Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Kozāks: "Vācija bija tik laba, ka neko nevarējām izdarīt"

Rolands Eliņš

Kozāks: "Vācija bija tik laba, ka neko nevarējām izdarīt"
Jāns Kozāks
Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas futbola izlases galvenais treneris Jāns Kozāks pēc sakāves pret Vāciju (0:3) bija spiests atzīt pretinieku pārspēku.

„Iespējams, ka grupu turnīra pirmajos mačos Vācija vēl nespēlēja tik labi, taču pret Ziemeļīriju vācieši jau izskatījās ļoti spēcīgi,” savos iespaidos dalījās Jāns Kozāks. „Šodien viņi nospēlēja savu spēju robežās, sagādāja mums lielas problēmas. Vāciešiem ir lielisks kombicionālais futbols, teicama sadarbība starp uzbrukumu, vidējo līniju un aizsardzību.”

„Mēs devām vāciešiem pārāk daudz iespēju,” turpināja Kozāks. „Taču jāatzīst, ka Vācija šodien bija tik laba, ka neko daudz nevarējām izdarīt pretim. Tāpat gan jāsaka, ka vairāki mūsu spēlētāji neizpildīja to uzdevumu, par kuru bijām vienojušies. Tas, protams, ļoti apgrūtināja spēli.”

Vācijas treneris Joahims Lēvs piekrita savam kolēģim, ka turnīra sākums vāciešiem nebija perfekts: „Bija problēmas ar iejušanos turnīra ritmā, tādas problēmas bieži vien ir lielajām izlasēm. Nedrīkst gan nenovērtēt mūsu pretiniekus grupā. Nebija nekāda pamata gaidīt, ka atbrauksim uz „Euro” un dominēsim. Visas komandas cenšas mūs uzvarēt, visi meklē trumpjus, ko izmantot pret mums.”

Nākamajā kārtā Vācija spēlēs pret Spāniju vai Itāliju, un Lēvs nebija priecīgs par nevienu variantu: „Itālija ir ļoti spēcīga aizsardzībā, taču arī uzbrukumā viņi darbojās efektīvi, izņemot pēdējo maču, kad laukumā izgāja daudz rezervistu. Spānija savukārt pazīstama ar savu uzbrukuma spēku, kuru visi labi var redzēt arī šajā turnīrā. Abi pretinieki ir favorīti uz titulu. Tas būs visgrūtākais ceturtdaļfināls, kādu vien varu iztēloties.”

Sarūgtinājuma pilns bija arī slovāku vārtsargs Matūšs Kozāčiks, kurš atvairīja Mezuta Ezila 11 metru soda sitienu, bet bija spiests izjust Vācijas uzbrukuma spēku un izņemt trīs bumbas no saviem vārtiem: „Vilšanās, jo jau no paša sākuma mums nekas nesanāca. Nespējām pat likt pretiniekiem papūlēties, kaut nedaudz sarežģīt viņiem dzīvi. Tāpēc arī ir sarūgtinājums. Varbūt tas tāpēc, ka uzvarējām Vāciju pārbaudes spēlē – tagad viņi nolēma gatavoties spēlei īpaši rūpīgi. Viņi nospēlēja disciplinēti visas 90 minūtes un pierādīja, ka ir lieliska komanda.”

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com

     [+] [-]

, 2016-06-26 22:49, pirms 8 gadiem
''Vāciešiem ir lielisks kombicionālais futbols''.''kombicionālais''??

     [+] [-]

, 2016-06-27 06:31, pirms 8 gadiem
Godīgi sakot, šī ir izplatīta kļūda, kas liek asarot acīm.

Man ir tikai politnekorekts izskaidrojums. Ja multikulturāla izlase piekopj saspēlēm bagātu futbolu, tad to sauc par kombicionālu, bet ja tā spēlētu vienas tautas pārstāvji, futbols kļūtu kombinacionāls?