Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Dynamo" un "Shakhtar" uzvarētāju nenoskaidro

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Dynamo" un "Shakhtar" uzvarētāju nenoskaidro
"Dynamo" atzīmē pirmo vārtu guvumu
Foto: AFP

UEFA kausa izcīņas pirmajā spēlē starp diviem Ukrainas klubiem "Shakhtar" un "Dynamo" fiksēts neizšķirts - 1:1. Atbildes spēle pēc nedēļas tiks aizvadīta Doņeckā.

"Dynamo" laukumā krietni vien labāki

Divu Ukrainas futbola grandu savstarpējā spēle Ukrainā izraisīja milzīgu ažiotāžu. Visas biļetes uz spēli tika izpirktas divu stundu laikā. Spēles pirmajās minūtēs laukumā ritēja līdzīga cīņa, ar daudziem noteikumu pārkāpumiem. Spēles 15. minūtē "Dynamo" radās pirmā iespēja izcelties, taču Alijeva sistais soda sitiens lidoja pāri vārtiem. Jau pēc brīža varēja izcelties arī Artjoms Miļevskis, taču arī viņa sitiens lidoja mazliet garām. Savu kijevieši tomēr panāca 22. minūtē, kad ieguva kārtējo iespēju izpildīt soda sitienu – Alijevs izdarīja ļoti spēcīgu centrējumu gar vārtiem. Šī piespēle tika adresēta Miļevskim, kuru ļoti cieši sedza aizsargs Čigrinskis, tieši no viņa kājas bumba arī ielidoja vārtos – 1:0.

Arī pāris turpmākajās minūtēs mājinieki bija aktīvāki, bet, neskaitot standartsituācijas, neko bīstamu izveidot neizdevās. 30. minūtē savu pirmo un vienīgo sitienu pirmajā puslaikā izdarīja "Shakhtar", taču to tvēra mājinieku vārtsargs Bogušs. Puslaiks jau bija praktiski beidzies, kad ar ļoti spēcīgu un tālu sitienu izcēlās "Dynamo" leģionārs Korea, taču bumba trāpīja pa vārtu stabu. Kas zina, kas būtu noticis, ja bumba nebūtu skārusi kādu no aizsargiem. Tas pirmajā puslaikā arī viss – 1:0.

"Dynamo" iespēju vairāk, "Shakhtar" iesit

Jau otrajā puslaika minūtē Darijo Srna izpildīja bīstamu soda sitienu, taču pārsita pāri vārtiem. "Shakhtar" gandrīz vēlreiz iekrita uz soda sitienu, kad Alijevs pilnīgi nepiesegtu soda laukumā atrada Miļevski, taču tas no pāris metru attāluma pamanījās aizsist bumbu garām vārtiem. "Dynamo" ļāva viesiem pārņemt iniciatīvu, diezgan pārliecinoši iespiežoties savā laukuma pusē. "Shakhtar" nekādi nespēja izveidot kaut ko bīstamu, jo kijevieši aizsardzībā spēlēja ļoti uzmanīgi. Tieši "Dynamo" pat uzbruka bīstamāk, pēc Alijeva piespēles tuvu vārtu guvumam bija Vukojevičs, bet netrāpīja vārtos.

Joprojām bīstami standartsituācijas turpināja izpildīt Alijevs. Viss beidzās ar to, ka "Shakhtar" 68. minūtē panāca izlīdzinājumu, kad Žadsona centrējumu soda laukumā vārtu guvumā pārvērta Fernandinjo – 1:1. "Dynamo" nekavējoties pārņēma iniciatīvu, pie tam tika arī pie divām labām iespējām izcelties, taču ne Jusufs, ne Alijevs savas iespējas neizmantoja. Arī doņeckieši nesnauda, laiku pa laika izveidojot pāris puslīdz bīstamus uzbrukumus. Spēles pēdējās minūtēs Doņeckas futbolisti arvien biežāk sāka vilcināt laiku, bet "Dynamo" tā arī nespēja neko šajā spēlē mainīt - 1:1.

Šāds spēles iznākums izdevīgāks ir "Shakhtar", kurus otrajā spēlē apmierinās arī bezvārtu neizšķirts. Atbildes spēle tiks aizvadīta 7. maijā Doņeckā.

"Dynamo" izvirzās vadībā

UEFA kausa izcīņas pusfināls

Dynamo – Shakhtar 1:1 (1:0) (Čigrinskis 22' (s.v.) – Fernandinjo 68')

Izmantotie resursi:
uefa.com

  -1 [+] [-]

, 2009-04-30 22:01, pirms 15 gadiem
no vienas puses tas priecē. intriga. nezinu kāpēc, bet jau tagad ceru uz pendelēm atbildes mačā.

     [+] [-]

, 2009-05-01 00:49, pirms 15 gadiem
CIK tur Fouli Bija abas puses pari pa 35 apaac...