Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Žiņaks uz Meksiku, Liona kaitina Marseļu, Milāna medī Francijā

Agris Suveizda

Žiņaks uz Meksiku, Liona kaitina Marseļu, Milāna medī Francijā
Andrē Pjēru Žiņaku lidostā Meksikā sagaidīja fanu pūlis
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola čempionāta sezona sāksies pēc pusotra mēneša un aktīvākais pāreju laiks, visticamāk, būs augustā, taču jaunumu netrūkst arī jūnijā, kas ļauj ieskicēt gan atsevišķu klubu, gan pašu spēlētāju iespējamo nākotni, nodomus un ambīcijas.

Žiņaks acīmredzot saka ardievas "Euro 2016"

No franču grandiem lielākās pārmaiņas gaidāmas Marseļas "Olympique", kas sezonas izskaņā nenoturēja ceļazīmi uz Čempionu līgu. Komandu pēc līguma beigām jau pametuši trīs pamatsastāva spēlētāji - Žeremijs Morels, Andrē Ajū, un Andrē Pjērs Žiņaks. Pirmie divi pārcēlās attiecīgi uz Lionas "Olympique" un "Swansea", savukārt Žiņaks šokējoši pievienojās Meksikas "Tigres", kas iekļuvis "Copa Libertadores" pusfinālā. Aizvadītā sezona Žiņakam bija veiksmīgākā Marseļas kluba rindās – 38 spēlēs 21 vārti, snaiperu sarakstā ieņemot augsto otro vietu.

Lai arī par šīs trijotnes nepalikšanu neviens nešaubījās, Marseļas "Olympique" nākotne ir miglā tīta. Marseļieši jau ir ieguvuši pirmos papildinājumus – no "Nantes" nopirkts 20 gadus vecais uzbrūkošais pussargs Žoržs Nkudū, bet par otro vārtsargu kļuvis Joans Pelē -, taču visas vasaras atslēga varētu būt tā, vai galvenais treneris Marselo Bjelsa piekritīs turpināt sadarbību. Argentīnietis vēlas tikt skaidrībā, cik lielas ir kluba ambīcijas un vai šosezon viņa sastāva komplektācijas vēlmes tiks piepildītas. Un attiecīgi no Bjelsas palikšanas vai nepalikšanas var būt atkarīgs tas, vai Marseļā paliks kapteinis Stevs Mandandā, kuram pēc gada beigsies līgums. Marseļa jau parīt sāks gatavošanos sezonai, bet Bjelsas atgriešanās klubā gaidāma tikai jūlija sākumā.

Tikmēr no palikušajiem Marseļas futbolistiem pieprasītākā prece darījumu tirgū ir 22 gadus vecais centra pussargs Džanelli Imbulā, kurš pirms diviem gadiem no "Guingamp" tika nopirkts par 7,5+2 miljoniem eiro. Par perspektīvo pussargu interesi izrāda virkne klubu, taču līderpozīcijās pašreiz atrodas Milānas "Inter", kas esot gatava galdā likt 18 miljonus eiro. Marseļas "Olympique" vēlas par četriem vairāk. Līgums ar komandu beidzies 33 gadus vecajam aizsargam Rodam Fanī, taču klubs esot piedāvājis to pagarināt un tagad gaida atbildi.

SpēlētājsValstsPozīcijaVecKlubsSumma
Prom
Andrē Pjērs ŽiņaksFrancijaUzbrucējs29Tigresbr. aģents
Andrē AjūGanaPussargs25Swanseabr. aģents
Žeremijs MorelsFrancijaAizsargs31Lyonbr. aģents
Sabers KalifaTunisijaUzbrucējs28Club Africain1 miljons
Fueds KadirsAlžīrijaPussargs31Real Betis0.6 miljoni
Klāt
Žoržs NkudūFrancijaPussargs20Nantes1.5 miljoni
Joans PelēFrancijaVārtsargs32Sochauxbr. aģents

Liona kaitina Marseļu un veic pārrunas ar Lakazetu

Par Lionas "Olympique" jauno paaudzi, jo īpaši centra aizsargu Samuelu Umtitī un uzbrukuma līderi Aleksandru Lakazetu, ir milzīga interese, taču maz ticams, ka kāds nozīmīgs spēlētājs pametīs komandu. Pirmkārt, klubs atgriezīsies Čempionu līgā, kas uzlabos finansiālo situāciju. Otrkārt, nākamā gada sākumā tiks atklāts jaunais stadions. Un, treškārt, jau pēc gads Francijā notiks "Euro 2016", kas, atšķirībā no Žiņaka, daudziem ir pietiekams iemesls, lai iespējamos sapņus par ārzemēm atliktu uz aiznākamo sezonu.

