Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Milānas derbijs: ''Milan'' ar trešo vārtsargu neielaiž un papildlaikā uzveic ''Inter''

Milānas derbijs: ''Milan'' ar trešo vārtsargu neielaiž un papildlaikā uzveic ''Inter''
''Milan'' gaviles
Foto: AP/Scanpix

''Milan'' uzveica savus pilsētas sāncenšus ''Inter'' (1:0) Itālijas kausa ceturtdaļfinālā. Pirms spēles iesildoties pieredzējušais Marko Storari iedzīvojās savainojumā, kas nozīmēja, ka ''Milan'' vārtos nācās stāties Antonio Donnarummam, kurš vēl tik augstā līmenī nebija spēlējis. Tomēr vārtsargs darbojās nevainojami un nostāvēja sausā. Vienīgos vārtus papildlaikā guva 19 gadus vecais Patriks Kutrone.

Milānas klubiem šī bijusi dažāda sezona. ''Inter'' rāda nopietnu konkurenci par titulu, nezaudējot nevienu no pirmajām 16 spēlēm līgā (tomēr pēc tām sekoja divi zaudējumi), bet ''Milan'' pat pēc aktīvās vasaras spēlētāju tirgū nav spējusi parādīt stabilu sniegumu un ''Serie A'' atrodas dalītā devītajā vietā. Pirms šī mača savstarpēji kopš 2014. gada abām Milānas komandām bija pa trīs uzvarām (katrai pa vienam panākumam pārbaudes spēlēs). Pēdējā pirms pusotra mēneša pārāka ar rezultātu 3:2 bija ''Inter'', kuras visus trīs vārtus iesita Mauro Ikardi.

''Milan'' pirms spēles izslēdza pamatvārtsarga Džanluidži Donnarummas došanos laukumā, bet iesildoties savainojumu guva Mauro Storari. Tas nozīmēja, ka komandas sastāvā negaidītu debiju piedzīvoja Donnarumma vecākais, Antonio.

Spēle, kā arī bija sagaidāms, sākās ar līdzvērtīgu futbolu no abām komandām. Ārkārtīgi tuvu, lai atklātu rezultātu bija ''Milan'' spēlētājs Džakomo Bonaventura, kurš uzņēma centrējumu pretinieku soda laukumā, bet Samirs Handanovičs darbojās apbrīnojami vārtos. 24. minūtē nominālie viesi ''Inter'' (''San Siro'' stadionu dala abi klubi) guva vārtus, bet pēc video atkārtojuma apskatīšanās tika konstatēta aizmugure aizsargam Andrea Ranokijam, un rezultāts palika 0:0. Neilgi pēc tā bīstama situācija bija jau otrpus laukumam, kur ''Milan'' uzbrucējs Suso sita pa vārtu kreiso pusi. Handanovičs bija nepārspējams arī tajā reizē.

Pagājušā derbija hat-trick varonis Ikardi 33. minūtē uzņēma augstu Žao Mario piespēli, bet ar galvu novirzīja bumbu nedaudz garām vārtiem. Pēc tā līdz pārtraukumam abas komandas nopelnīja un izšķērdēja pa trīs stūra sitieniem.

Otrajā puslaikā pirmā bīstamā situācija bija vērojama pie ''Milan'' vārtiem, kad portugālis Mario no mazas distances raidīja bumbu vārtu centrā, kur lielisku reakciju nodemonstrēja Donnarumma. Komandas turpināja apmainīties izdevībām, un trīs minūtes vēlāk Suso sita ļoti tuvu ''Inter'' vārtu rāmim. Brīdi vēlāk arī Bonaventura bija neveiksmīgs, kad no pāris metru attāluma sita pāri.

Suso bija lielisks šajā mačā, bet veiksme noteikti nebija viņa pusē - 80. minūtē viņš trieca bumbu augšējā stūrī, bet ''Inter'' aizsargs to novirzīja pa vārtu stabu. Pirms pamatlaika pašām beigām ''Milan'' tika satricināta ar trešo savainoto spēlētāju tikai šīs spēles ietvaros, vismaz uz brīdi tā šķita, jo Frankam Kesiē bija vajadzīga medicīniskā palīdzība. Komanda varēja atviegloti nopūsties, jo Kotdivuāras talants bija gatavs turpināt maču.

Ja uz brīdi bija sajūta, ka komandas gaida pēcspēles 11 metru soda sitienu sēriju, tad 104. minūtē šādas domas tika izdzēstas. Varbūt Suso nevarēja pats iesist, bet viņš vismaz bija spējīgs izkārtot kādu citu - spānis izdarīja izcilu piespēli soda laukumā, kur aizmugures slazdu uzveica 19 gadus vecais Patriks Kutrone, kurš nenervozēja vārtu priekšā un sita garām Handanovičam - 1:0!

     [+] [-]

, 2017-12-28 01:37, pirms 7 gadiem
Negaidīta uzvara.

     [+] [-]

, 2017-12-28 01:49, pirms 7 gadiem
mhm

  -1 [+] [-]

, 2017-12-28 06:21, pirms 7 gadiem
Gatuzo pirmais lielais varonjdarbs. Apsveicu!