Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Barcelona" un "Shakhtar" grauj

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

C grupa: "Barcelona" un "Shakhtar" grauj
Žadsons šovakar guva trīs vārtus
Foto: AP

Šovakar tika noskaidrots galīgais vietu sadalījums UEFA Čempionu līgas C grupā. "Barcelona", ar 5:2 sagraujot "Sporting" nodrošināja sev pirmo vietu, bet "Shakhtar, sagraujot "Basel" ar 5:0, nodrošināja sev trešo vietu.

"Barcelona" nodrošina pirmo vietu

„Sporting” un „Barcelona” futbolistu savstarpējā spēlē vajadzēja izšķirties pirmās vietas liktenim šajā grupā. Lai arī Katalonijas klubu apmierināja arī neizšķirts, tieši „Barcelona” uzbruka bīstamāk, jau astotajā minūtē pēc soda sitiena izpildes trāpot pa mājinieku vārtu pārliktni. Tas kas neizdevās astotajā minūtē, izdevās 14. minūtē, kad lielisku Mesi izrāvienu vārtu guvumā pārvērta Tjeri Anrī, ieraidot bumbu vārtos no pāris metru attāluma. Vēl pēc trīs minūtēm „Barcelona” guva vēl vienus vārtus, kad nedaudz kuriozā situācijā vārtus guva Pikē. Lisabonas futbolisti neizskatījās spējīgi kaut ko šajā spēlē mainīt, jo viesi turpināja tikpat pārliecinoši kontrolēt bumbu, veidojot arī bīstamus momentus. Vārtu guvumu pirmajā puslaikā vairs nebija.

Šķietami pēdējās Lisabonas kluba cerības uz veiksmīgu iznākumu šajā spēlē iznīcināja Lionels Mesi, kurš jau spēles 49. minūtē guva skaistus vārtus, izpildot soda sitienu – 3:0. Pēc šiem gūtajiem vārtiem Mesi tika nomainīts, un spēle kopumā kļuva krietni mierīgāka, taču tad triju minūšu laikā tika gūti trīs vārti! Sākumā ar lielisku soda sitienu vienus vārtus mājiniekiem atguva Migels Velozo, bet vēl pēc minūtes Liedsons samazināja starpību līdz pat vieniem vārtiem, taču tas bija tikai brīža uzplaiksnījums, jo jau pēc minūtes Kaneira muļķīgā situācijā ieraidīja bumbu savos vārtos, bet pēc piecām minūtēm punktu šai spēlei pielika Krkičs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Starp citu, par pārkāpumu savā soda laukumā tika noraidīts „Sporting” vārtsargs Rui Patrisio, atstājot arī savu komandu mazākumā. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:2 viesu labā. „Barcelona” futbolistiem šī uzvara nodrošināja pirmo vietu grupā, bet „Sporting” šajā grupā ieņems otro vietu.

"Shakhtar", pateicoties Žadsona hat-trick, spēlēs UEFA kausā

Doņeckā šovakar izšķīrās trešās vietas liktenis grupā. Jau no pirmajām minūtēm mājinieki pārņēma iniciatīvu, krietni vairāk kontrolējot bumbu, kā arī sitot pa vārtiem, taču spēles pirmā puse aizritēja visumā garlaicīgā spēlē. Diezgan vienmuļo spēli laiku pa laikam spēja atdzīvināt tikai pāris ātrie uzbrukumi, kurus centās veidot abas komandas. Pēc viena no tiem no apmēram 20 metriem tikai mazliet garām vārtiem bumbu aizsita Vilians. Garlaicīgo spēles ritējumu spēles 32. minūtē pārtrauca Doņeckas kluba futbolistis Žadsons, kurš izmantoja lielisku partnera nomesto bumbu, un no apmēram 20 metriem ar lielisku sitienu vārtu labajā stūrī izvirzīja mājiniekus vadībā. Pirmajā puslaikā „Basel” tā arī neizveidoja nevienu bīstamu momentu pie mājinieku vārtiem, tādēļ pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 1:0 „Shakhtar” labā.

