Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu telpu futbola izlasei graujošs zaudējums PK kvalifikācijas mačā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas sieviešu telpu futbola izlasei graujošs zaudējums PK kvalifikācijas mačā
Masimiljāno Bellarte un Vadims Ļašenko. Foto: Latvijas Futbola federācija

Nākamā gada Pasaules kausa kvalifikācijas pamatkārtas turnīra otrajā spēlē Latvijas nacionālā sieviešu telpu futbola izlase ceturtdien Zviedrijā tikās ar mājiniecēm, piedzīvojot vēl vienu "sauso" zaudējumu un vēlreiz ielaižot daudz vārtu.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlase savos vārtos bumbu ielaida četras reizes, bet otrajā puslaikā vēl trīs vārti tika zaudēti cīņas noslēdzošo minūšu laikā. Līdz ar to Latvijas futbolistes piekāpās skandināvietēm ar 0:7, piedzīvojot otro zaudējumu, bet zviedrietēm tiekot pie otrās uzvaras, kas šoreiz bija daudz vieglāka nekā pirmajā spēlē.

Divus vārtus Zviedrijas izlasē guva Jūlia Gilkesa, bet pa vienai reizei izcēlās piecas spēlētājas - Madlēne Stegiusu, Mūa Glansa, Susana Kirjo, Nanna Jānsone un Frīda Rongemira.

Pirmās kārtas mačos trešdien Latvijas izlase pēc cerīga pirmā puslaika beigās ar 0:6 piekāpās Beļģijai, bet Zviedrija nosargāja divu vārtu pārsvaru pret Slovākiju 6:4. Citā otrās kārtas spēlē ceturtdien Slovākija ar 4:2 pārspēja Beļģiju, tiekot pie pirmā panākuma un sarūpējot beļģietēm pirmo zaudējumu.

Sestdien Latvijas izlase turnīru beigs ar cīņu pret slovākietēm, cenšoties tikt pie pirmajiem gūtajiem vārtiem, jo pēc divām spēļu kārtām mūsu izlase ir vienīgā, kas nav guvusi vārtus, kā arī vienīgā ar negatīvu vārtu bilanci. Pēc divām kārtām zviedrietēm ir divas uzvaras, bet beļģietēm un slovākietēm pa vienai. Vārtu attiecība Zviedrijai ir 13-4, Beļģijai 8-4, Slovākijai 8-8, bet Latvijai 0-13.

Masimiljāno Bellartes vadībā valsti pārstāv piecu vietējo klubu spēlētājas. Komanda nokomplektēta jaunās aprisēs, jo tikai četrām no šī sastāva spēlētājām iepriekš bijusi pieredze oficiālās izlašu sacensībās.

Kvalifikācijas turnīra Elites kārtu sasniegs tikai turnīra pirmās vietas ieguvējas. Pasaules kausa turnīrs sieviešu telpu futbola izlasēm tiks organizēts pirmoreiz. Sacensību mājiniece būs Filipīnas.

Sieviešu telpu futbola izlase tika izveidota 2022. gadā, kad arī piedzīvoja savu starptautisko debiju Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtas turnīrā Serbijā. Toreiz tika piedzīvoti zaudējumi pret Nīderlandi, Serbiju un Ziemeļīriju.

Bellartem darbā ar komandu palīdz itāļu speciālisti Luka Kjavaroli un Frančesko Džuliāno.

Latvijas izlases sastāvs:
vārtsardzes - Jekaterina Ponomarenko ("Riga"), Linda Vīksniņa ("Kuorsova"), Kristiāna Orleana ("Auda");
laukuma spēlētājas - Līna Kuzmina, Sannija Redzoba, Tatjana Jakovele, Linda Kazlauska (visas - "Riga"), Madara Ērika Paidere, Evelīna Sendija Čubare (abas - "Auda"), Agnese Stolipina, Viktorija Višņakova, Elizabete Samušenko, Jekaterina Ovsjankina (visas - Rēzeknes BJSS), Dārta Silgale ("Talsu futbols"/RFS).

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija