Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Futbola vasaras Nostradami - Ročāne un Daugaviņš

Futbola vasaras Nostradami - Ročāne un Daugaviņš
Anastasija Ročāne un Kaspars Daugaviņš
Foto: lff.lv & Romāns Kokšarovs/f64

Par aizvadītā Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spožākajiem gaišreģiem Sportacentrs.com Nostradamu meklējumos kļuva Latvijas sieviešu futbola izlases kapteine Anastasija Ročāne un Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Futbola ekspertu un nākotnes notikumu pārzinātāju lomā šoreiz bija iejutušies mūziķis Gacho (Gatis Irbe), basketbolists Kristaps Valters, „Prāta Vētras” taustiņinstrumentālists Māris Mihelsons, futbola komentētājs Anatolijs Kreipāns, Latvijas sieviešu futbola izlases kapteine Anastasija Ročāne un Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Portugāles futbolistu uzvaru šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā līdz 10. jūnijam nebija izdevies saskatīt nevienam no mūsu aptaujātajiem Nostradamiem. Valters teorētiski bija vistuvāk, jo par čempioni nosauca otru finālisti Franciju, tādēļ nopelnīja puspunktu. Trīs pareģi čempionu godā bija ieraudzījuši Vāciju, bet divi – Spāniju, kas izstājās jau astotdaļfinālā.

Krištianu Ronaldu visa turnīra laikā iesita trīs vārtus, tādējādi precīza atbilde no mūsu Nostradamiem atkal izpalika, tomēr pa puspunktam nopelnīja Daugaviņš, Gacho un Kreipāns. Hokeja izlases kapteinis bija saskaitījis tikai divus precīzus sitienus, bet Gacho un Kreipāns – četrus. Eh, ja vien Krištianu būtu iesitis pendeli austriešu vārtos, tad abi būtu tikuši pie diviem punktiem.

Jau pirms finālturnīra sākuma Daugaviņš zināja, ka papildlaiks vai 11 metru sitieni būs nepieciešami piecās izslēgšanas turnīra spēlēs. Puspunktu par gandrīz precīzām atbildēm nopelnīja Valters, Kreipāns un Ročāne, kuri bija paredzējuši četras pagarinātas spēles. Ar eksperta cienīgu precizitāti atklāšanas spēlē Francijas izlases izdarīto sitienu skaitu saskatīja Kreipāns, kurš kļūdījās tikai par vienu sitienu, tādējādi nopelnot puspunktu.

Visātrākos vārtus turnīrā guva polis Roberts Levandovskis, kurš mačā pret Portugāli bija precīzs jau 2. minūtē. Vistuvāk pareizajai atbildei bija Valters, kurš nokavēja par minūti un godam izcīnīja puspunktu. Bet visa turnīra laikā trīs sarkanās kartītes vēl pirms pirmā mača precīzi bija saskaitījusi Ročāne. Tādējādi Latvijas dāmu futbola izlases kapteine panāca Daugaviņu un abi sportisti ar 2,5 punktiem kļuva par prognožu konkursa uzvarētājiem.

Nostradamiem uzdotie jautājumi

1. Kura komanda kļūs par Eiropas čempioni?
2. Cik vārtus visā turnīrā kopā gūs portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu?
3. Cik spēlēs uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešams papildlaiks vai pēcspēles 11 metru sitieni?
4. Cik sitienus turnīra atklāšanas spēlē pa Rumānijas izlases vārtiem izdarīs Francijas futbolisti?
5. Kurā minūtē tiks gūti ātrākie vārti turnīrā?
6. Cik sarkanās kartītes tiks parādītas visā turnīrā kopā?

Atbildes

Nostradamus1.2.3.4.5.6.Punkti
Pareizā atbildePortugāle35142.3
GachoVācija431810.50.5
Kristaps ValtersFrancija64183.121.5
Māris MihelsonsVācija67286.220
Anatolijs KreipānsSpānija44156.71.5
Anastasija RočāneSpānija742511.32.5
Kaspars DaugaviņšVācija25186.82.5
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja