Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Žirū: "Islande ir ļoti apņēmīga izlase, tā nepadevās ne uz mirkli"

Rolands Eliņš

Žirū: "Islande ir ļoti apņēmīga izlase, tā nepadevās ne uz mirkli"
Olivjē Žirū
Foto: AFP/Scanpix

Francijas izlases futbolists Olivjē Žirū pēc graujošās uzvaras „Euro 2016” ceturtdaļfinālā pār Islandi (5:2) norādīja, ka par spīti bezcerīgajam rezultātam islandiešu futbolisti nepadevās ne uz mirkli.

„Nebija viegli tikt ar visu galā, taču šoreiz mēs visu paveicām jau pirmajā puslaikā,” sacīja Francijas izlases treneris Didjē Dešāns. „Pēc tam sākām nedaudz piebremzēt, turklāt es patiešām vēlējos pasargāt Olivjē Žirū un Lorānu Koscelniju. Viņiem bija diskvalifikācijas draudi dzelteno kartīšu dēļ, un būtu bijis patiešām muļķīgi zaudēt spēlētāju šādā mačā.”

„Vācija ir bijusi turnīra labākā komanda, par to nav šaubu,” turpināja Dešāns. „Pat neskatoties uz to, ka viņiem bija problēmas pret Itāliju, kas prata tikt līdz pendelēm. Taču šeit nu mēs esam – pusfinālā pret ne tikai Eiropas, bet arī pasaules spēcīgāko komandu.”

Divu vārtu autors Žirū savukārt pēc uzvaras izteica cieņu saviem pretiniekiem: „Mēs iesitām piecus vārtus un esam ļoti apmierināti, taču divus arī ielaidām. Islande nepadevās ne uz mirkli. Tā ir ļoti apņēmīga izlase, vēlos viņus apsveikt ar veiksmīgi aizvadītu finālturnīru. Pret Vāciju gan būs pavisam cits mačs. Viņi ir pasaules čempioni un regulāri lielo turnīru pusfinālu apmeklētāji. Mēs pieveicām viņus novembrī pārbaudes spēlē, taču tagad būs pavisam citādi.”

Savukārt Islandes treneris Lāšs Lāgerbeks katastrofālajā mača sākumā vainoja komandas noskaņošanos, atzīstot, ka visa izlase netika galā ar šīs spēles spriedzi: „Mēs netikām galā psiholoģiskajā ziņā un otrajā puslaikā pierādījām, ka mūsu fiziskā kondīcija nav galvenā problēma. Šīs ir spēles, kurās jākrāj pieredze, un mums ir jāmācās no šīs pieredzes. Šis bija labs atgādinājums, ka pareizā attieksme ir nepieciešama katru brīdi.”

Np pesimistiska noskaņojuma Lāgerbeks gan bija tālu, it īpaši domājot par turnīru kopumā: „Debijā sasniegt finālturnīra ceturtdaļfinālu ir patiešām fantastiski. Šis bija iespaidīgs četru gadu ceļojums, kurā izbaudīju katru brīdi... varbūt izņemot pirmās 45 minūtes pret Franciju. Taču bija liels prieks redzēt Francijā tik daudz Islandes līdzjutēju un saņemt motivāciju no cilvēkiem Islandē. Varbūt vēl kaut kad nākotnē strādāšu kā treneris, taču Islandes izlase tagad ir pilnībā Heimira Halgrimsona rokās.”

Vilšanos par maču pret Franciju, bet prieku par visu turnīra izteica arī Islandes uzbrucējs Kolbeins Sigtorsons: „Esam lepni par paveikto un lepni par līdzjutēju sniegto atbalstu. Tas bija lieliski un īpaši. Domāju, ka aizvadījām spēli pret topošajiem Eiropas čempioniem. Iespējams, mūsu aizsardzība šoreiz nenospēlēja tika labi kā vajadzēja, un to ir grūti pieņemt. Taču otrajā puslaikā parādījām, ka vienmēr varam gūt vārtus. Vēlējāmies parādīt, ka varam uzvarēt otro puslaiku, ko arī izdarījām.”

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com

  +3 [+] [-]

, 2016-07-04 12:15, pirms 8 gadiem
Mēs pieveicām viņus novembrī pārbaudes spēlē, taču tagad būs pavisam citādi
pats jau pateica savu likteni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-04 16:51, pirms 8 gadiem
Žirū izslēgšanas spēlēs rāda lielisku sniegumu. Prieks par viņu