Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Telpu futbolā 14.kārtā divi pārsteigumi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Telpu futbolā 14.kārtā divi pārsteigumi
Foto: AFP

Aizvadītajās brīvdienās – 21. un 22.februārī – tika aizvadītas Triobet Rīgas telpu futbola čempionāta Pirmās līgas 13. un 14.spēļu kārtas. Ja pirmā diena aizritēja salīdzinoši mierīgi, tad otrā atnesa divus pārsteigumus.

Neapšaubāmi, kārtas lielākā sensācija bija pastarīšu RFS „Flaminko” 3:1 uzvara pār „Nerta” vienību. Jāpiebilst, ka arī dienu iepriekš „Flaminko” vīri nebija tālu no pārsteiguma – mačā ar līderiem – LSPA vēl pusotru minūti līdz finālsvilpei rezultāts bija neizšķirts, taču tad uzvaras vārtus guva „studentu” … vārtsargs Andis Kārkliņš! Lieki piebilst, ka Andis ir viens no reālākajiem pretendentiem uz kārtas labākā spēlētāja balvu. Starp citu, mača gaita nebūt neliecināja, ka laukumā tiekas turnīra tabulas līderi un komanda, kas ieņem pēdējo vietu. Varam atgādināt, ka arī abu komandu pirmā apļa spēlē Sporta akadēmijas pārstāvji tikai brīnumainā kārtā izcīnīja trīs punktus – vēl 38.minūtē esot iedzinēju lomā 1:3, „studenti” atlikušajā laikā guva trīs bezatbildes vārtus, tādējādi nodrošinot panākumu ar rezultātu 4:3.

Bet atgriezīsimies pie notikumiem aizvadītajās brīvdienās. Sestdien ļoti svarīgu uzvaru cīņā par pēc iespējas augstāku vietu turnīra tabulas vidus daļā guva „Kreiss” futbolisti, kas ar 4:2 pārspēja „Elīza” vienību, samazinot deficītu punktu izteiksmē līdz vienam. Turklāt nākamajā dienā „Kreiss” bija jātiekas ar vienu no turnīra nosacīti vājākajām komandām – „Actaris”. Bet neba uzvaras nāks pašas no sevis, tās ir jāgrib un jāmāk paņemt! Acīmredzot „Kreiss” vīri šoreiz nevēlējās – skaista 5:3 „Actaris” uzvara, ko var uzskatīt par kārtas otro lielāko pārsteigumu. Starp citu, šajā spēlē, precīzāk tās starplaikā, tika fiksēts arī kāds incidents – par divām dzeltenajām kartiņām noraidītais „Kreiss” aizsargs Edgars Rubenis pārtraukumā ar necenzētiem vārdiem nolamāja mača tiesnesi, par ko, saskaņā ar Disciplinārās komisijas lēmumu, tika sodīts ar diskvalifikāciju uz divām spēlēm.

Veiksmīgas aizvadītās brīvdienas izvērtās ex-līderiem „TSI Futsal Team”, kas ar 5:1 pārspēja „Actaris” un ar 2:1 tiešos konkurentus cīņā par vietu uz goda pjedestāla –„Rīnūži” vienību, un pēc ilgāka pārtraukuma pakāpās uz turnīra tabulas otro pozīciju, no līderiem LSPA atpaliekot tieši par vienas uzvaras tiesu. Uzvaras vārtus Sergejs Petrenko (viņa rēķinā arī pirmais panākums) guva pašā mača izskaņā – 39.minūtē.

LSPA, savukārt, pēc jau pieminētās minimālās uzvaras pār RFS „Flaminko”, nākamajā dienā cīnījās neizšķirti 1:1 ar vēl vieniem medaļu pretendentiem FC „Nico”. Pirmie, jau trešajā minūtē, vadībā izvirzījās „studenti”, taču „Nico” puiši pēc septiņām minūtēm atjaunoja „status quo”. Rezultāts 1:1 noturējās līdz pat spēles beigām.

Visbeidzot, pēdējā vēl nepieminētajā mačā „Rīnūži” ar minimālu 2:1 rezultātu pārspēja aizvadīto brīvdienu lielāko neveiksminieci „Nerta”.

Aizvien noteiktāk iezīmējas četrinieks, kas turpinās cīņu par medaļām – piektajā vietā esošā „Elīza” vienība no vienu pozīciju augstāk esošajiem „Rīnūžiem” četras kārtas līdz čempionāta beigām atpaliek jau par pieciem punktiem.

Nākamās spēles Pirmajā līgā tiks aizvadītas 1.martā.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVP
1.LSPA1383236:2727
2.„TSI Futsal Team”1373339:2324
3.FC „Nico”1264230:1922
4.„Rīnūži”1263330:2521
5.„Elīza”1251633:4316
6.„Kreiss”1343631:3515
7.„Nerta”1233630:3412
8.„Actaris”1333730:3712
9.RFS „Flaminko”1221918:347

Aizvadītas pirmās cīņas Amatieru līgu finālgrupās

Augstākās un Pirmās līgas ēnā klusiņām un neuzkrītoši sākušās izšķirošās cīņas arī visās trīs „tīrajās” Amatieru līgās. Tā Otrās līgas C grupā, kas cīnās par pirmo līdz sesto vietu, „RigaPartyBus” ar 4:2 pārspēja tiešos konkurentus „KG-BūvGrup”, kā arī pamanījās paņemt punktiņu mačā ar vieniem no favorītiem „GazMjas”, turklāt tas notika pretinieku laukumā. Abos mačos pa diviem vārtiem guva „RigaPartyBus” rezultatīvākais spēlētājs Vitālijs Laužels.

Trešās līgas finālgrupā aizvadīti jau kopskaitā trīs mači. Pēc 7:5 uzvaras pār „Remus AMR” līderpozīcijās izvirzījusies „Ulbrokas” vienība, kuras kontā 10 „acis”. Otrajā vietā, tikai par punktu atpaliekot no „Ulbrokas” komandas, šobrīd „iekārtojušies” ķekavnieki, kas pagājušajā trešdienā, 18.februārī, viesos cīnījās neizšķirti 6:6 ar „Medical Group Dens”. Savukārt trešo vietu ar septiņiem punktiem dala divas aizvadītās nedēļas neveiksminieces – jau pieminētā „Remus AMR” komanda un FK „Reāls”, kas ar 2:6 izbraukumā piekāpās „Brigma Baldone”. Tiesa, kā atzina viens no „Reāla” līderiem Ritvars Auziņš, zaudējums piedzīvots komandai spēlējot uz pastiprinātas fiziskās slodzes fona – spēki tiek krāti izšķirošajām cīņām.

Visbeidzot, Ceturtajā līgā līderpozīcijās izvirzījusies „Stingrs pamats” vienība, kas ar 4:1 pārspēja „Umbro Team”, bet pastarīšu duelī FC „Fan” ar 5:1 pieveica „SVA”.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics,
FTA PR vadītājs