Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: Nežēlīga cīņa par otro vietu?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

G grupa: Nežēlīga cīņa par otro vietu?
Fenerbahce priecājas par panākumu Seviļā.
Foto: uefa.com

Čempionu līgas G grupā par favorīti tiek uzskatīta Londonas "Arsenal". Toties kādai no atlikušajām trim komandām - "Porto", "Fenerbahce" un "Dynamo" - priekšroku ir dot grūti.

"Arsenal" pelnīti ir atzīta par grupas favorīti - vadošās pozīcijas spēcīgajā Anglijas Premjerlīgā, kā arī labs sniegums ik sezonu Čempionu līgā citādi nemaz neļauj domāt. Arī apskatoties uz spēlētāju sarakstu, ir skaidrs, ka šis klubs var domāt ne tikai par iekļūšanu astotdaļfinālā. Arsēna Vengera padotajiem atliek vien "sīkums" - šo savu favorītu statusu apliecināt arī grupu turnīra sešās spēlēs. Pretinieki nav no tiem sitamākajiem...

Protams, lielas ambīcijas ir daudzkārtējai Portugāles čempionei "Porto". Ņemot vērā, ka nacionālajā čempionātā tiek savākts tituls pēc titula, tad noteikti tieši Čempionu līga būs turnīrs, kuram "Porto" koncentrēsies visvairāk. Pagājušajā sezonā "Porto" Čempionu līgā tikai pēcspēļu 11 metru sitienu sērijā astotdaļfinālā zaudēja "Schalke".

Iespējams vēl lielākas ambīcijas ir "Fenerbahce" - jau pagājušajā sezonā šis turku klubs pārsteidza daudzus, Čempionu līgā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam, kur ne bez cīņas piekāpās "Chelsea". Taču tā nebija sakritība - "Fenerbahce" patiešām rādīja labu futbolu (grupu turnīrā tika galā ar "PSV" un "CSKA", astotdaļfinālā ar "Sevilla"). Atcerēsimies arī Turcijas izlases, kurā spēlē vesela virkne "Fenerbahce" spēlētāju, sniegumu Eiropas čempionātā... Šosezon "Fenerbahce" plāni ir vēl lielāki - trenera amatā atvilināts (Eiropas čempionu spāņu nu jau bijušais treneris) Luiss Aragoness, tāpat spāņu uzbrucējs Daniels Gvisa, un sastāvā saglabāti arī Turcijas izlases spēlētāji. Redzēsim, kādu kopējo rezultātu tas viss dos.

Visbeidzot par "Dynamo". Iepriekšējā sezona šai komandai bija ļoti skumja - Ukrainas čempionātā zaudēts "Shakhtar", bet Čempionu līgā izgāšanās (seši zaudējumi tikpat spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 4:19). Starpsezonas jaunieguvumi nebija pārāk iespaidīgi (brazīlietis Betao, divi nigērieši, horvāts Vukojevičs) un nelikās, ka no šīs komandas varētu sanākt kas labāks nekā iepriekšējā sezonā. Taču "Dynamo" kvalifikācijas turnīrā paņēma un iznīcināja Maskavas "Spartak" ar 4:1 un 4:1. Tikai īslaicīga veiksme? To redzēsim grupu turnīrā, taču tieši tagad "Dynamo", šķiet, ir ļoti labā formā.

Čempionu līga, G grupa

Komanda
"Arsenal" (Anglija)
"Porto" (Portugāle)
"Fenerbahce" (Turcija)
"Dynamo" (Ukraina)

Pirmā kārta

Spēle
Dynamo - Arsenal
Porto - Fenerbahce

Bukmeikeru viedoklis (betway.com) par grupas uzvarētāju

VietaKlubsKoef.
1. Arsenal 1.60
2. Porto 5.50
3. Dynamo 6.50
4. Fenerbahce 7.00

  +5 [+] [-]

, 2008-08-29 00:03, pirms 16 gadiem
Kāpēc uzreiz par otro? Gan Porto, gan Arsenal, gan Fenerbahce var uzvarēt.

  -2 [+] [-]

, 2008-08-29 00:04, pirms 16 gadiem
Barca7 rakstīja: Kāpēc uzreiz par otro? Gan Porto, gan Arsenal, gan Fenerbahce var uzvarēt.

ha ha ha , clap

  -1 [+] [-]

, 2008-08-29 01:08, pirms 16 gadiem
Par piekto vietu pacīniesies SKONTO ,bez Ešvorda !

  +1 [+] [-]

, 2008-08-29 10:46, pirms 16 gadiem
Nu nebuus nekaa viegla te un... nu labi, kaa favoriiti Arsenal ir, bet uz laukuma visi triis klubi buus favoriiti... kas zin varbuut Kijeva kaadam iekodiis, bet neko vairaak!
Turki savaas maajaas, buus ljoti stipri, varbuut pat neuzveicami, izbraukumos arii sagaadaas elli, bet Porto ir, manupraat diezgan neparociiga komanda Arsenal... un protams izbrauciens uz Kijevu - pasarg Dievs, ja veel taados laika apstaakljos, kaa Chijaa pret Slavia pag. gad...
Taa kaa uzskatu, ka visas triis var ciiniities, par pirmo vietu...

  +1 [+] [-]

, 2008-08-29 12:44, pirms 16 gadiem
Domāju, ka Fenerbahchei ir reālas izredzes ne tikai uz otro bet arī uz pirmo vietu manuprāt. Par favorīti ir ļoti grūti kādu nosaukt, jo redziet Arsenal ir daudz labu pirkumu šosezon bet rezultāts nacionālās arēnās - pašlaik tāds pieticīgs, ja neskaita Eirokausu uzvaras pret Holandes Twenti. KIjeva ir sasparojusies, tikai žēl, ka Māris nav, būtu diezgan interesanti pavērot viņa cīnu Londonā, ja viņš tagad nespēlētu Celtā. Portu tagad, manuprāt es neuzskatu par stabilu komandu bet viņa noteikti parādīs dažus pārsteigumus.

P.S. Veiksmi komandām.

  +2 [+] [-]

, 2008-08-29 13:27, pirms 16 gadiem
Manuprāt tieši no Fenerbahce mēs šajā grupā sagaidīsim vislielākos pārsteigumus. Aragoness kaut ko izdomās...

  +1 [+] [-]

, 2008-08-30 14:11, pirms 16 gadiem
Ļoti interesanta grupa. Ja pāgājušogad varēja teikt, ka ši grupa ir stipra un tā ne, tad šogad tā nevar. Visas grupas nomināli ir spēcīgas. Tieši konkrēti par šo grupu - es laikam liktu uz Arsenal un Porto, lai gan Porto priekšā var aizsteigties arī Fenerbahce. Arī Dynamo var sagādāt pārsteigumus, taču attiecīgi domāju 1. Arsenal

2. Porto
3. Fenerbahce
4. Dynamo