Kamēr lionieši ir pagarinājuši līgumu ar Klemānu Grenjē un, domājams, ievērojami palielinās Aleksandra Lakazeta algu, kluba prezidents Žans Mišels Olass vasaras sākumā izklaidējies, kārtīgi pakaitinot sāncenšus no Marseļas. Liona jau parakstīja līgumu ar Žeremiju Morelu un tajā pašā laikā izrādīja lielu interesi arī par Nikolā Nkulū un Andrē Pjēru Žiņaku. Ja pēdējais izvēlējās Meksiku – Liona nespēja sacensties ar piedāvāto četru miljonu eiro gada algu -, tad Nkulū gan esot izrādījis vēlmi pārcelties pie sāncenšiem. Grūtākais gan būs pārliecināt Marseļas kluba vadību, kas jau nekautrējusies norādīt, lai Liona ij nesapņo par Kamerūnas izlases aizsargu.

Tieši centra aizsarga iegāde ir Lionas "Olympique" galvenā prioritāte. Ja Marseļa nepiekritīs Nkulū pārdošanai, nākamais reālākais variants esot bijušais Francijas izlases aizsargs Adils Ramī, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja "Milan". Pēc centra aizsarga nākamā prioritāte ir uzbrucēja iegāde. No pamatsastāva futbolistiem šobrīd lielākā neskaidrība ir par kreisās malas aizsarga Anrī Bedimo palikšanu – viņu lencot turku klubi -, bet kluba rekordpirkumam Joanam Gurkufam netika piedāvāts līguma pagarinājums. Gurkufs varētu karjeru turpināt kādā no bijušajām komandām – "Rennes" vai "Bordeaux".

SpēlētājsValstsPozīcijaVecKlubsSumma
Prom
Joans GurkufsFrancijaPussargs28?br. aģents
Muamadū DaboFrancijaAizsargs28?br. aģents
Klāt
Žeremijs MorelsFrancijaAizsargs31Marseillebr. aģents

Kondogbijā medības, Parīzes pussargi neapmierināti ar statusu komandā

Ja Lakazetam un Marko Verati nevajadzētu mainīt klubus, par karstāko preci Francijas tirgū kļuvis 22 gadus vecais balsta pussargs Žofrē Kondogbijā, kuru "Monaco" pirms diviem gadiem no "Sevilla" izpirka par 20 miljoniem eiro. Pēc lieliskas sezonas Kondogbijā izraisījis lielu interesi ārzemēs, un par viņa pakalpojumiem visnopietnāk cīnās abi Milānas klubi "Milan" un "Inter". Gluži kā Imbulā gadījumā, arī šajā cīņā pašlaik vadībā ir "Inter", kas esot ļoti tuvu tam, lai panāktu vienošanos ar "Monaco".

Lai kā arī šī cīņa nebeigtos, lielākā ieguvēja būs "Monaco", kura apmierinātībā var noskatīties, kā spēlētāja cena aug dienu no dienas. Francijas bronzas medaļniece cer iekasēt vairāk nekā 30 miljonus eiro. Tikmēr pēc Dimitara Berbatova līguma beigām "Monaco" atbrīvojusies viena uzbrucēja vieta. Pāreju perioda sākumā baumoja, ka "Monaco" prioritāte ir Mario Mandžukičs, taču viņš, visticamāk, karjeru turpinās Turīnas "Juventus". Tagad "Monaco" vēlmju sarakstā parādījies turīniešu uzbrucējs Fernando Jorente, par kuru klubs esot gatavs piedāvāt 15 miljonus eiro un 4,5 miljonus lielu gada algu. Problēma – basks labprātāk atgrieztos Spānijā, nevis pārceltos uz Franciju. No īres atgriezies Radamels Falkao, bet skaidrs, ka viņš "Monaco" nepaliks un, visticamāk, pievienosies "Chelsea".

Relatīvs klusums pagaidām ir Parīzē, kuras iepirkšanos ierobežo UEFA Financial Fair Play. Galvenā prioritāte ir malējais pussargs, taču iespējamo variantu ir daudz – pirmais sarakstā ir Anhels di Marija, tad seko tādi spēlētāji kā Pedro Rodrigess, Kevins De Braune un Antuāns Grīzmans. Tomēr augstāk minētā iemesla dēļ PSG labprātāk vēlētos jaunieguvumu īrēt, kas savukārt iegrožo kluba trumpjus pārrunu laikā. Savukārt, neapmierināti ar savu statusu komandā, PSG varētu pamest vairāki centra pussargi. Joans Kabajs vēlas atgriezties Anglijā, Adrjēna Rabio māte atkal pieprasījusi pāreju uz citu klubu, bet Tjagu Mota nav saņēmis cerēto līguma pagarinājuma piedāvājumu ar algas pielikumu.

