Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Novembrī sāksies vērienīgākās skolu futbola sacensības "Rīgas skolu telpu futbola kauss"

Agris Suveizda

Novembrī sāksies vērienīgākās skolu futbola sacensības "Rīgas skolu telpu futbola kauss"
Rígas Zolitūdes ģimnāzija. Foto: Rīgas skola telpu futbola kauss

Jau šobrīd ir saņemti vairāk nekā 40 komandu pieteikumi šī semestra lielākajam skolu sporta notikumam “Rīgas skolu telpu futbola kauss 2024”, bet skolām, kas vēl domā vai nav paspējušas to izdarīt, ir iespēja pieteikties līdz šīs nedēļas beigām, informē organizatori. Apakšgrupu izloze notiks jaunnedēļ 23. oktobrī, bet pirmās spēles paredzētas 1. novembrī, kad tiks aizvadītas atlases kārtas spēles.

Pagājušā gada finālā gan meitenēm, gan zēniem spēlēja Rīgas Zolitūdes ģimnāzija un Rīgas 49. vidusskola, no 31 zēnu komandas spēcīgākā izrādījās Zolitūdes ģimnāzija, savukārt meitenēm uzvaru guva 49. vidusskolas dāmas. Par MVP jeb vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Roberts Gorodņickis (RZG) un Amēlija Lipšāne (49.vsk), kā arī vairāku komandu spēlētāji iekļuva Artūra Šketova vadītās Latvijas futzāla U19 izlases kandidātu sarakstā.

Latvijas izlases futboliste Amēlija Lipšāne: “Pagājušā gada skolu futbola turnīrs noteikti ir ļoti patīkama atmiņa. Priecēja tas, ka, skatoties no organizatoriskā viedokļa, ir manāms milzīgs progress. Palīdzēja tas, ka varējām visās spēlēs būt kā mājinieki un aizvadīt tās savā skolā. Visvairāk esmu pateicīga lielajam atbalstam. Fani mūs motivēja un noteikti palīdzēja skolai iegūt pirmo vietu šajā turnīrā. Tā bija iespēja iepazīt jaunus cilvēkus no visām skolām. Šādi turnīri parāda, ka interese par sieviešu futbolu pieaug. Iesaku arī citām skolām nešaubīties un pieteikties šajā turnīrā, un izmēģināt savus spēkus. Ar nepacietību gaidām nākamo sezonu!”

Arī šogad turnīrs tiks aizvadīts trijās kārtās - atlases kārta, pamatkārta un izslēgšanas kārta. Sākotnēji skolas tiks sadalītas ievērojot rajonu un ģeogrāfiskos principus, bet no pamatkārtas komandas tiks sadalītas grupās pēc izlozes principa. RSTFK kausa fināls notiks 1. semestra pēdējā nedēļā. Projekts tapis sadarbībā ar Latvijas Futbola Federāciju.

Informāciju sagatavoja:
Kārlis Podāns,
Ghetto Games projektu koordinators