Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Benzemā sevi uzskata labāku par Žirū: "F1 nevajag salīdzināt ar kartingu. Es esmu F1"

Agris Suveizda

Benzemā sevi uzskata labāku par Žirū: "F1 nevajag salīdzināt ar kartingu. Es esmu F1"
Karims Benzemā. Foto: AFP/Scanpix

Covid-19 pandēmijas dēļ ir apturētas sporta sacensības, taču tas neliedz sportistiem uzmanību gūt sociālajos tīklos. Otro nedēļu pēc kārtas franču mediju virsrakstos nokļuvis Madrides "Real" uzbrucējs Karims Benzemā, kurš pirms nedēļas aizstāvēja mazrezultatīvo Marseļas "Olympique" uzbrucēju Valēru Žermēnu, bet šoreiz uz sava fona nonievāja pasaules čempionu Olivjē Žirū.

Lai arī Francijā retais šaubās, ka 32 gadus vecais Benzemā ir franču labākais centra uzbrucējs, izlasē viņš nav spēlējis jau piecus gadus – pēdējais piliens spēlētāja un valstsvienības attiecībās bija izspiešanas skandāls, kurā Benzemā palīdzēja šantažēt citu izlases spēlētāju Matjē Valbuenā. Izlases sākumsastāva centra uzbrucējs ir Žirū, kurš Pasaules kausa finālturnīrā neizdarīja nevienu sitienu mērķī, taču deva visnotaļ lielu ieguldījumu titula izcīnīšanā.

Vaicāts, kurš no viņiem ir pārāks, Benzemā atbildēja, ka tā noskaidrošana būtu ātra un viegla: "Nevajag F1 salīdzināt ar kartingu, un es vēl esmu jauks. Es zinu, ka esmu F1." Pēcāk Benzemā gan ari paslavēja gadu vecāko Žirū, uzsverot, ka tāds ir viņa spēles stils. "Viņam ir sava karjera, viņš dara, ko vēlas, gūst tādus vārtus, kādus vēlas. Viņš ir savā stūrī, bet es savā – es par viņu nedomāju."

"Viņa spēles stils iederas Francijas izlasē. Tas strādā. Viņš ir labs, jo viņam apkārt ir tādi spēlētāji kā Mbapē un Grīzmans, kuri ir ātri un var spēlēt brīvajās zonās un ap centra uzbrucēju. Žirū piesaista aizsargu uzmanību, kas abiem pārējiem uzbrucējiem ļauj daudz kustēties un būt darbībā. Viņš nobloķē aizsargus, un tas strādā. Tas nebūs skaisti, viņš nepaveiks ko iespaidīgu, bet viņam ir savs stils. Vai kādam patīk, kā viņš spēlē? Nezinu, bet tas labi strādā izlasē," Benzemā turpināja.

Spānijas čempionāta sezonā Benzemā 26 spēlēs ir izcēlies ar 14 vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, bet Žirū Londonas "Chelsea" rindās Anglijas Premjerlīgā ir piedalījies tikai deviņos mačos, gūstot divus vārtus. Janvārī Žirū vēlējās pāriet uz Milānas "Inter", taču viņu nepalaida klubs. Pēc Temija Eibrahama nosēdināšanas rezervē Žirū gan pirms piespiedu dīkstāves bija atguvis vietu laukumā. "Euro 2020" kvalifikācijā Žirū sāka astoņas no desmit spēlēm un ar sešiem vārtiem bija rezultatīvākais komandā.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...

     [+] [-]

, 2020-03-30 15:40, pirms 4 gadiem
Tamiju nenosēdināja rezervē - viņam bija traumas. Mišī tika atsēdināts, lai palaistu Žirū.

     [+] [-]

, 2020-03-30 15:47, pirms 4 gadiem
Benzemā varbūt ir labāks par Žirū, bet arī daudz daudz stulbāks...

     [+] [-]

, 2020-03-30 18:25, pirms 4 gadiem
F1? Benzemā ir knapi Indy car

     [+] [-]

, 2020-03-30 18:54, pirms 4 gadiem
Benzemā ir tur kur viņš ir! Labākajā, titulētākajā klubā pasaulē un jau daudzus gadus! 4 ČL tituli nav joka lieta! Bet Žiru arī ir labs kaplis....