Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

24 gadu vecumā miris Eiropas U19 futzāla čempionātā spēlējušais Žanuels Skopenko

Agris Suveizda

24 gadu vecumā miris Eiropas U19 futzāla čempionātā spēlējušais Žanuels Skopenko
Žanuels Skopenko. Foto: LFF

Tikai 24 gadu vecumā aizsaulē aizgājis latviešu futbolists Žanuels Skopenko, ziņo Latvijas Futbola federācija un viņa bijušais klubs "Valmiera".

Tolaik pārstāvot TFK "Rēzekne", 2019. gada septembrī Žanuels Skopenko kopā ar Latvijas U19 izlasi piedalījās vēsturiskajā pirmajā Eiropas U19 telpu futbola čempionātā, kas notika "Arēnā Rīga". Tajā Latvijas U19 izlase tikās ar Portugāles (0:6), Krievijas (1:5) un Polijas (1:3) izlasēm.

Klasiskajā futbolā Žanuels Skopenko bija Rēzeknes, Jēkabpils, Staiceles komandās un Valmieras dublieru rindās, pēcāk futbolista gaitas turpināja Lietuvā, pagājušā gada martā pievienojās Horvātijas vienībai.

Žanuela dvīņu brālis Daniils klasiskā futbola virslīgā spēlēja "Valmieras" un Jūrmalas "Spartaka" sastāvā un 21 spēlē guva vienus vārtus. Daniils spēlējis arī Luksemburgas augstākajā līgā, pārstāvējis arī Igaunijas, Itālijas un Polijas klubus.