Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Telpu futbola zvaigzne Rikardinju un Francijas ACCS Rīgā spēlēs Čempionu līgas ''Final Four''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Telpu futbola zvaigzne Rikardinju un Francijas ACCS Rīgā spēlēs Čempionu līgas ''Final Four''
Rikardinju (no kreisās) Rīgā cīnīsies par kārtējo titulu. Foto: EPA/Scanpix

Telpu futbola Čempionu līga paziņojusi, ka Krievijas ''Tyumen'' vietā no 29. aprīļa līdz 1. maijam ''Final Four'' spēlēs Francijas klubs ACCS, kuru pārstāv viens no šī sporta veida zvaigznēm Rikardinju.

29. aprīlī un 1. maijā ''Arēnā Rīga'' notiks UEFA telpu futbola Čempionu līgas ''Final Four''. Sākotnēji tajā vietas nodrošināja ''Barcelona'', ''Benfica'', ''Sporting'' un Krievijas ''Tyumen'', taču pēc Krievijas invāzijas Ukrainā, kas rezultējās ar karadarbību, kura joprojām aktīvi norit, UEFA lēma izslēgt no visiem tās turnīriem Krievijas komandas.

Tas nozīmēja, ka ''Tyumen'' nevarēs piedalīties telpu futbola Čempionu līgas ''Final Four''. Šodien oficiāli apstiprināts, ka tās vietu ieņems Francijas klubs ACCS, kas iepriekšējā sezonā kļuva par Francijas telpu futbola čempioni, taču finanšu problēmu dēļ tika pazemināta līgu zemāk. Jau šobrīd ACCS ir garantējusi otrās līgas titulu, bet tās rindās spēlē telpu futbola leģenda Rikardinju.

Rikardinju sešas reizes (2010., 2014., 2015., 2016., 2017., 2018. gadā) atzīts par pasaules labāko telpu futbolistu. Viņš ir vienīgais Portugāles futzāla spēlētājs, kurš saņēmis šāda veida apbalvojumu. Telpu futbola Čempionu līgā Rikardinju triumfējis trīs reizes.

7. aprīlī notiks izloze, kurā tiks noteikti pusfināla pāri. 29. aprīlī plānoti pusfināli, bet 1. maijā tiks noteikts čempions. 2020./2021. gada sezonā par čempioni kļuva Lisabonas ''Sporting'', kura Rīgā turpinās titula aizstāvēšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefafutsalcham...