Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Genoa" atbrīvo Ševčenko no galvenā trenera amata

Rolands Eliņš

"Genoa" atbrīvo Ševčenko no galvenā trenera amata
Andrijs Ševčenko. Foto: Sipa/Scanpix

LETA--AFP. Ukrainas futbola leģenda Andrijs Ševčenko ir ticis atbrīvots no Itālijas A sērijas komandas "Genoa" galvenā trenera amata, sestdien paziņoja komanda.

Kluba paziņojumā arī teikts, ka "Genoa" vadību pārņems U-17 vienības treneris Abdulajs Konko, kamēr galvenā trenera amatam tiks atrasts piemērots kandidāts.

Ševčenko vadībā "Genoa" uzvarēja tikai vienā no 11 aizvadītajiem mačiem.

45 gadus vecajam Ševčenko šī bija pirmā pieredze klubu līmenī. Iepriekš viņš no 2016.gada līdz pagājušajai vasarai vadīja Ukrainas izlasi. Ukraiņi viņa vadībā iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā, taču Ševčenko nepalika savā amatā.

Savas karjeras zenītā Ševčenko pārstāvēja "AC Milan" komandu, ar kuru triumfēja UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā, Itālijas čempionātā, kausa izcīņā un Superkausā. Ukrainis tika atzīts par 2004.gada labāko futbolistu.

Savukārt ar Londonas "Chelsea" viņš uzvarēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā un Superkausā, bet ar Kijevas "Dinamo" piecas reizes kļuva par Ukrainas čempionu un trīsreiz triumfēja valsts kausa izcīņā.

Futbolista statusā bijušais uzbrucējs Ševčenko Ukrainas izlasē aizvadīja 111 spēles, kurā guva 48 vārtus.