Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: "Arsenal" un "Porto" soļo tālāk

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

G grupa: "Arsenal" un "Porto" soļo tālāk
Lisandro šovakar guva divus vārtus
Foto: AFP

Šovakar tika noskaidrotas abas Čempionu līgas G grupas uzvarētājas. Vietu astotdaļfinālā sev nodrošināja "Arsenal", kas ar 1:0 pieveica Kijevas "Dynamo", kā arī "Porto", kas ar 2:1 pieveica "Fenerbache".

Bendtners nodrošina "Arsenal" vietu astotdaļfinālā

Londonas kluba futbolistiem uzvara šodien garantētu tikšanu astotdaļfinālā, bet kijeviešiem zaudējums praktiski liegtu jebkādas izredzes tikt nākamajā kārtā. Tieši „Dynamo” uzbrucējs Bangura jau otrajā minūtē izdarīja pirmo sitienu pa pretinieku vārtiem, taču uzreiz pēc tā iniciatīvu pilnībā pārņēma „Arsenal”, bet angļu klubs pārāk maz mēģināja sist pa vārtiem, pārsvarā tikai kontrolējot bumbu laukuma vidusdaļā. Kijevieši uzbrukumus veidoja pagalam reti, taču brīžiem tieši šie retie pretuzbrukumi bija pat bīstamāki par „Arsenal” uzbrukumiem. Puslaika vidusdaļā muļķīgā situācijā kļūdījās gan „Dynamo” aizsargi, gan vārtsargs, ļaujot pie sitiena tikt Remzijam, taču viņš sita garām vārtiem. Ar katru minūti Londonas klubs pastiprināja savu pārsvaru, pamazām sākot radīt arī tiešus draudus Boguša sargātajiem vārtiem. Visbīstamāko momentu pirmajā puslaikā tomēr izveidoja Kijevas kluba futbolisti, kad pēc rupjas Galasa kļūdas ar viltīgu sitienu pa vārtu stabu trāpīja Bangura. Jau pēc minūtes ļoti bīstami pēc soda sitiena izpildes celi pielika Silvestrs, taču bumba lidoja pāri vārtiem. Pirmā puslaika kompensācijas laikā angļu kluba aizsargs Viljams Galass beidzot guva vārtus, taču atrodoties aizmugures stāvoklī. Pirmajā puslaikā vārti tā arī netika gūti.

Ļoti sparīgi otro puslaiku uzsāka „Arsenal”, uzreiz izveidojot lielisku vārtu gūšanas momentu, taču pirmo van Persija sitienu nobloķēja aizsargs, bet otro... Viljams Galass. Nu jau bijušajam komandas kapteinim šī spēle ne tuvu nebija veiksmīga. Gandrīz uzreiz ar diviem bīstamiem tālsitieniem atbildēja arī kijevieši, atgādinot „Arsenal”, ka tikai ar uzbrukumiem viņi aizrauties nedrīkst. Pēc aktīvā sākuma spēle atkal pārgāja vairāk uz laukuma vidusdaļu, tādējādi atkal sitienu pa vārtiem bija gaužām maz. Puslaika vidū lielu vietējo skatītāju nosodījumu saņēma „Dynamo” pussargs Alijevs, kurš atklāti laukuma vidū simulēja savainojumu, bet tiklīdz bumba nonāca pie ukraiņu kluba futbolistiem, tā viņš uzreiz piecēlās kājās un sāka skriet tā itkā nekas nebūtu noticis. Spēle sāka palikt skatāmāka apmēram 15 minūtes pirms spēles beigām, kad sākumā no pāris metriem virsū vārtsargam uzsita Miļevskis, bet vēl pēc brīža mazliet līdz bumbai pēc van Persija piespēles neaizsniedzās Bendtners. 87. minūtē notika negaidītais – no savas laukuma puses lielisku piespēli Bendtneram iedeva Fabregass, izvirzot dāņu futbolistu vienatnē pret Bogušu. Niklass Bendtners šo iespēju garām nepalaida, izvirzot savu komandu vadībā. Pēc brīža otro dzelteno kartiņu šajā spēlē saņēma Alijevs, atstājot savu komandu mazākumā. „Arsenal” pēdējās minūtēs nospēlēja droši, noturot uzvaru – 1:0. Londonas klubs, pateicoties šai uzvarai, jau nodrošinājis sev vietu astotdaļfinālā

