Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" pirmais zaudējums sezonā, kausu iegūst "Napoli"

"Juventus" pirmais zaudējums sezonā, kausu iegūst "Napoli"
Edinsons Kavāni līksmo par pirmo vārtu guvumu.
Foto: AFP Photo/Scanpix

Šovakar Romā tika aizvadīta Itālijas kausa izcīņas fināslēple. Tajā tikās šā gada čempione Turīnas ”Juventus” un Neapoles ”Napoli”. Spēlē ar rezultātu 2:0(0:0) uzvarēja ”Napoli” un pēc 25 gadu pārtraukuma atkal var priecāties par izcīnītu Itālijas kausu.Ar vārtu guvumiem izcēlās Edinsons Kavāni (realizējam 11m soda sitienu) un Mareks Hamšiks. ”Juventus” piedzīvotā neveiksme bija pirmā kādā aizvadītās sezonas spēlē.

Spēli klātienē Romas Olimpiskajā stadionā noraudzīties bija ieradušies ap 30 tūkstošiem katras vienības fanu. Savu 705. un pēdējo (visticamāk) spēli ”Juventus” kreklā aizvadīja Alessando del Pjēro. Uzvarot šajā spēlē Turīnas vienība varēja nokārtot sev dubulttitulu, bet ”Napoli” varēja iegūt savu pirmo trofero kopš 1990. gada, kad tika uzvarēts Itālijas čempionātā.

”Juventus” spēlē nevarēja palīdzēt de Celje un Kjellīni, bet vārtu drošība, kā visās šīs sezonas kausa izcīņas spēlēs,tika uzticēta Marko Storari. ”Napoli” vienīgais zaudējums bija Valters Gargano (diskvalifikācija), kamēr sastāvā atgriezās Ezekuiels Laveci.

Pirmajiem izdevība gūt vārtus bija dienvidniekiem no Neapoles. Kampanjaro izdarīja centrējumu Zunigam, bet viņa sitienu atvairīja Storari. Kavāni pirmais mēģinājums iekarot vārtus tika apturēts ar paceltu tiesneša karodziņu, savukārt, Laveci sitiens lidoja vārtiem pāri. Šādu agresīvu ”Napoli” startu čempioni acīmredzami nebija gaidījuši.
Pirmo kaut cik reālo izdevību gūt vārtus komanda izveidoja tikai puslaika vidū, kad Klaudio Markizio sita no soda laukuma robežas, bet vietā bija Itālijas izlases un ”Napoli” vārtsargs de Sanktis. ”Napoli” izdevības bija Hamšikam. Tiesnesis nereaģēja uz ”Juventus” spēlētāju centieniem iegūt 11m soda sitienu par Aronikas spērienu pa Markizio kājām uz soda laukuma robežas.

Pēc pārtraukuma Džemaili izdarīja centrējumu uz Kavāni, tomēr pēdējais nespēja aizsniegties līdz bumbai un izgājiens pret vārtiem nesekoja. Spēles 62. minūtē notika pavērsiens, kas mainīja visu tās gaitu. Laveci izskrēja starp diviem aizsargiem Bonuči un Barzalji, bet, sniedzoties pēc bumbas, viņam soda laukumā iebrauca Storari. Tiesnesis norādīja uz 11m sitienu, ko pārliecinoši realizēja Kavāni.

Pēc tam ”Juventus” uzreiz izdarīja maiņu. Pepe un Vučiničs laukumā nomainīja Del Pjēro un Lihštaineru, bet ”Napoli” vienībā Pandevs devās Laveci vietā, kuram visticamāk tā bija pēdējā spēle Neapoles vienībā.

De Sanktim nācās glābt pēc Bonuči sitiena gar tuvo stabu. Pepes izdevību gūt vārtus novērsa komandas biedrs Kvaljarella, kurš trāpījās bumbas ceļā. Pirlo izpildītais soda sitiens lidoja tieši spēlētāju mūrī.

”Juventus” tā arī nespēja gūt vārtus, pie tam paši tos zaudēja, jo iekrita uz klasisku pretuzbrukumu, ko noslēdza Pandeva piespēle Hamšikam, kas izdevību garām nelaida un dubultoja pārsvaru.

Spēli ”Juventus” pabeidza 10 vīru sastāvā, jo par sitienu ar elkoni Aronikam noraidījumu saņēma Kvaljarella. Tiesa Aronika arī nebija bez vainas, jo centās dīvainā veidā bijušo ”Napoli” spēlētāju apskaut.

