Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Kanādas izlases aizsargs Korneliuss pievienojas "Olympique"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kanādas izlases aizsargs Korneliuss pievienojas "Olympique"
Dereks Korneliuss. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

LETA--AFP. Kanādas futbola izlases aizsargs Dereks Korneliuss no Zviedrijas kluba "Malmo" pārgājis uz Francijas spēcīgākās līgas klubu Marseļas "Olympique", svētdien paziņoja viņa jaunā komanda.

"Olympique" neatklāja transfēra summu, tomēr vairāki franču mediji norāda, ka tā bijusi 4,3 miljoni eiro.

26 gadus vecais aizsargs "Malmo" pievienojās 2023.gadā, pērn palīdzot vienībai kļūt par Zviedrijas čempioni, bet aizvadītajā sezonā triumfēt Zviedrijas kausa izcīņā.

Karjeras laikā Korneliuss pārstāvējis arī grieķu "Panetolikos", vācu "Lubeck" un "Neumunster", kā arī Vankūveras "Whitecaps".

Kanādas izlasē centra aizsargs aizvadījis 26 mačus.

Korneliuss ir "Olympique" sestais papildinājums starpsezonā. Iepriekš komandai pievienojās arī cits kanādietis Ismaels Konē no angļu "Watford" (par 17,5 miljoniem eiro), kotdivuārietis Bamo Meitē no "Lorient" (10 miljoni eiro), anglis Meisons Grīnvuds no premjerlīgas kluba Mančestras "United" (26 miljoni eiro), Pjērs-Emīls Hojbjergs no Totenhemas "Hotspur" uz īres tiesībām un Lilians Brasjērs no "Brest", kurš arī tiks īrēts.

"Olympique" pagājušajā sezonā Francijas čempionātā ierindojās vien astotajā vietā.

Izmantotie resursi:
LETA