Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" tiek apsūdzēta nozīmīgos finansiālos pārkāpumos, veikta kratīšana

Rolands Eliņš

"Juventus" tiek apsūdzēta nozīmīgos finansiālos pārkāpumos, veikta kratīšana
Turīnas "Juventus" viceprezidents Pavels Nedveds un prezidents Andrea Anjelli. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas futbola grands Turīnas "Juventus" tiek turēts aizdomās par grāmatvedības dokumentu viltošanu un nelikumīgu ienākumu deklarēšanu. "Juventus" telpās veikta kratīšana un ierosināta krimināllieta, vēsta Itālijas mediji.

Itālijas laikraksts "La Gazzeta dello Sport" norāda, ka aizdomās turamo statuss piemērots "Juventus" preizdentam Andrea Anjelli, viceprezidentam Pāvelam Nedvedam un bijušajam sporta direktoram Fabio Paratiči, kurš šobrīd strādā "Tottenham". Viņi tiek apsūdzēti grāmatvedības dokumentu viltošanā un ienākumu mākslīgā uzspodrināšanā 50 miljonu eiro vērtībā.

Tiek norādīts, ka Itālijas Finanšu policijas pārstāvji bija ieradušies "Juventus" kluba telpās un ievākuši attiecīgos dokumentus par laika periodu no 2018. līdz 2021. gadam. Itālijas varas iestādes jau iepriekš bija sākušas izmeklēšanu par A Sērijas klubu finansiālajiem pārskatiem, saskatot aizdomīgu rīcību 62 transfēra darījumos, no kuriem 42 bija ar "Juventus" dalību.

Pēc šo transfēra darījumu izmeklēšanas Turīnas prokuratūra lēmusi par krimināllietas ierosināšanu.

Itālijas varas iestāžu ziņojumā par A Sērijas transfēriem norādīts, ka "Juventus" veikusi 21 spēlētāja transfēru par kopējo vērtību 90 miljoniem eiro, kamēr praksē tika pārskaitīti tikai trīs miljoni eiro.

Īpaša uzmanība pievērsta Juves un "Barcelona" darījumam pirms gada, kad praksē Miralems Pjaničs tika apmainīts pret Arturu Melo, taču grāmatvedības dokumentos tiek fiksēti kā divi dažādi transfēri. Pjaniča transfēra summa bija 60 miljoni eiro.

Itālijas mediji norāda, ka šī ir sarežģīta krimināllieta, jo prokuratūra tur klubu aizdomās par spēlētāju vērtību sagrozīšanu, taču futbolistu vērtību transfēru tirgū ir grūti noteikt objektīvi. Taču "Juventus" tiek turēts aizdomās, ka ar tirgus situācijai neatbilstošu transfēru noformēšanu mākslīgi koriģējis savu finansiālo pārskatu, norādot ienākumus lielākus nekā tie bijuši patiesībā.

"Juventus" par nepatiesas grāmatvedības uzturēšanu varētu saņemt soda naudu. Taču "Juventus" draud arī bargāks sods – punktu atņemšana A Sērijā vai pat izslēgšana no līgas, ja tiks pierādīts, ka klubs ar mākslīgu ienākumu palielināšanu sekmējis savu licencēšanās procesu.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsitaly.co...
https://football-italia.net/juventu...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-11-27 13:49, pirms 2 gadiem
Oh shit, here we go again.

     [+] [-]

, 2021-11-27 14:07, pirms 2 gadiem
Nedveds ar savu Austrumeiropas mafiju

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 14:37, pirms 2 gadiem
Ar vienu reizi B līgā nepietika. Jānosūta tagad uz D līgu, lai šoreiz tikšana atpakaļ nebūtu tik ātra.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 14:53, pirms 2 gadiem
Uzreiz interese par Amazon straumēto All or Nothing: Juventus uzlēca vairākas reizes!

     [+] [-]

, 2021-11-27 15:26, pirms 2 gadiem
Nu, tas tāds uzpūsts skandāls, man šķiet. Nekas īpašs tajās transfēru cenās nav, sevišķi ja salīdzina ar pēdējo gadu spēlētāju vērtības kopējo pieaugumu Eiropā. Melo 72mil? Nu, iespējams pārmaksāts, bet likās perspektīvs. Pārējais vispār sīkumi. Turklāt līdzīgi darījumi (ar stipri augstu spēlētāju novērtējumu) ir pilna A Serie un ne tikai. Tādi ir gan Napoli, gan abām Milānas komandām utt. Jā, Juvei skaitliski vairāk - tas ir normāli, ka lielie klubi ir aktīvi arī jauno prospektu treidos - tieši tie sastāda lielāko daļu no apšaubītajiem. Skaidrs, ka par finansiālo bilanci arī ir piedomāts un pareizi ka tā - pagājušais gads dēļ ierobežojumiem daudziem klubiem bijis draņķīgs. Nu varbūt dažiem Parīzes klubiem un PL to mazāk redz - dažādu iemeslu dēļ Lai nu ņemas pierādīt, ka Kanselo nebija 65, bet, piemēram Grilišs ir 100 mil vērts...

     [+] [-]

, 2021-11-27 17:59, pirms 2 gadiem
Kādam vienkārši nepatīk ģimenes vērtības. LGBT propaganda pārņēmusi arī Itālijas varasiestādes. Eiropa jūk ārā pa vīlēm. Varētu padomāt, ka "Juventus" kādam uzkāpis uz varžacīm.
LGBT kopienas pārstāvji aktīvi cep negatīvus komentārus pret Turīnas klubu. Aizmirstiet!

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 18:35, pirms 2 gadiem
Spriežot pēc informācijas Itālijas medijos, tad stāsts ir par Arthur/Pjanic darījumu. It kā notika maiņa, bet grāmatvediski uzrāda saņemtu kāpostu.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-27 18:36, pirms 2 gadiem
Juve, cik zinu, nav vienīgie, gazzetta bija publicējuši ļoti plašu pārskatu par šo. Par konkrētiem darījumiem. Juvei, kā tobrīd turīgākajam klubam, aizdomīgo darījumu bija visvairāk, bet netrūka arī citu A sērijas klubu.

     [+] [-]

, 2021-11-27 18:37, pirms 2 gadiem
Čekojot arī Ronaldu līgumu, bet droši vien ķeksīša pēc.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-27 18:42, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Čekojot arī Ronaldu līgumu, bet droši vien ķeksīša pēc.
Tas jau uz FIAT darbinieku rēķina apmaksāts

  -1 [+] [-]

, 2021-11-27 18:44, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Tas jau uz FIAT darbinieku rēķina apmaksāts
Par to gan šaubu nav