Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" padzen Feraru

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Juventus" padzen Feraru
Čiro Ferara
Foto: AFP/ Scanpix

Itālijas futbola grands Turīnas "Juventus" pēc ceturtdienas vakarā pārdzīvotās izlidošanas no Itālijas kausa izcīņas nolēmis no komandas galvenā trenera amata atbrīvot itāli Čiro Feraru. Aizvietotājs ilgi netika meklēts - tupmāk Turīnas komandu vadīs Alberto Zakeroni.

Ceturtdienas vakarā "Juventus", ceturtdaļfinālā ar 1:2 piekāpjoties Milānas "Inter", izlidoja no Itālijas kausa izcīņas. Šis fakts gan Turīnas klubam nebūtu nekas traģisks, ja vien "Juventus" tas nebūtu devītais zaudējumu pēdējās 12 oficiālajās spēlēs dažādos turnīros. Neveiksmju sērija Vecajai sinjorai likusi Itālijas čempionātā atkrist uz pieticīgo sesto vietu, no līderes "Inter" atpaliekot jau 16 punktus, turklāt sniegums, ko demonstrē "Juventus" futbolisti, pēdējās spēlēs nav bijis turīniešu standartu cienīgs.

42 gadus vecais Ferara, kurš pirms nepilniem pieciem gadiem noslēdza veiksmīgu futbolista karjeru [10 sezonas "Napoli", 11 - "Juventus", 49 spēles Itālijas izlasē - aut.], pie Turīnas vienības vadības stūres stājās 2009. gada maijā, pagājušās sezonas pēdējās divās spēlēs aizstājot no amata atbrīvoto Klaudio Ranjēri. Uzvara abās spēlēs nodrošināja "Juventus" Itālijas vicečempionu titulu, bet Feraram - viena gada līgumu. Sezonas pārtraukumā Turīnas kluba rindas papildināja tādi augsta līmeņa futbolisti kā Djēgu ("Werder Bremen"), Felipe Melo ("Fiorentina"), Fabio Kanavaro ("Real Madrid") un Fabio Groso ("Lyon"). Šī sezona čempionātā tika iesākta ar četrām uzvarām pēc kārtas, tomēr turpinājumā viss negāja tik gludi, kā cerēts ...

Jaunais treneris - Alberto Zakeroni

Feraras atstātā vieta tukša nav palikusi, un to ieņēmis 56 gadu vecais itāļu speciālists Alberto Zakeroni, kurš priekšroku dod atklātam spēles stilam, izvēloties netradicionālu taktisko shēmu 3-4-3. Līgums starp abām pusēm parakstīts līdz šī gada jūnijam. Savulaik nopietna savainojuma dēļ Zakeroni aprāvās iesāktā futbolista karjera, un salīdzinoši jaunā vecumā, proti, 30 gados, viņš pievērsās trenera arodam, iesākumā strādājot ar Itālijas zemāko līgu klubiem un 1995. gadā 42 gadu vecumā kļūstot par "Udinese" treneri.

Pastiprinātu uzmanību viņš ieguva pēc 1997./ 1998. gada sezonas, kurā Udīnes vienība Zakeroni vadībā Itālijas čempionātā izcīnīja augsto 3. vietu un kvalificējās UEFA kausa izcīņai. Zakeroni pēc šis veiksmīgās sezonas ieguva jaunu darba vietu - galvenā trenera amatu itāļu grandā "AC Milan". Jau pirmajā sezonā Zakeroni vadībā Milānas vienība triumfēja "Seria A", tomēr pāris nākamās sezonas tik spožas vis neizvērtās, un 2001. gadā viņa vietu ieņēma Čezāre Maldīni. Karjeras turpinājumā Zakeroni vadīja tādus Itālijas top klubus kā "Lazio" un Milānas "Inter", kā arī "Torino", no kā galvenā trenera amata tika atlaists 2007. gadā un līdz šim nebija iekārtojies jaunā darba vietā.

Izmantotie resursi:
uefa.com

Vai, jūsuprāt, "Juventus" pieņēma pareizo lēmumu, atlaižot Feraru ?

  • 168

  • 8

  • 28


  +1 [+] [-]

, 2010-01-29 18:43, pirms 15 gadiem
nu jaa rezultaati gaaja uz leju nevis uz augshu

pareiz leemums

  +1 [+] [-]

, 2010-01-29 18:44, pirms 15 gadiem
Kaut kas noteikti bija jāmaina. Feraram jābūt pateicīgam, ka viņu nepatrieca ātrāk, bet deva iespēju visu labot. Katrā ziņā, Ferara neprata pilnībā izmantot kluba jaunieguvumus - Melo un Djēgo(uz Kasaresu, tas attiecas mazāk). + vēl muļķīgā Zaneti pārdošana, par ko viņu pirms sezonas kritizēja žurnālisti Itālijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-29 18:57, pirms 15 gadiem
domāju, ka ja viņš realizētu vismaz daļu no saviem grandioziem ziemas plāniem, tad situācija nebūtu tik skarba. bet nu, pārāk jauns laikam priekš Juves.
iespējams jau Ferara paliks Juventus sistēmā.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-29 19:02, pirms 15 gadiem
Pareizi darīts! Pie Feraras Diego un Melo nekādi nevarēja iespēlēties!

     [+] [-]

, 2010-01-29 19:08, pirms 15 gadiem
Alleluja!!!!!
Žēl,ka vadība tik vēlu nāca pie prāta.Nekādas īpašās izmaiņas neceru sagaidit,jo, kā man liekās,liela problēma ir pirmsezonas sagatavošanās darbs.Citu izskaidrojumu neredzu faktam,ka ap 60.minuti Juves špīleri sāk manāmi nogurt,kā rezultātā spēles beigās tiek ielaisti daudzi goli un zaudētas spēles.

     [+] [-]

, 2010-01-29 19:22, pirms 15 gadiem
Tas jau bija gaidāms, jo rezultāti bija slikti!

  +2 [+] [-]

, 2010-01-29 19:50, pirms 15 gadiem
Tas bija nenovēršami. Gaidām uzlabojumus.

P.S.- šķiet, ka sports ir kaut kādu sadistu izklaides, jo tur pārsvarā "pazemo", "iznīcina", "padzen", "nogremdē" utt. Vismaz tāds priekšstats rodas, lasot lielu daļu rakstu virsrakstus

     [+] [-]

, 2010-01-29 22:43, pirms 15 gadiem
zheel, ka nesekoja Pepa un Leonardo peedaas

  +2 [+] [-]

, 2010-01-29 23:51, pirms 15 gadiem
Beidzot !