Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Kazahstāna divreiz izglābjas, tomēr pendelēs finālā tiek titulētā Spānija

Agris Suveizda

Kazahstāna divreiz izglābjas, tomēr pendelēs finālā tiek titulētā Spānija
Spānijas futzālisti
Foto: EPA/Scanpix

Jau devīto reizi Eiropas telpu futbola čempionāta finālā spēlēs reģiona titulētākā izlase Spānija, kas dramatiskā pusfinālā pēcspēles sitienu sērijā salauza iepriekšējā turnīra bronzas medaļnieces Kazahstānas pretestību (5:5, 3:1). Spānijas pretiniece būs Portugāle, kas nosargāja pārsvaru pār pēdējo trīs turnīru finālisti Krieviju (3:2) un finālā spēlēs tikai otro reizi vēsturē.

Krievija ceturtajā minūtē izvirzījās, izspēlējot līdz Edera Limas sitienam pustukšos vārtos (1:0). Drīzumā Krievija trāpīja arī pa vārtu stabu, bet izšķirošie notikumi risinājās pamatlaika beigu daļā. Portugālei izlīdzinājumu beidzot izdevās panākt 31. minūtē, kad Andrē Kuelju no desmit metriem spēcīgi trāpīja vārtos (1:1), bet piecarpus minūtes vēlāk viņš pēc auta izspēles iesita no vēl lielāka attāluma (2:1).

Krievija metās atspēlēties. Robinju netrāpīja no priekšas, pēc tam tika noņemts vārtsargs, taču pēdējās minūtes ievadā Brunu Kuelju no savas laukuma puses raidīja bumbu tukšos vārtos (3:1). Mirkli iepriekš Krievija protestēja, ka vārtsargs nospēlējis ārpus soda laukuma. Jau septiņas sekundes vēlāk Limam pēc centra izspēles izdevās atjaunot intrigu (2:3), tomēr glābt spēli nesanāca.

Līdz šim vienīgajā finālā Portugāle spēlēja 2010. gadā, kad Ungārijā ar 2:4 piekāpās Spānijai. Tieši pret savu kaimiņvalsti portugāļi tiksies arī šajā finālā. Spānijas un Kazahstānas duelis sagādāja kārtīgu intrigu. Vispirms kazahi izvirzījās vadībā (1:0), tad ar 2:1 priekšā bija spāņi, 45 sekunžu intervālā Kazahstāna guva divus vārtus un atguva vadību (3:2), bet 29. minūtē izlīdzinājumu atjaunoja Hoselito (3:3). Jāpiebilst, ka Kazahstānas otros vārtus guva brazīliešu vārtu vīrs Igita, kurš lieliski spēlē ar kājām un pieslēdzās standartsituācijai, gūstot vārtus no tālas distances.

Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Spānija pārtvēra bumbu pretinieces laukuma pusē un Pola meistarīgi izmantoja izgājienu viens pret vienu, trāpot tālajā stūrī (4:3). Spāņi pašaizliedzīgi aizstāvējās, tomēr 79 sekundes līdz beigām kļūdījās arī viņi. Kazahstāna izspēlēja stūra sitienu, Duglass, lai arī ar nelielu rikošetu, neizdarīja pārāk sarežģītu sitienu, taču pievīla vārtsargs Pako Sedano (4:4).

Kazahstāna otrajā puslaikā bija sakrājusi piecus sodus, un jau pagarinājuma pirmajā minūtē sekoja sestais pārkāpums. Spāņi izvēlējās sist no pārkāpuma vietas, kas bija tuvāk par desmit metriem, tomēr Migelins no ieslīpas pozīcijas norībināja stabu. Divas minūtes vēlāk gan Migelins guva vārtus, izmantojot vārtsarga redzamības nosegšanu un iesitot no distances (5:4). Arī šoreiz Kazahstāna atspēlējās – divarpus minūtes līdz pagarinājuma beigām pēc lieliskas diagonālās piespēles pie tālā vārtu staba nepiesegts palika Seriks Žamankulovs (5:5).

Pendelēs meistarīgāka tomēr bija favorīte Spānija. Lielā mērā par izšķirošo var uzskatīt pirmo no trim sērijām, kurā Igita nepaguva kā nākas noreaģēt uz Migelina sitienu pa vidu, bet Sedano, ļoti aktīvi kustēdamies uz līnijas, reabilitējās par pamatlaika izskaņā ielaistajiem vārtiem. Spānija trāpīja arī abus atlikušos sitienus un pendelēs uzvarēja ar 3:1. Finālspēle paredzēta sestdien plkst. 21:45 pēc Latvijas laika, bet cīņa par bronzu sāksies plkst. 19:00. Spānija 11 finālturnīros tikai divreiz nav tikusi finālā, abas reizes samierinoties ar bronzu.

Pusfināli

Krievija – Portugāle 2:3 (1:0), Lima 4', 40' - A. Kuelju 31', 36', B. Kuelju 40'
Kazahstāna – Spānija 5:5, 1:3 pen. (1:2, 4:4, 4:5), Tajnans 8', Igita 25', Taku 25', Duglass 39', Žamankulovs 48' – Jesenamanovs 16' (s.v.), Tolra 19', Hoselito 29', Pola 34', Migelins 45'

Eiropas čempionātu medaļnieces

GadsZeltsSudrabsBronza
1996.SpānijaKrievijaBeļģija
1999.KrievijaSpānijaItālija
2001.SpānijaUkrainaKrievija
2003.ItālijaUkrainaSpānija/Čehija
2005.SpānijaKrievijaItālija
2007.SpānijaItālijaKrievija
2010.SpānijaPortugāleČehija
2012.SpānijaKrievijaItālija
2014.ItālijaKrievijaSpānija
2016.SpānijaKrievijaKazahstāna

     [+] [-]

, 2018-02-09 00:27, pirms 7 gadiem
Abas divas spēles vnk konfektes...

Free image hosting

Smuki noķēru Portugāļus uz 10koefu pēc pirmā puspaika kad bija iedzinējos 0:1... no 10 £ 100£... neslikti

     [+] [-]

, 2018-02-09 03:03, pirms 7 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку.Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину.Тeперь жeнa тожe зaхoтeлa попpoбовать увидeв мой peзультат. Вот тот блог--- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?

     [+] [-]

, 2018-02-09 07:57, pirms 7 gadiem
Eders Lima, ķipa baigais "krievs"?😁

     [+] [-]

, 2018-02-09 17:58, pirms 7 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку.Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину.Тeперь жeнa тожe зaхoтeлa попpoбовать увидeв мой peзультат. Вот тот блог--- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?