”Juventus” komandai tas bija pirmais zaudējums oficiālā spēlē šajā sezonā. ”Napoli”, savukārt, ieguva savu ceturto Itālijas kausu kluba vēsturē un pārtrauca 22 gadu posmu bez izcīnītām trofejām.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-21 00:06, pirms 12 gadiem
Labaak man sobriid neko nerakstiit,jo vnk gribaas nolamaat tiesnesi. Paldies atejniek,ka neiedevi Juvei pendeli pirmajaa pusee. vnk psc.. esmu sashutis// un arii turpmakaa tiesaashana bija geju liimenii..

pirmais un tik saapiigs zaudeejums pluss del Piero peedeejaa speele.. ehhhhhh...

  -1 [+] [-]

, 2012-05-21 00:09, pirms 12 gadiem
Nu sakat ko gribat, bet Napoli izskatiijaas daudz labaaki. Pirmaja minuute pat vareeja uzreiz golu iesist. Daudz momentu bija. Apsveicu Napoli.

Patika kaa fans viens pie Lavezzi pieskrien peec speeles pie tribineem un grib vinja shortus un velk vinjam tos nost, a shis nedod. D:

Un arii Napoli speletaaji ieskaitot Lavezzi, vinjiem taas emocijas bijaam ir lloti iistas, bet speeles vareeja redzeet kaa priecaajaas iipashi Lavezzi, saak mazliet veel raudaat. Kaa jau teicu apsveicu un zheel tikai ka naakamgad nespelees CL.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-21 00:10, pirms 12 gadiem
labāk būtu čempionātā kādu spēli zaudējuši

  -1 [+] [-]

, 2012-05-21 00:25, pirms 12 gadiem
Napoli šodien izskatījās interesantāk un vairāk griboša paņemt pēdējo izspēlējamo kausu. Jāsaka, ka šajā spēlē, bet vēl vairāk par visu sezonu kopumā, neapolieši ir pelnījuši šo uzvaru.

  +4 [+] [-]

, 2012-05-21 01:09, pirms 12 gadiem
Skumjš gads priekš futbola, jo no lielās skatuves aiziet Nesta,Inzagi, Gatuzo,Zēdorfs un Del Piero!
Veselai paaudzei tās bija lielākas leģendas kā tagadējie spēlētāji

     [+] [-]

, 2012-05-21 02:04, pirms 12 gadiem
Liels prieks par Napoli. Laba komanda un paldies dievam peec ilgaaka laika vineeja arii trofeju!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-21 02:42, pirms 12 gadiem
Moonchester rakstīja: Skumjš gads priekš futbola, jo no lielās skatuves aiziet Nesta,Inzagi, Gatuzo,Zēdorfs un Del Piero!
Veselai paaudzei tās bija lielākas leģendas kā tagadējie spēlētāji
Pievienojos. Atceros,kad biju mazs puika un no futbola neko nesajēdzu,bet zināju divu spēlētāju uzvārdus un kad man tēva paziņa prasīja kāds ir mans mīļākais spēlētājs es ar lepnumu teicu Alessandro del Piero. Tēvs bija ļoti izbrīnīts,kā tāds mazs knauķis var zināt futbolistu,kuru viņš pat nav dzirdējis. Liekas,ka tas bija vēl vakar,kaut arī jau 17 gadu ir pagājis. Tieši šie vīri,kuri tagad beidz karjeru bija tie,kas ar savu sniegumu ļāva mums iemīlēt šo sporta veidu un tāpēc mūsu sirdīs viņi būs labākie.
P.s. Otrs futbolists bija Zidans.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-21 08:08, pirms 12 gadiem
Spēlē diezgan nebaudāma. Galvenais, ka zaudējums nebija čempionātā, jo gads tik un tā skaitās "sausais". Jāatzīst, ka šis "Napoli" sastāvs bija pelnījis izcīnīt vismaz kādu trofeju, un Itālijas kauss viņiem bija maksimums. Spēle ritēja līdz pirmajiem vārtiem. Pēc tam spēle beidzās. Lai arī zaudējums finālā, tajā iespējams saskatīt arī ko pozitīvu. Šis zaudējums vēlreiz parādīja "Juventus" vājās vietas, īpaši jau uzbrukuma veidošanu, tieši noslēguma fāzē. Pie tā arī jāstrādā šovasar. Kontem un komandai vasara būs darbīgs laiks.
Un vēlreiz paldies Del Pjēro! Pat grūti atrast vārdus, lai izteiktu, cik man daudz nozīmē šis spēlētājs.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-21 08:29, pirms 12 gadiem
Neapole pelnīja šo titulu. tas ir minimālais, ko viņi varēja panākt, lai sensacionāli izgāztā sezona neliktos tik izgāzta. vismaz kaut kas tomēr sanāca. malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja