Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Vicečempione RFS pagarina līgumu ar trīskārtējo Čempionu līgas uzvarētāju Leu

Agris Suveizda

Vicečempione RFS pagarina līgumu ar trīskārtējo Čempionu līgas uzvarētāju Leu
Leu Žaragva. Foto: Sanita Sparāne/RFS

Latvijas otrais spēcīgākais telpu futbola klubs RFS pavēstījis par Kazahstānas izlases brazīliešu veterāna Leu Žaragvas palikšanu komandā arī uz nākamo sezonu.

37 gadus vecais Leu rīdziniekiem pievienojās aizvadītās sezonas otrajā pusē, Virslīgas pamatturnīrā, izslēgšanas spēlēs un kausa izcīņā aizvadot kopumā septiņas spēles un gūstot vienus vārtus. Četras no septiņām spēlēm viņš spēlēja pret galveno konkurenti "Riga" – kausa finālā (0:3) un arī finālsērijas pirmajās trijās cīņās, ceturto gan izlaižot diskvalifikācijas dēļ par sarkano kartīti. Vienīgos vārtus Leu guva graujošā panākumā pār "Nīcu" (12:0).

Pagājušajā gadā Leu dzimtenē pārstāvēja "Joinville", kur kopā ar RFS jauno pamatvārtsargu Deivau tika Dienvidamerikas un Brazīlijas finālos, bet šaipus okeānam Leu pat četrreiz ir ticis Čempionu līgas (agrākā Futzāla kausa) finālā – divi triumfi ar Kazahstānas "Kairat" un viens triumfs un viens zaudēts fināls ar Portugāles "Sporting". 2006. gadā Leu Žaragva ar "Jaragua" kļuva par Dienvidamerikas klubu čempionu.

Ilgstoši spēlējis "Kairat", Leu 2015. gadā tika pie Kazahstānas pilsonības un 2016. gadā ar to spēlēja gan Eiropas čempionātā, iegūstot bronzu, gan arī Pasaules kausa finālturnīrā. 2021. gada Pasaules kausā Lietuvā, kurā Kazahstāna sasniedza pusfinālu, Leu gan nepiedalījās, bet viņš palīdzēja Kazahstānai kvalificēties šā gada Pasaules kausam, ko septembrī uzņems Uzbekistāna – Kazahstāna būs vienā grupā ar Spāniju, Jaunzēlandi un Lībiju. Atlasē Kazahstāna izcēlās ar bilanci 9-1-0, vienīgos punktus zaudējot Slovēnijā (3:3), bet Leu piedalījās pusē spēļu un guva trīs vārtus.

Finālsērijā ar 1-3 zaudējusi "Riga", RFS netika pie Čempionu līgas ceļazīmes un šķīrās no galvenā trenera Vasko Vujoviča, kurš neturpinās vadīt arī Latvijas izlasi. Melnkalnieti pie kluba stūres jau aizvietojis ilggadējais Portugāles izlases, Lisabonas "Sporting" un arī RFS priekšteča "Nikara" galvenais treneris Orlandu Duarte. Savainotā Germana Matjušenko prombūtnē par RFS kapteini kļuva Leu. Vēl pirms sezonas izšķirošajām cīņām līgumu RFS pagarināja arī ar sezonas labāko snaiperi Dudu Tabordu - brazīlietis visos turnīros 30 spēlēs guva 53 vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/rfsfutsal/...