"Monaco" pārejas

SpēlētājsValstsPozīcijaVecKlubsSumma
Klāt
Prom
Dimitars BerbatovsBulgārijaUzbrucējs34?br. aģents
Mārtens StēkelenburgsNīderlandeVārtsargs32?br. aģents
Aksels ProulūFrancijaPussargs17QPR0.29 miljoni

PSG pārejas

SpēlētājsValstsPozīcijaVecKlubsSumma
Klāt
Prom
Alfonss AreolāFrancijaVārtsargs22Villarrealīre
Zumana KamarāFrancijaAizsargs36beidzis karjeru

Citu klubu nozīmīgākās pārejas

SpēlētājsValstsPozīcijaVecNoUzSumma
Simons KjērsDānijaAizsargs26LilleFenerbahce7.65 miljoni
Franks TabanūFrancijaAizsargs26St.-EtienneSwansea5.5 miljoni
Abdulajs DiabīMaliUzbrucējs24LilleClub Brugge2.5 miljoni
Kevins Teofils-KatrīnsFrancijaAizsargs25CardiffSwansea2.0 miljoni
Kians HansensDānijaAizsargs26NantesMidtjylland1.5 miljoni
Adrjēns TomasonsFrancijaPussargs21EvianNantes0.8 miljoni
Nils De PauvsBeļģijaPussargs25LokerenGuingamp0.75 miljoni
Hatems Ben ArfaFrancijaPussargs28Nicebr. aģents

Paziņots pagājušās sezonas raidtiesību naudas sadalījums

KlubsSummaKlubsSumma
PSG45.525 miljoniNice18.162 miljoni
Lyon41.936 miljoniBastia16.456 miljoni
Monaco26.475 miljoniCaen15.238 miljoni
Marseille42.800 miljoniNantes14.986 miljoni
St.-Etienne29.874 miljoniReims15.005 miljoni
Bordeaux30.277 miljoniLorient17.205 miljoni
Montpellier25.322 miljoniToulouse17.649 miljoni
Lille31.090 miljoniEvian13.432 miljoni
Rennes24.479 miljoniMetz11.929 miljoni
Guingamp16.537 miljoniLens13.548 miljoni

"Ligue 1" pirmā kārta (8.-9. augustā)

SpēleSpēle
Bordeaux – ReimsNice - Monaco
Nantes – GuingampMarseille - Caen
Gazelec Ajaccio – TroyesLyon - Lorient
Lille – PSGBastia - Rennes
Montpellier – AngersToulouse – St.-Etienne

Izmantotie resursi:
L'ÉQUIPE - L'actualité du sport en continu.
Votre radio d’opinions : émissions politiques...
leprogres.fr
Actualités en direct et info en continu - Le...
La Gazzetta dello Sport - News in tempo reale...

  +1 [+] [-]

, 2015-06-20 18:58, pirms 9 gadiem
sis labs
Adrjēna Rabio māte atkal pieprasījusi pāreju uz citu klubu

  -1 [+] [-]

, 2015-06-20 19:08, pirms 9 gadiem
Ceru, ka Marseļa arī kaut kad atradīs savu arābu šeihu, lai varētu konkurēt ar PSG...

  +3 [+] [-]

, 2015-06-20 19:18, pirms 9 gadiem
Žinjaks ar šo pāreju ir pazudis

  +1 [+] [-]

, 2015-06-20 19:30, pirms 9 gadiem
Nu Zinaka izvele liekas diezgan stulba, vareja tak vel spelet Eiropa, tad nez, neviens par otro labako bombardieri League 1 neinteresejas no lielajiem klubiem??

     [+] [-]

, 2015-06-20 23:54, pirms 9 gadiem
Kondogbija izskataas ka jau pirmdien buus Inter speeleetaajs

  +1 [+] [-]

, 2015-06-21 10:39, pirms 9 gadiem
Nja, Oly Liona vel dabuujusi Nkulu (vajdzeja desmit reizes izlasit so tulkojumu, lai saprastu par kuru speletaju ir runa ;D), ja arii neviens liideris nedosies prom, tad sai komandai ir masivs potencials, tik daudz jauni un talantigi akademijas futbolisti, smird pec Borussia un Atletico gadijuma.