirmdiena. Saūda Arābija - Libāna
2. jūnijs, pirmdiena. Singapūra - Uzbekistāna

5. grupas turnīra tabula.

Vieta Komanda Spēles Punkti
1. Apvienotie Arābu Emirāti 2 4
2. Irāna 2 2
3. Sīrija 2 2
4. Kuveita 2 1

3. kārta.
2. jūnijs, pirmdiena. Irāna - Apvienotie Arābu Emirāti
2. jūnijs, pirmdiena. Sīrija - Kuveita

Izspēles sistēma.
Atgādinām, ka Āzijas zonai ir 4.5 ceļazīmes (piektā spēcīgākā vienība tiksies papildus "play-off" ar Austrālijas zonas uzvarētāju) uz 2010. gada finālturnīru, kurš norisināsies Dienvidāfrikas Republikā. Kvalifikācijas turnīru uzsāka 43 Āzijas izlases, bet tagad 3. atlases cikla kārtā turpina vairs tikai spēcīgākās 20, kuras ir sadalītas piecās grupās pa četrām izlasēm. Pirmo reizi Āzijas zonā sacenšas Austrālijas izlase. Pirmā spēļu diena notika 6. februārī, otrā 26. martā, trešā šajās dienās bet atlikušās trīs būs 7., 14. un 22. jūnijā. Tālāku cīņu par ceļazīmēm uz finālturnīru turpinās katras grupas divas veikmīgākās izlases, izveidojot 10 izlašu pulku, kuras turpinās sacensties par minētajām 4.5 ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-06-01 18:34, pirms 16 gadiem
Prieks par Austrāliju
Viena no pasaules futbola izlasēm, kas tiešām simpatizē!!!

     [+] [-]

, 2008-06-01 18:57, pirms 16 gadiem
vai tad ir tik traki, ka nevar mājas spēles aizvadīt Irākā?