Lisandro vārti ieved "Porto" nākamajā kārtā

Spēle Stambulā sākās ar lielu „Fenerbache” spiedienu, un jau mača ceturtajā minūtē Aleksam bija iespēja gūt vārtus, taču viņš netrāpīja vārtos. Izturējuši mājinieku pirmo minūšu spiedienu, pamazām sāka uzbrukt arī „Porto”. Mača 19. minūtē tieši viesu spēlētājs Lisandro atklāja rezultātu pēc precīzas Bruno Alveša piespēles. Vēl pēc nepilnām desmit minūtēm tas pats Lisandro guva vēl vienus vārtus, pielabojot Volkana Demirela atvairīto sitienu. Vēl pēc pāris minūtēm Fernando varēja gūt arī trešos vārtus, taču trāpīja pa vārtu stabu. Kopumā abas komandas pirmajā puslaikā sita pa vārtiem diezgan daudz, bet vārtus guva tikai Lisandro. Pēc pirmā puslaika 2:0 „Porto” labā.

Lieliska iespēja samazināt pretinieka pārsvaru turku klubam radās jau pašā otrā puslaika sākumā, bet to nespēja realizēt Gvisa, kurš no pāris metru attāluma pamanījās aizsist garām vārtiem. Stambulas klubs turpināja aktīvi uzbrukt, bieži sitot pa vārtiem, bet mača 60. minūtē turki bija ļoti tuvu tam, lai ielaistu arī trešos vārtus, taču Halks netrāpīja vārtos. Jau pēc pāris minūtēm Kazims vienus vārtus spēja atgūt, kad pēc viņa sitiena bumba pēc rikošeta ielidoja Heltona sargātajos vārtos. Šis vārtu guvums vēl vairāk palielināja Stambulas kluba spiedienu, taču vēl kādus vārtus viņiem gūt neizdevās. "Porto" nodrošinājuši sev vietu astotdaļfinālā, bet "Fenerbache" pēdējā spēlē ar Kijevas "Dynamo" izšķirs trešās vietas likteni šajā grupā.

UEFA Čempionu līga, G grupa

5. kārta (25. novembris)

Arsenal – Dynamo 1:0 (0:0) (Bendtners 87’)
Fenerbache – Porto 1:2 (0:2) (Kazims 63’ - Lisandro 19’, 28’)

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Arsenal532011:311
2.Porto53027:89
3.Dynamo51223:45
4.Fenerbahce50234:102

  +6 [+] [-]

, 2008-11-25 23:40, pirms 15 gadiem
Fenerbahce šogad galigi, galigi miskastnieki!

  -2 [+] [-]

, 2008-11-25 23:42, pirms 15 gadiem
Dievs sveetii Daaniju!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-11-25 23:44, pirms 15 gadiem
Fenerbahce jau gandrīz vai izsmiekli šosezon. Neliels prieciņš par Kazim Kazim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-25 23:46, pirms 15 gadiem
Nu vienkaarsi super, beidzot Niklas sevi pieraada, laikam vinjs ir tipisks mainjas speeleetaajs, nevis starting11 speeleetaajs!
Patika speeleetaaju izveele, kaadu shodien redzeeju laukumaa - bija gan Ramzijs, gan Vela, gan arii Vilsheers! Vela beidzot sagaidiija savu iespeeju pamat11niekaa, debija jebkuraa turniiraa saakum11, ja neskaita Carling Cup un lai gan saakums skjita nervozs, palika iespaids, ka vinjs bija superb! Seska assist nevainojams, kautgan iespeejams nedaudz "netiirs gols" - izspeeleejot bumbu, skjiet taa veel ripoja!

