Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Islandes treneris: "Šobrīd mums jūra līdz ceļiem"

Rolands Eliņš

Islandes treneris: "Šobrīd mums jūra līdz ceļiem"
Islandes treneris Heimirs Halgrīmsons izbauda uzvaru pār Angliju
Foto: AFP/Scanpix

Islandes futbola izlases pārstāvji pēcspēles intervijās pauda savu milzīgo sajūsmu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kamēr Anglijas izlases kapteinis Veins Rūnijs neslēpa, ka sakāvē vainojami visi angļu spēlētāji, kas izgāja laukumā.

„Puiši laukumā bija fantastiski, bet līdzjutēji stadionā – apbrīnojami,” preses konferencē norādīja Islandes izlases treneris Heimirs Halgrīmsons. „Es viņus ļoti labi varēju sadzirdēt pāri angļu faniem. Mūsu izlase ir uzlabojusi savu spēli aizsardzībā, un pret Angliju droši vien bija mūsu labākā spēle. Aizsardzībā mums neradās īpašas problēmas un tikām pie labām iespējām. Joprojām neesam parādījuši savu iespēju maksimumu un ceram, ka mūsu labākā spēle vēl ir priekšā.”

„Izšķirošais brīdis bija neizšķirta panākšana,” atzina Halgrīmsons. „Uzreiz panākt izlīdzinājumu – tas atstāja uz angļiem pat lielāku iespaidu nekā uz mums. Viņu plāns bija izslēgt mūs no spēles jau pašā sākumā, un viņiem droši vien likās, ka tas arī izdevies. Taču mūsu puiši bija gatavi spēlei, bija gatavai šajai lielajai iespējai. Šī ir diena, par kuru runāsim visu atlikušo mūžu. Taču šīs dienas gaitā biju vairāk atslābinājies nekā mačā pret Austriju. Ja kāds man pirms dažiem gadiem teiktu, ka Islande būs „Euro” ceturtdaļfinālā, neparko neticētu. Bet tagad Islandei jūra ir līdz ceļiem.”

Halgrīmsons partneris pie izlases stūres Lāšs Lāgerbeks izrādīja cieņu Anglijas trenerim Rojam Hodžsonam, pār kuru jau iepriekš bija savilkušies kritikas mākoņi, bet pēc šādas sakāves aiziešana no darba bija teju pilnīgi skaidra. „Šī ir liela uzvara, taču trenera darbs nav tas vieglākais. Viens no iemesliem, kādēļ varu šeit atrasties, ir Rojs Hodžsons un Bobs Houtons, kuri paveica Zviedrijas futbolā lielu darbu,” sacīja Lāgerbeks. ”Futbols ir spēle, kurā jāiesit vairāk vārti nekā pretiniekam. Mūsu izlase parādījusi, ka spēj to izdarīt.”

Lielākā daļa Anglijas futbolistu pēc spēles atteicās sarunāties ar medijiem, to darīja tikai kapteinis Veins Rūnijs un vārtsargs Džo Hārts. Rūnijs jau tobrīd zināja, ka Hodžsons aizies no trenera amata, un pateicās viņam par izlasē pavadīto laiku. Rūnijs arī izteicās, ka Anglijas izlasi vēl sagaida spoža nākotne, taču pagaidām to grūti saskatīt un futbolistiem nepieciešams laiks, lai attaptos no zaudējuma.

„Sakāvē vainojami visi spēlētāji, jo tieši mēs atradāmies laukumā,” atbildību uzņēmās Rūnijs. „Nedrīkst novelt vainu uz kādu konkrēti. Esam atbildīgi par visu, kas notika. Par pretinieku nenovērtēšanu nevar būt ne runas. Cienām Islandes izlasi un zinām, cik daudz pūļu viņi pielikuši snieguma organizēšanai.”

30 gadus vecais Rūnijs arī paziņoja, ka plāno turpināt spēlēt izlasē, ja vien jaunais valstsvienības treneris vēlēsies viņu izmantot.

”Euro 2016” ceturtdaļfināli

DatumsKomandas
30.jūnijsPolija-Portugāle
1. jūlijsVelsa-Beļģija
2. jūlijsVācija-Itālija
3. jūlijsFrancija-Islande

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com
BBC - Homepage

  +6 [+] [-]

, 2016-06-28 09:23, pirms 8 gadiem
Varējāt tad jau arī pateikt, ko par šo visu saka DŽo Hārts, ja jau viņš ar presi runāja. Rūnija solīto spožo nākotni Anglijas futbolisti gan gaida kādus pēdējos 20 gadus...

  +5 [+] [-]

, 2016-06-28 10:09, pirms 8 gadiem
Prieks pa Islandi, ka ar viņiem notiek šīī pasaka..

