Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Roma" pussargs: "Itālijas futbols ir atpalicis par 10-20 gadiem"

Andrejs Siliņš

"Roma" pussargs: "Itālijas futbols ir atpalicis par 10-20 gadiem"
Daniele De Rosi
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas A sērijas futbola čempionāta kluba "Roma" pussargs Daniele De Rosi izteicies, ka Itālijas futbola kultūra no pārējās Eiropas ir atpalikusi par desmit līdz pat 20 gadiem.

"Itālijas futbola kultūra ir atpalikusi par apmēram desmit līdz 20 gadiem," skaidri un gaiši savu nostāju pauda "Roma" pussargs De Rosi, kurš aizvadījis 90 spēles arī Itālijas valstsvienībā. "Mēs jau esam aiz angļu futbola, aiz spāņiem un vāciešiem. Drīzumā mums garām aizies arī Francijas futbols. Pirmkārt, paraugieties uz mūsu stadioniem un to, cikos sākas spēles. Janvārī spēlējam deviņos vakarā Udīnē..."

30 gadus vecais De Rosi ir noraizējies par itāliešu futbola nākotni: "Uzlabojumi neprasītu nemaz tik daudz. Nesaku to ar niknumu vai dusmām, jo arī es esmu daļa no mūsu futbola, tā kā esmu līdzvainīgs. Tomēr, ja būtu kādreiz pametis "Roma" vai arī to pametīšu nākotnē, meklēšu iespējas spēlēt ārzemēs. Cieņas dēļ pret Romas klubu es citos Itālijas klubos nespēlētu."

Tiek baumots, ka De Rosi pēc gada, kad beigsies pašreizējais spēlētāja līgums ar "Roma", nepaliks komandā un dosies karjeru turpināt citviet. Nevis tāpēc, ka to vēlētos pats spēlētājs, bet gan klubs, iespējams, nevarēs atļauties vairs maksāt sešu miljonu eiro lielo atalgojumu.

De Rosi nospēlējis "Roma" rindās visu profesionāļa karjeru kopš 2001. gada, aizvadot komandā 306 spēles, kurās guvis 33 vārtus.

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  -1 [+] [-]

, 2013-08-14 17:17, pirms 11 gadiem
like

  +2 [+] [-]

, 2013-08-14 17:17, pirms 11 gadiem
Tiešām, kā viņiem nav kauna uzvarēt pasaules čempionātos!? Laikam palīdzēt varētu vienīgi Starkova piesaiste...

 +11 [+] [-]

, 2013-08-14 17:28, pirms 11 gadiem
Interesanti par cik gadiem ir atpalicis Latvijas futbols?

  +2 [+] [-]

, 2013-08-14 17:31, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Interesanti par cik gadiem ir atpalicis Latvijas futbols?
Atpalicis,latvijas futbols nav pat lidz profesionaliem izaudzis!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-14 17:31, pirms 11 gadiem
De Rosi var piekrist, jo Serie A un Serie B stadionu infrastruktūra ir vienkārši katastrofālā līmenī, ja ņem vērā, ka tā ir vismaz Top 5 līga Eiropā!!!
Neatceros kādu jaunu Stadionu Itālijā pēdējos desmit gados, vai vairāk, ja nu vienīgi Juventus kluba jaunais stadions, bet tas diemžēl ir arī viss!!!

  +8 [+] [-]

, 2013-08-14 17:33, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Interesanti par cik gadiem ir atpalicis Latvijas futbols?
Futbolam 19. decembrī paliks 150 gadi. Apmēram tik arī atpaliek LV futbols
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-14 20:17, pirms 11 gadiem
Patiesībā ir vairākas problēmas, tomēr Daniele krietni pārspīlē. Viņš šķiet neatceras, ka nemaz tik senā pagātnē Itālijas klubi bija topā un regulāri cīnījās par trofejām. Itālieši pēdējā desmitgadē ir izcīnījuši vairāk nekā, piemēram, karaliskais klubs "Real Madrid", nemaz nerunājot par Izlasi (kurā praktiski visi spēlē A sērijā), kā tad tā? Bet par stadioniem piekrītu. "Juventus" šajā ziņā ir uz pareizā ceļa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-08-14 20:59, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Interesanti par cik gadiem ir atpalicis Latvijas futbols?
100

  -1 [+] [-]

, 2013-08-14 22:36, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Interesanti par cik gadiem ir atpalicis Latvijas futbols?
necik, jo musu futbols salidzinot ar futbola lielvalstim ir tikai setas futbols un tads nevar atpalikt, vins vienkarsi eksiste ka sporta veids
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-15 09:39, pirms 11 gadiem
Kurš mani nobanoja b** ? rakstīja: Tipisks Husjē teksts Mēģina izlikties par ģēniju un apstrīd pat ilggadējo Serie A futbolistu Domāju ka viņš labāk zin par tevīm, gloriju no LV ,kurš visticamāk pat ne reizi nav apmeklējis kādu Serie A spēli.
To pašu varētu attiecināt arī uz Tevi, jo cilvēciski vēl neesi iemācījies izteikties. Un tad vēl daži brīnās, kāpēc Latvijas "Chelsea" fanus tik daudzi necieš. Es par to nebrīnos.
Kas attiecas uz mani, tad manas tantes vīrs ir itālietis un liels "Juventus" atbalstītājs. Jā, man nav tik daudz naudas kā Tev, lai regulāri apmeklētu sava mīļākā kluba spēles, bet tas nenozīmē, ka es regulāri nesekoju "Juventus" spēlēm un A sērijai.
Problēmas ar stadioniem un ģeogrāfiju Itālijā bijušas vienmēr, bet vai tas ir traucējis šīs valsts klubiem un izlasēm gūt panākumus Eiropā un pasaulē? - Nē. Piekrītu, ka krīzes un dažādu skandālu iespaidā itāliešu klubu futbolā ir vērojams neliels atslābums, bet ik pa laikam kādā no lielajām futbola zemēm ir vērojami šādi kritumi, kuri mainās ar kāpumiem. Es apzinos problēmas, bet zinu arī faktus par citām futbola lielvalstīm. Tā, piemēram, Anglija ar visu savu klubu futbolu tā arī nav spējuši izcīnīt vairāk par vienu "haļavu" izlašu līmenī, kamēr par Itālijas panākumi īpašus komentārus neprasa. Ja vēlies diskutēt, tad gaidu arī argumentus, nevis Tava līmeņa ierastos "uzbraucienus" bez jebkāda seguma. Pliki muldēt mēs visi protam, bet pamēģini kādreiz arī pateikt kaut ko sakarīgu.

P.S.- Tu pats teici, ka De Rosi ir ilggadējs A sērijas futbolists. Tad interesanti, kā viņš tik labi var pārzināt situāciju citās līgās, lai objektīvi salīdzinātu, ja tikai pāris reizes gadā ir iespēja tikties ar citu līgu klubiem. Vai nesanāk, ka viņš ir tieši tādās pašās pozīcijā kā mēs? Ko tad TĀDU De Rosi pateica? Par stadioniem? Bet tas arī viss. Nekā jauna.

     [+] [-]

, 2013-08-19 20:57, pirms 11 gadiem
Kā gan Tu vari izrādīt kaut ko tādu kā Tev nav? Ja pat necenties, tad jēgas no Taviem komentāriem nav, un Tevis radītais tēls priekš citiem lasītājiem ir viss, kas par Tevi liecina. Ar ko gan tādā gadījumā esi labāks par tiem "Latvijas pokemoniem un troļļiem"?...Retorisks jautājums.