Vilsheers savaas minuutees pieraadiija, kaadeelj es taa par vinju juusmoju! Starp citu jautaajums: vinjs gadiijumaa nav jaunaakais ever speeleetaajs CL veesturee, kurs izgaajis laukumaa? vai arii kluba (par klubu driz uzzinaasu maajaslapaa)... vnk kko pa ausu galam dzirdeeju, bet iisti neieklausiijos liidz galam un tagad nesaprotu... kam miilja statistika, paskataas please...

     [+] [-]

, 2008-11-25 23:50, pirms 15 gadiem
Un noraidiitais klauns vispaar bija kkaads ti*lenis! Tik nozheelojams daivs - to nevar taa izstaastiit, tas vnk jaaredz! Manupraat ir jauns kandidaats uz sliktaakaa daiva veesturee, titulu...
nuu un pie sarkanaas tika, nervus nespeejot savaldiit - ko gruusti tiesnesi?

  +1 [+] [-]

, 2008-11-25 23:53, pirms 15 gadiem
Gunner rakstīja: Starp citu jautaajums: vinjs gadiijumaa nav jaunaakais ever speeleetaajs CL veesturee, kurs izgaajis laukumaa?
Wilshere replaced Theo Walcott as the youngest Gunner to play in the top European competition, and became only the fifth 16-year-old ever to feature in the Champions League.

Vai pats jaunaakais (dienu skaits), iisti nezinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-11-25 23:55, pirms 15 gadiem
kingland rakstīja: Wilshere replaced Theo Walcott as the youngest Gunner to play in the top European competition, and became only the fifth 16-year-old ever to feature in the Champions League.

Vai pats jaunaakais (dienu skaits), iisti nezinu.
Yes. Bojans labākais. Bet Vilšēram vēl gols jāpaspēj iesist, tad var runāt par rekordiem.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-25 23:56, pirms 15 gadiem
Ceru Dynamo spēlēs vismaz UEFA kausā!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-25 23:58, pirms 15 gadiem
keyseedee rakstīja: Nu komenteetaajs kaut ko murminaaja par jaunaako championliigaa!
The youngest player to play in the Champions League is RSC Anderlecht's Celestine Babayaro, against FC Steaua Bucureşti in 23 November 1994, aged 16 years and 87 days.

Vilseeram taas dienas ir vairaak, tapeec pats jaunaakais vinjsh nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-26 00:01, pirms 15 gadiem
Skaidrs kingland.. taatad riit jaatur tuvumaa kluba maajaslapa! tur noteikti jaabuut info riit...
keyseedee - nu ja, es ar kko dzirdeeju, bet ar kko arii domaaju kko!
Barca7 - izlasi uzmaniigi to tekstu! Vinjs ir jaunaakais klubaa, kas to izdariijis un piektais 16gadnieks, kurs to izdariijis vispaar! Nekaa nav teikts, par to, kurs jaunaakais ever utt. jo info nav noprecizeets liidz dienaam (speeleetaaja vecums gados un dienaas!)!
par golu - vinjam nevajadzees daudz laika, tikai iedod vinjam taadu.. trust me!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 00:03, pirms 15 gadiem
kingland rakstīja: The youngest player to play in the Champions League is RSC Anderlecht's Celestine Babayaro, against FC Steaua Bucureşti in 23 November 1994, aged 16 years and 87 days.

