Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijas federācijas prezidents: "Prioritāte ir līgu pabeigšana, nevis "Euro 2020""

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Itālijas federācijas prezidents: "Prioritāte ir līgu pabeigšana, nevis "Euro 2020""
Gabriele Gravina. Foto: Imago Sport/Scanpix

Itālijas Futbola federācijas prezidents Gabriele Gravina paudis pārliecību, ka 2020. gada Eiropas čempionāts nevarēs sākties paredzētajā laikā, jo vispirms jāpabeidz vietējie čempionāti. UEFA otrdien rīkos apspriedi starp 55 valstīm.

"Neviens nespēja iedomāties, ka reiz piedzīvosim šādu ārkārtas stāvokli. Mēģināju sadarboties ar institūcijām, klubiem un valdību. Uzdevums nebija viegls," teica Gravina. "Mūsu atbildība bija savest visas puses kopā un vienoties par pieņemamu risinājumu. Itālijas futbols spēja nodemonstrēt atbildības sajūtu par sabiedrību."

"Gaidām otrdienas UEFA sapulci, kurā uzklausīsim prezidenta Aleksandra Čeferina piedāvājumu. Mēs bijām pirmie, kuri ieteica, ka jāmaina starptautiskais kalendārs. Ņemot vērā, cik daudz aizvadīts vietējos čempionātos un turnīros, līgu un kausu pabeigšanai ir jābūt prioritātei," pārliecināts bija Gravina, kurš prezidenta amatu ieņem kopš 2018. gada.

A Sērijas komandas jau paguvušas noraidīt ideju par izslēgšanas spēļu rīkošanu, lai noskaidrotu čempionus un komandas, kas izkritīs līmeni zemāk. Taču Gravina atzina, ka lēmums negulstas klubu rokās. "Mūsu pirmais uzdevums ir pabeigt A Sērijas sezonu pēc plāna. Ja tas nebūs iespējams, esmu izvirzījis trīs iespējamos plānus, kurus klubi var apspriest, tomēr gala lēmums būs federācijas rokās."

"Ideja par play-off un play-out bija vecs ieteikums, bet tas var būt noderīgs, ja mums nebūs daudz laika, kurā pabeigt sezonu. Ja tas īstenosies, vēl nezinām, cik komandas piedalīsies. Taču tas būtu interesants sezonas noslēgums," pārliecinoši pauda Gravina. A Sērijas vadībā ar 63 punktiem ir Turīnas "Juventus", par vienu mazāk ir Romas "Lazio". Trešajā vietā ir Milānas "Inter" ar 54 punktiem. Aizvadītas 26 no 38 kārtām.

2020. gada Eiropas čempionātam futbolā jānorisinās no 12. jūnija līdz 12. jūlijam. Iespējams, sacensības tiks pārceltas uz decembri, tāpat izskanējis variants par "Euro" aizvadīšanu nākamajā vasarā.

Izmantotie resursi:
https://www.ilmessaggero.it/sport/c...