Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Riga" kopā ar Rikardinju sāks cīņu par vietu Čempionu līgas pamatturnīrā

Rolands Eliņš

"Riga" kopā ar Rikardinju sāks cīņu par vietu Čempionu līgas pamatturnīrā
Rikardinju un kluba prezidents Mārtiņš Petrovs. Foto: Igors Timofejevs/Riga Futsal Club

UEFA telpu futbola Čempionu līgas kvalifikācijas kārtu šovakar sāks "Riga Futsal Club", kas Salaspilī un TV4 tiešraidē cīnīsies par uzvaru četru komandu apakšgrupā. Pirmā spēle šovakar 19:00 pret Vācijas klubu "Jahn Regensburg".

"Riga Futsal Club" ar šādu nosaukumu Latvijas Virslīgā pirmoreiz piedalījās iepriekšējā sezonā, kurā izdevās izcīnīt čempiones titulu, finālā pieveicot principiālo konkurenti RFS komandu. Tas deva tiesības šovasar piedalīties Čempionu līgā.

Šī komanda arī iepriekšējā sezonā Čempionu līgā pārstāvēja Latviju, tiesa, to darīja vēl kā "Petrow" klubs. "Petrow", kas sadarbību ar "Riga" sāka šī gada pavasarī, izdevās pārvarēt kvalifikācijas kārtu, bet pēc tam pamatturnīrā savā apakšgrupā nācās palikt trešajā vietā, elites kārtu nesasniedzot.

Šosezon "Riga" izvirzījusi konkrētu mērķi - Čempionu līgas elites kārta. Tas nozīmē iekļūšanu starp Eiropas 16 spēcīgākajiem klubiem, un, lai to paveiktu, jātiek ārā no divām četru komandu apakšgrupām pēc kārtas.

"Riga" šovasar parūpējusies par liela mēroga sastāva papildinājumu. Komandai pievienojies Portugāles spēlētājs Rikardinju, kurš sešas reizes atzīts par gada labāko spēlētāju pasaulē, bet tagad grasās palīdzēt "Riga" sasniegt mērķus Čempionu līgā.

Kvalifikācijas kārtu "Riga" aizvadīs Salaspilī, kur spēles norisināsies no 23. līdz 26 augustam. Lai tiktu tālāk, nepieciešams iegūt pirmo vietu savā apakšgrupā. Ja tas neizdosies, vēl gan paliks neliela cerība kvalificēties tālāk kā labākajai otrās vietas ieguvējai, taču astoņu apakšgrupu konkurencē uz to īpaši paļauties nevajadzētu.

"Riga" pretiniekos būs Vācijas "Jahn Regensburg", Turcijas "Sisli" un Azerbaidžānas "Araz" komandas. Pretēji tam, kas redzams klasiskajā futbolā, par galveno konkurenti jāuzskata nevis Vācijas un Turcijas komandas, bet gan Azerbaidžānas "Araz", kas ČL šīs sezonas rangā izlikta ar 23. numuru. "Riga" šajā rangā ir 33. vietā.

Šīs apakšgrupas uzvarētāja pamatkārtā spēkosies ar "SK Plzeň" no Čehijas, Gentoftes "JB Futsal" no Dānijas un vēl vienu priekšsacīkstes pārvarējušo komandu.

"Negribu noniecināt pretiniekus, bet arī Vācijas un Turcijas klubiem nav diez ko lielas pieredzes – galvenais pretinieks būs Azerbaidžānas "Araz", kam ir milzīga pieredze un kas Čempionu līgā spēlē jau ilgu, ilgu laiku. Centīsimies būt gatavi," intervijā portālam Sportacentrs.com pirms turnīra sacīja Rikardinju.

Rikardinju kopā ar pieciem citiem leģionāriem oficiāli iekļauts "Riga" ČL pieteikumā, taču Latvijas spēlētāji joprojām ir vairākumā - astoņi.

"Riga" šodienas pretiniece "Jahn Regensburg" ČL spēlēja pirms sešiem gadiem. Toreiz Vācijas komandai izdevās tikt pamatturnīrā.

Turnīra spēļu tiešraides no Salaspils būs pieejamas portāla Sportacentrs.com un TV4 tiešraidēs.

Spēļu kalendārs

DienaLaiksSpēle
23.0819:00Riga - Jahn Regensburg
24.0819:00Riga - Istanbul Sisli
26.0817:00Riga - Araz

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  +1 [+] [-]

, 2023-08-23 16:02, pirms 8 mēnešiem
Citas komandas nespēlēs savā starpā, spriežot pēc pievienotā kalendāra?

     [+] [-]

, 2023-08-23 16:46, pirms 8 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Citas komandas nespēlēs savā starpā, spriežot pēc pievienotā kalendāra?
Pirmās kārtas pirmā spēle jau aizvadīta: https://www.uefa.com/uefafutsalcham...

     [+] [-]

, 2023-08-23 18:09, pirms 8 mēnešiem
Rikardinju ir tas, kurš bez bārdas? 😎