Lieliska iespēja izšķirt šīs spēles likteni jau pašā otrā puslaika sākumā bija Fernandinjo, taču viņa spēcīgo sitienu no pāris metriem fantastiski atvairīja Kostanco. Fantastisku tehniku 50. spēles minūtē nodemonstrēja Vilians, kurš apspēlēja vairākus aizsargus, bet pēc tā vēl eleganti ieraidīja bumbu tālajā vārtu stūrī – 2:0. Uzreiz pēc šī vārtu guvuma mājiniekiem bija vēl viena diezgan laba iespēja, taču tā netika realizēta. Kopumā jāsaka, ka šveicieši šajā spēlē izskatījās pagalam nevarīgi, ļaujot arī spēles turpinājumā mājiniekiem pilnībā kontrolēt spēles gaitu. Viss tas beidzās ar to, ka Žadsons 65. minūtē izmantoja lielisku Darijo Srnas piespēli, gūstot jau savus otros vārtus šajā spēlē. Vēl pēc pāris minūtēm Žadsons pēc lieliskas Viliana piespēles guva arī savus trešos vārtu šajā spēlē, taču ar to šī spēle vēl nebija galā, jo vārtus pretuzbrukumā izdevās gūt arī Seļezņovam – 5:0 „Shakhtar” iznīcināja „Basel”, nodrošinot sev vietu UEFA kausā.

UEFA Čempionu līga, C grupa

5. kārta (26. novembris)

Sporting – Barcelona 2:5 (0:2) (Velozo 65’, Liedsons 66’, - Anrī 14’, Pikē 17’, Mesi 49’, Kaneira 67’ (s.v.), Krkičs 72’ (11m))
Shakhtar – Basel 5:0 (1:0) (Žadsons 32’, 65’, 72’, Vilians 50’, Seļezņovs 75’)

C grupas tabula:

VKomandaSUNZVAP
1.Barcelona541016:513
2.Sporting53027:89
3.Shakhtar52038:56
4.Basel50142:151

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 23:51, pirms 16 gadiem
Man patika. Vienkārši ideāla spēle. Sen tādu nebiju redzējis. Vispirms šovakar Dinamo, tagad Barca.
Sākumā ātri barsieši panāca 2:0, vēlāk arī 3:0. Messi piespēle + vārti! Visprims iedeva smuku piespēli Titi, pēc tam rikošets. Pie soda laukuma Dani ātri izspēlēja bumbu, Sporting aizsargi nepaspēja atjēgties un Messi gūst vārtus. 5 vārti 5 spēlēs.
Migels Veloso iesita skaistu sodiņu, Leidsons burtiski pēc minūtes panāca 3:2 Gribējās izlekt pa savu 1. stāva logu. Un ar to nekas tāpat nebeidzās. Jau atkal pēc kādas minūtes Pedro aktīvi uzbruka un panāca to, ka aizsargs skaisti savos vārtos. Vispār Pepem liels + ar izdarītajām maiņām. Pedro nomainīja Messi, aktīvi uzbrūkot, panāca vārtu guvumu, Bojans nomainīja Henry, nopelnīja pendeli, kuru arī realizēja. Vārtsargs Bojanu nogāza, bet varbūt tur nebija tā sarkanā.

Katrā ziņā gribu šīs spēles ierakstu. Skasiti. ČL neliek vilties Barselonas faniem.

  +4 [+] [-]

, 2008-11-26 23:53, pirms 16 gadiem
Šī grupa šovakar rezultatīvākā
Bija 3-0 un SPorting pievilka līdz 3-2, bet tad laikam Barca saprata ka nevajag riskēt un uzreiz 5-2 uztaisīja

  +2 [+] [-]

, 2008-11-27 00:01, pirms 16 gadiem
Prieks par Barsu, Sportingam šodien melnā diena iesita 2 bumbas savos vārtos. Vidēji spēle pat ne pārāk aizraujoša, bet brīžiem gāja jau nu dikti jautri.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-27 00:13, pirms 16 gadiem
hydra rakstīja: Prieks par Barsu, Sportingam šodien melnā diena iesita 2 bumbas savos vārtos. Vidēji spēle pat ne pārāk aizraujoša, bet brīžiem gāja jau nu dikti jautri.
Grūti pateikt. Varbūt tomēr no Pikē tā bumba nedaudz atsitās, pieskārās.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-27 00:21, pirms 16 gadiem
Forši, ka Pikē atzīmējās ar vārtiem
Vispār "Barcas" spēlē jūtams pacēlums

  +1 [+] [-]

, 2008-11-27 00:24, pirms 16 gadiem
Šahtjor arī labi sagrāva. FCB - Shakhtar būs labs, ka es saku. Pirms vēl viss bija sācies, likās, ka Bāzele spēs izrādīt kādu pretestību, bet tas jau ir smieklīgi. Raudāt, smieties? To neizšķirtu Nou Camp izvilka, bet uz sagrāvēm vien dzīvo.