Vilseeram taas dienas ir vairaak, tapeec pats jaunaakais vinjsh nav.
Velns paraavis!
Jap vinjam ir vairaak dienas, dzimis 1. janvaarii, to es atceros! taatad 16 gadi, 10 meenesi (cik dienas neskaitiisu ) + 25 dienas!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 00:05, pirms 15 gadiem
Barca7 rakstīja: Yes. Bojans labākais. Bet Vilšēram vēl gols jāpaspēj iesist, tad var runāt par rekordiem.
Bojans ir otrs jaunaakais speeleetaajs kursh guvis vaartus CL. Nezinu kaadeelj, bet ticu ka Vilsheers tiks pie taa gola diezgan driiz un paarsitiis visus. Buutu ljoti labi ja vinjsh to izdariitu 16 gadu vecumaa, taatad jaaguust vaarti peedeeja grupu turniira speelee.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 00:13, pirms 15 gadiem
Gunner rakstīja: Skaidrs kingland.. taatad riit jaatur tuvumaa kluba maajaslapa! tur noteikti jaabuut info riit...
keyseedee - nu ja, es ar kko dzirdeeju, bet ar kko arii domaaju kko!
Barca7 - izlasi uzmaniigi to tekstu! Vinjs ir jaunaakais klubaa, kas to izdariijis un piektais 16gadnieks, kurs to izdariijis vispaar! Nekaa nav teikts, par to, kurs jaunaakais ever utt. jo info nav noprecizeets liidz dienaam (speeleetaaja vecums gados un dienaas!)!
par golu - vinjam nevajadzees daudz laika, tikai iedod vinjam taadu.. trust me!
Nu to es sapratu. Es tikai salīdzinājumam piemetu par to golu. Lai gan Bojans to izdarīja 17 gados ar asti , bet Vilšērs var pārsist.....

  -1 [+] [-]

, 2008-11-26 00:15, pirms 15 gadiem
kingland rakstīja: Bojans ir otrs jaunaakais speeleetaajs kursh guvis vaartus CL. Nezinu kaadeelj, bet ticu ka Vilsheers tiks pie taa gola diezgan driiz un paarsitiis visus. Buutu ljoti labi ja vinjsh to izdariitu 16 gadu vecumaa, taatad jaaguust vaarti peedeeja grupu turniira speelee.
Vai tad 2.? Kā man likās, ka visu laiku jaunākais... Tas fakts visu laiku galvā turās. Kurš tad ir visjaunākais?

  +2 [+] [-]

, 2008-11-26 00:30, pirms 15 gadiem
Barca7 rakstīja: Vai tad 2.? Kā man likās, ka visu laiku jaunākais... Tas fakts visu laiku galvā turās. Kurš tad ir visjaunākais?
TOP 3.

17 gadi, 195 dienas: Peter Ofori-Quaye (Olympiacos)
17 gadi, 216 dienas: Bojan Krkic (FC Barcelona)
17 gadi, 218 dienas: Cesc Fabregas (Arsenal F.C.)

Piektais, starp citu, ir Ramzijs. Takaa divi speeleetaaji no Arsenal pieciniekaa.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-26 01:04, pirms 15 gadiem
Bet bez soljoshanas vismaz vienaa virsrakstaa tomeer neiztika. Reeciigi...

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 01:16, pirms 15 gadiem
kingland rakstīja: TOP 3.

17 gadi, 195 dienas: Peter Ofori-Quaye (Olympiacos)
17 gadi, 216 dienas: Bojan Krkic (FC Barcelona)
17 gadi, 218 dienas: Cesc Fabregas (Arsenal F.C.)

Piektais, starp citu, ir Ramzijs. Takaa divi speeleetaaji no Arsenal pieciniekaa.
Skaidrs...

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 07:43, pirms 15 gadiem
Fenerbahcei nenāca par labu ne Araganess, ne Guiza. Komandā spēlētāji ļoti talantīgi un spēcīgi, bet rezultāta nav

  -1 [+] [-]

, 2008-11-26 10:44, pirms 15 gadiem
Gaidu to briidi,kad Arsenal atkopsies peec peedeejo laiku neveiksmem un konfliktiem un saaks raadiit sawu showu permanent stadijaa.
Dabuus no vinjiem pa pakalju vel kartigi kads no blakus esoshajiem lielajiem Anglijaa.