  -2 [+] [-]

, 2016-06-28 10:32, pirms 8 gadiem
Ko Ruunijs piipee. Rashfords un Vaardijs izmainiija speeli. Rashfords gandriiz pat golu izkaartoja Vaardijam. Vinji nebija vainiigi, ka tas mulkjis uzticeejaas Keinam, Steerlingam. Vainu jaauznjemas trenerim, ka nespeeja izveidot vienu veselu komandu no shiem spiidekljiem. Kaa var suutiit laukumaa Keinu, Steerlingu, nevis Rashfordu un Vaardiju, kas bija lieliski pret Velsu un arii pret Islandi. Labi, ka veel Lallanu neuzlaida. Tas pats ar Vilshiiru. Uzreiz kaa vinjs ir laukumaa komanda uzreiz neskrien, bet arii saspeeleejas. Par aizsargiem neko sliktu negribas teikt, varbuut par Kehilu, bet lielaakais naidsir pret Haartu. Ielaist 2 stulbus golus (pret krieviem jau arii bija mulkjiigs gols, bet to bija gruuti glaabt) 4 speelees pret ne-grandiem ir kauns. Cerams City vinju paturees kaa first GK. Tur gan vinjs vareetu kljuudiities cik daudz grib. Gribeetos redzeet jauno Butlandu vaartos, jo par Haartu tochna nebuus sliktaaks. Lielaakaa probleema shai komandai kaa teicu bija treneris. Nespeeja speeleetaaji saspeeleties. Katrs tikai par sevi. It iipashi Staridzs un Keins. Steerlings vienkaarshi tizlenis. Liidz soda laukumam nonaak, a taalaak nezina, ko iesaakt un zaudee bumbu. Kaa var dot izpildiit briivsitienus un stuura sitienus Keinam , nevis Ruunijam. Keins vislielaakaa izgaashanaas kopaa ar Haartu.

     [+] [-]

, 2016-06-28 10:47, pirms 8 gadiem
Redz Rūnijs atšķirībā no Messi ir gatavs turpināt spēlēt izlasē, laigan šis bij vēl sāpīgāks un apkaunojošāks zaudējums nekā zaudēt finālos. Tā ir attieksme, raksturs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 12:44, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1
Ko tu bļin gaidīji? Ka Rūnijs ies un vainos treneri?

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 12:58, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Ko Ruunijs piipee. Rashfords un Vaardijs izmainiija speeli. Rashfords gandriiz pat golu izkaartoja Vaardijam. Vinji nebija vainiigi, ka tas mulkjis uzticeejaas Keinam, Steerlingam. Vainu jaauznjemas trenerim, ka nespeeja izveidot vienu veselu komandu no shiem spiidekljiem. Kaa var suutiit laukumaa Keinu, Steerlingu, nevis Rashfordu un Vaardiju, kas bija lieliski pret Velsu un arii pret Islandi. Labi, ka veel Lallanu neuzlaida. Tas pats ar Vilshiiru. Uzreiz kaa vinjs ir laukumaa komanda uzreiz neskrien, bet arii saspeeleejas. Par aizsargiem neko sliktu negribas teikt, varbuut par Kehilu, bet lielaakais naidsir pret Haartu. Ielaist 2 stulbus golus (pret krieviem jau arii bija mulkjiigs gols, bet to bija gruuti glaabt) 4 speelees pret ne-grandiem ir kauns. Cerams City vinju paturees kaa first GK. Tur gan vinjs vareetu kljuudiities cik daudz grib. Gribeetos redzeet jauno Butlandu vaartos, jo par Haartu tochna nebuus sliktaaks. Lielaakaa probleema shai komandai kaa teicu bija treneris. Nespeeja speeleetaaji saspeeleties. Katrs tikai par sevi. It iipashi Staridzs un Keins. Steerlings vienkaarshi tizlenis. Liidz soda laukumam nonaak, a taalaak nezina, ko iesaakt un zaudee bumbu. Kaa var dot izpildiit briivsitienus un stuura sitienus Keinam , nevis Ruunijam. Keins vislielaakaa izgaashanaas kopaa ar Haartu.
Jā, jā.

Hārts uzreiz ir slikts vārtsargs, laukumā vajadzēja būt Bārklijam, Rešfordam, varbūt vēl Loftusu Čīku vajadzēja ņemt, Vilšīrs vispār nemāk spēlēt, Alli un visa Spurs banda vispār pārvērtēta.
Un Rūnijam jāiet pensijā, jo kā gan šis nesit vienu golu pēc otra.

Da attopies tak.
Jau teicu... klaviernesēju spēlētāji, klaviernesēju izlase.

Diemžēl.

