Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Blaters vēlas par rasistiskiem pārkāpumiem sodīt klubus ar diskvalifikāciju

Rolands Eliņš

Blaters vēlas par rasistiskiem pārkāpumiem sodīt klubus ar diskvalifikāciju
Zeps Blaters apmeklē FA 150. jubilejas pasākumu
Foto:AFP/Scanpix

Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters paudis vēlmi, lai klubiem, kuri pārkāpj „Fair play” principus un izceļas ar rasistiskiem pārkāpumiem, tiktu piemēroti bargāki sodi nekā iepriekš, kā piemēram, punktu atņemšana un pat diskvalifikācija.

Vakar notikušajā Anglijas Futbola asociācijas (FA) 150. jubilejas pasākumā Zeps Blaters norādīja, ka ar naudas sodiem un spēlēšanu pie tukšām tribīnēm nepietiek, lai novērstu rasisma problēmu futbolā.

„FIFA kongress ir nolēmis, ka ir muļķīgi apkarot rasismu ar naudas sodiem. Vienmēr atradīsies kāds, kurš būs gatavs samaksāt. Tāpat ir muļķīgi likt aizvadīt mačus pie tukšām tribīnēm, jo tas ir pret futbola pamatidejām, kā arī tādejādi tiek sodīta viesu komanda, kura ne pie kā nav vainīga. Mums nepieciešams diskvalificēt komandas no čempionātiem un turnīriem, kurus tās pārstāv, vai arī atņemt tām punktus,” paziņoja Blaters. „Tikai ar šādu lēmumu palīdzību ir iespējams patiesi vērsties pret rasismu un diskrimināciju.”

Šī Blatera reakcija seko tikai pāris dienas pēc tam, ka Mančestras „City” pussargs Jaja Turē vērsās pie UEFA, aicinot sodīt Maskavas CSKA klubu par tā līdzjutēju rasistiskajiem izgājieniem nesenajā Čempionu līgas spēlē. CSKA kluba ģenerāldirektors Romāns Babajevs gan paziņojis, ka viss šis notikums ir ticis pārspīlēts ar britu un Kotdivuāras preses palīdzību.

„Briti nepārtraukti cenšas atrast kādu iemeslu, lai ieriebtu Krievijas futbolam,” saka Babajevs. „Pilnīgi iespējams, ka šī ir viena no tām reizēm. Lasu angļu publikācijas un redzu, ka viņi izvērš īstu histēriju. Viņi raksta, ka mūsu līdzjutēji gandrīz nolinčoja visus melnādainos futbolistus, taču, visticamāk, tikai retais no šiem žurnālistiem spēli vēroja.”

Par nevietā radītu histēriju to gan neuzskata FIFA viceprezidents Džefrijs Vebs, kurš uzaicinājis Turē uz privātu sarunu, lai apspriestu viņa pieteikto sūdzību.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Fifa president Sepp Blatter wants...
CSKA Moscow say a ‘British smear...

  +3 [+] [-]

, 2013-10-27 10:58, pirms 11 gadiem
Histērija šoreiz nevietā. Angļiem jāaizveras.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-27 11:15, pirms 11 gadiem
Blater tev sarkanā kartiņa par mūldēšanu

Jāaizliedz melnajiem spēlēt

  -1 [+] [-]

, 2013-10-27 11:16, pirms 11 gadiem
Interesanti būtu noskaidrot no Āfrikā spēlējušajiem Latvijas futbolistiem, vai viņiem arī tur bija kaut kas rasistisks?

  +5 [+] [-]

, 2013-10-27 11:53, pirms 11 gadiem
Lielos vilcienos rasisms, protams, ir slikts, bet, ja no katra indivīda nesolīdas uzvedības tiks izpūsts zilonis (kā to vērojam), tad neviens klubs vairs nevarēs justies drošs un būs radīts pamats milzīgai UEFA patvaļai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-27 13:22, pirms 11 gadiem
Rasisms protams ir nopietna problēma, bet FIFA ir lielākas problēmas ar ko cīnīties, kā piemēram simulantu izskaušana, spēļu sarunāšanu, korupciju, un tā tālāk.

     [+] [-]

, 2013-10-27 13:28, pirms 11 gadiem
ZB jau, cik var ņemties ar to rasismu. Kas tiem nēģeriem pašiem nekādas pašcieņas nav, ja viņi pieļauj, ka paši tiek nostādīti kaut kādu aizsargājamo pamuļķīšu lomā?!?

  +2 [+] [-]

, 2013-10-27 17:27, pirms 11 gadiem
Visas smadzenes laikam jau vecajam ākstam izkūpējušas! Rasisma sērga vietām, protams, eksistē, bet te nu viss tiek tagad uzpūsts brontozaura lielumā... It kā klubi var izsekot visiem saviem līdzjutējiem un noskaidrot, kurš patiešām ir rasists, kurus nelaist stadionā u.tml. Tad jau klubam vairs neatliks laika futbolu spēlēt. Galu galā tā nav kluba darīšana, tā ir katra individuāla cilvēka lieta. Tā kā Blateram labāk padomāt par došanos pensijā, ja nespēj ar daudz nopietnākām problēmām galā tikt - viss, kas ar toto saistīts, korupcija augstākajos līmeņos, nespēja nodrošināt strīdīgu momentu pārskatīšanu video sistēmās u.c.
P.S. Un esmu ievērojis, ka visu "rasisma apkarotāju", tostarp pašu melno vidū, ir tikai vairāki atsevišķi bļauri, kas par to rasismu klaigā un tai visai "lietai" pieber ogles. Ja jau tā "sērga" būtu tik nopietna, par to runātu arī daudzi citi, nopietnāki cilvēki dažādos līmeņos.