  +2 [+] [-]

, 2008-11-27 00:29, pirms 16 gadiem
Es gan teiktu ka tur bija og, bet tam jau nav liela nozīme. Lai jau Piquet tiek gūti vārti, puisis cīnijās un ar aizsargu kopā bumbu vārtos iebakstija. Trešie vārti ir labs pierādijums tam, ka nav ko pēc pārkāpuma žēli uz tiesnesi skatīties.

  +2 [+] [-]

, 2008-11-27 00:41, pirms 16 gadiem
4. Barcas gols labs, kā teica komentētājs - "sezonas apkaunojošākais own goal"

  +1 [+] [-]

, 2008-11-27 01:22, pirms 16 gadiem
hydra rakstīja: Es gan teiktu ka tur bija og, bet tam jau nav liela nozīme. Lai jau Piquet tiek gūti vārti, puisis cīnijās un ar aizsargu kopā bumbu vārtos iebakstija. Trešie vārti ir labs pierādijums tam, ka nav ko pēc pārkāpuma žēli uz tiesnesi skatīties.
Atceries momentu Barcelona - Atletico? Tas free kick, kad tiesnesis ātri nošvilpa, Mesī nevilcinoties iecentrēja vārtos, pirms vēl Kupē bija nostājies. Te kaut kas līdzīgs. Ātra izspēle un vārti. Pareizi - nav ko vilkt garumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-27 08:26, pirms 16 gadiem
šī bija prognozējama grupa un tā tas viss arī sastājās pa savām vietām!

     [+] [-]

, 2008-11-27 09:17, pirms 16 gadiem
luuk, skaista speele, lieliski liidzjuteeji, patiikams vakars

P.S. Valdess atkal taurinju ielaida un atkal pieraadiijaas messiatkariiba

  +1 [+] [-]

, 2008-11-27 09:44, pirms 16 gadiem
NJa. 3 varti tika atri un smuki izmantoti, bet nu itka jau tas bija tiesais brivsitiens, tapec laikam daudz atkarigs vai tiesnesis ljauj tik atri izspelet vai ne.Jo pasi sportig speletaji apmulsa. Atceros, pagasaja karta Deco pret Romu ari centas izspelet atro uzbrukumu pie pretinieku soda laukuma, bet par to dabuja otro dzelteno.

     [+] [-]

, 2008-11-27 11:19, pirms 16 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2008-11-27 16:40, pirms 16 gadiem
Barca7 rakstīja: Man patika. Vienkārši ideāla spēle. Sen tādu nebiju redzējis. Vispirms šovakar Dinamo, tagad Barca.
Sākumā ātri barsieši panāca 2:0, vēlāk arī 3:0. Messi piespēle + vārti! Visprims iedeva smuku piespēli Titi, pēc tam rikošets. Pie soda laukuma Dani ātri izspēlēja bumbu, Sporting aizsargi nepaspēja atjēgties un Messi gūst vārtus. 5 vārti 5 spēlēs.
Migels Veloso iesita skaistu sodiņu, Leidsons burtiski pēc minūtes panāca 3:2 Gribējās izlekt pa savu 1. stāva logu. Un ar to nekas tāpat nebeidzās. Jau atkal pēc kādas minūtes Pedro aktīvi uzbruka un panāca to, ka aizsargs skaisti savos vārtos. Vispār Pepem liels + ar izdarītajām maiņām. Pedro nomainīja Messi, aktīvi uzbrūkot, panāca vārtu guvumu, Bojans nomainīja Henry, nopelnīja pendeli, kuru arī realizēja. Vārtsargs Bojanu nogāza, bet varbūt tur nebija tā sarkanā.

Katrā ziņā gribu šīs spēles ierakstu. Skasiti. ČL neliek vilties Barselonas faniem.
Vārtsargiem nemēdz dot dzeltenās, uzreiz stingro plāksteri izbāž

     [+] [-]

, 2008-11-27 20:24, pirms 16 gadiem
Laimes_luteklis rakstīja: Vārtsargiem nemēdz dot dzeltenās, uzreiz stingro plāksteri izbāž
Nu tas vārtsargs sods jau toch bija 100% pēdējās cerības, bumba jau sen garām un izskatījās ka viņš tīri gāja uz Bojana nogāšanu

     [+] [-]

, 2008-11-27 21:00, pirms 16 gadiem
Sākumā jau likās, ka nekas nebūs, bet beigās iedeva to 11nieku.