Un vispār, vajadzēja Tev dot trenēt, būtu uz Playstation apskatījies, cik katram overall un būtu visu izshēmojis.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-28 13:38, pirms 8 gadiem
DaMarcus rakstīja: Jā, jā.

Hārts uzreiz ir slikts vārtsargs, laukumā vajadzēja būt Bārklijam, Rešfordam, varbūt vēl Loftusu Čīku vajadzēja ņemt, Vilšīrs vispār nemāk spēlēt, Alli un visa Spurs banda vispār pārvērtēta.
Un Rūnijam jāiet pensijā, jo kā gan šis nesit vienu golu pēc otra.

Da attopies tak.
Jau teicu... klaviernesēju spēlētāji, klaviernesēju izlase.

Diemžēl.

Un vispār, vajadzēja Tev dot trenēt, būtu uz Playstation apskatījies, cik katram overall un būtu visu izshēmojis.
1)Loftusu Cheeku nee. Paaraak jauns, bet naakamajaa ciklaa vareetu meegjinaat dot iespeeju.
2) Par Vilshiiru neko sliktu nepateicu. Teicu, kad vinjs atrodas laukumaa komanda saak speeet, nevis tikai skriet.
3) Alli 20 gadi un sliktaakais vinjs nebija. Dieram, Rouzam un Walkeram nebija slikts chempionaats. Vieniigais, kas nepatika no Spurs bija Keins.
4) Uzskatu, ka Ruunijam ir jaapaliek izlasee, bet lietderiigaaks vinns vareetu buut uzbrukumaa, bet to laikam nekad vairs neredzeesu.
5) Buus interesanti apskatiities kaadus reitingus iedos fifa 17 shiem angliem.
6) Haarts City sezonas beigaas bija dievs, bet tagad 2 stulbus golus ielaida.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 13:41, pirms 8 gadiem
ZIWRAV rakstīja: SportaFansNR1
Ko tu bļin gaidīji? Ka Rūnijs ies un vainos treneri?
Vareeja pateikt, ka Islande bija labaaka kaa KOMANDA, vienoti, bet anglji individuaali centaas visu izdariit.

     [+] [-]

, 2016-06-28 13:53, pirms 8 gadiem
Jums un VELSAI !!! To jau varēja paredzēt pēc atlases turnira.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-28 14:25, pirms 8 gadiem
pie visa vienalga ir vainīgs Hodžsons... Keins jau pēc pirmās spēles bija jāliek uz benķa vai pa gabalu jātur no standartsituācijām ... tas pats ar Rooniju... spēlēja tikai par veciem nopelniem , bet parādīt nespēja neko.. arī pārmaksātais Stērlings pilnīga 0 ... būtu kaut vai tam pašam Bārklijam devuši iespēju... Angļi dabuja pēc nopelniem... un prieks , ka uzvarēja komanda nevis uzvārdi!!!

Par Velsas -Islandes finālu!!!!

     [+] [-]

, 2016-06-28 14:35, pirms 8 gadiem
MrBayerns rakstīja: pie visa vienalga ir vainīgs Hodžsons... Keins jau pēc pirmās spēles bija jāliek uz benķa vai pa gabalu jātur no standartsituācijām ... tas pats ar Rooniju... spēlēja tikai par veciem nopelniem , bet parādīt nespēja neko.. arī pārmaksātais Stērlings pilnīga 0 ... būtu kaut vai tam pašam Bārklijam devuši iespēju... Angļi dabuja pēc nopelniem... un prieks , ka uzvarēja komanda nevis uzvārdi!!!

Par Velsas -Islandes finālu!!!!
Vai tad tev kaa Bayerna fanam nevajadzeetu par Vaaciju fanot?

  +3 [+] [-]

, 2016-06-28 17:56, pirms 8 gadiem
ņemot vērā, ka Islandes treneris ir zobārsts... lūk atslēga, kā likt spēlēt- urbis

     [+] [-]

, 2016-06-28 19:21, pirms 8 gadiem
MrBayerns rakstīja: pie visa vienalga ir vainīgs Hodžsons... Keins jau pēc pirmās spēles bija jāliek uz benķa vai pa gabalu jātur no standartsituācijām ... tas pats ar Rooniju... spēlēja tikai par veciem nopelniem , bet parādīt nespēja neko.. arī pārmaksātais Stērlings pilnīga 0 ... būtu kaut vai tam pašam Bārklijam devuši iespēju... Angļi dabuja pēc nopelniem... un prieks , ka uzvarēja komanda nevis uzvārdi!!!

Par Velsas -Islandes finālu!!!!
Diemzeel finals pirms finaala buus Vacija - Italija - loti zeel ka taa sanaacis jo parejie siem neko pretii nevar likt ja nu vienigi Belgija veel var meeginaat uzspeeleet !