Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" atņem pasaulē pelnošākā futbola kluba titulu "Man City"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Madrides "Real" atņem pasaulē pelnošākā futbola kluba titulu "Man City"
Džūds Belingems un Antonio Rīdigers. Foto: Reuters/Scanpix

Par pasaulē pelnošāko futbola klubu atkal kļuvis Spānijas milzis Madrides "Real", no pirmās vietas izstumjot Mančestras "City", kas pagājušajā sezonā izcīnīja trīs titulus, liecina Deloitte aprēķini. "Real" ieņēmumi 2022./23. gada sezonā bija 831 miljons eiro.

Madrides "Real" pirmo vietu ieņem pirmo reizi kopš 2017./18. gada sezonas. Lai gan Čempionu līgas pusfinālā tika zaudēts tieši Mančestras "City", bet Spānijas čempionātā nācās samierināties ar sudrabu, "Real" tāpat izcīnīja vairākus titulus – Spānijas kausu, UEFA Superkausu un Pasaules kausu klubiem.

"City" pērn pa spēkam bija vēsturiska sezona – Premjerlīgas un Čempionu līgas tituli, kā arī FA kauss. Anglijas čempiones ieņēmumi bija 826 miljoni eiro. "City" virzienā gan bieži raidīti pārmetumi par fikcionāliem reklāmas līgumiem no kluba īpašniekiem piesaistītām kompānijām.

Pelnošāko klubu pieciniekā no aizvadītās sezonas ir arī PSG (802 miljoni), "Barcelona" (800) un Mančestras "United" (746). Tikmēr kritienu piedzīvojusi "Liverpool" (683) – no trešās uz piekto vietu. Premjerlīgā tika ieņemta tikai piektā vieta, bet Čempionu līgā neizdevās tikt tālāk par astotdaļfinālu.

Vadošo 20 klubu ieņēmumi auga par 14%. Auguši arī komerciālie un spēļu dienu ieņēmumi, turklāt komerciālie ieņēmumi pirmo reizi kopš 2016. gada apsteiguši ieņēmumus no translāciju tiesībām – attiecīgi 4,4 pret 4,2 miljardiem eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-25 19:29, pirms 3 mēnešiem
Būs interesanti pavērot kā Real peļņa augs, kad jaunais stadions būs oficiāli pabeigts un kā runāts, tad stadions varēs uzņemt koncertus, NFL spēles, tenisu un basketbolu. Šķiet, Youtube skatījos, ka plānots ka stadions varētu turpmāk ienest trīskāršu peļņu.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-25 21:25, pirms 3 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Būs interesanti pavērot kā Real peļņa augs, kad jaunais stadions būs oficiāli pabeigts un kā runāts, tad stadions varēs uzņemt koncertus, NFL spēles, tenisu un basketbolu. Šķiet, Youtube skatījos, ka plānots ka stadions varētu turpmāk ienest trīskāršu peļņu.
Tur jau NFL spēle ir atrunāta un koncerti arī.
Izskatās ka Swiftas koncerts varētu būt sava veida grand opening maija beigās.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-25 21:36, pirms 3 mēnešiem
GreenBoston#7 rakstīja: Tur jau NFL spēle ir atrunāta un koncerti arī.
Izskatās ka Swiftas koncerts varētu būt sava veida grand opening maija beigās.
Zini, par to NFL divejādas sajūtas. Pats neesmu tas lielākais fans, tik cik rezultātiem pasekoju līdz, bet vai Spānijā izdosies piepildīt stadionu? Britiem visas NFL spēles regulāri un ātri izpārdod, bet kā būs pie Spāņiem

  +3 [+] [-]

, 2024-01-25 22:20, pirms 3 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Zini, par to NFL divejādas sajūtas. Pats neesmu tas lielākais fans, tik cik rezultātiem pasekoju līdz, bet vai Spānijā izdosies piepildīt stadionu? Britiem visas NFL spēles regulāri un ātri izpārdod, bet kā būs pie Spāņiem
Neba jau spāņiem vieiniem to būs jādara. Cik bieži NFL spēles notiek Eiropā? Tur brauks attiecīgo komandu fani no visas Eiropas + noteikti vienai daļai "zvaigžņu" tur būs jāatrādās modes pēc + noteikti daudzi izmantos iespēju paskatīties, kas tas tāds īsti ir . Stadions būs pilns.

     [+] [-]

, 2024-01-25 22:36, pirms 3 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Neba jau spāņiem vieiniem to būs jādara. Cik bieži NFL spēles notiek Eiropā? Tur brauks attiecīgo komandu fani no visas Eiropas + noteikti vienai daļai "zvaigžņu" tur būs jāatrādās modes pēc + noteikti daudzi izmantos iespēju paskatīties, kas tas tāds īsti ir . Stadions būs pilns.
Sezonā 2-3, retu reizi ir bijušas 4. Zinu, ka arī Vācijā dažas spēles ir bijušas, parasti, gan Londonā visas ir notikušas. Droši vien jau ir kā Tu saki, tikai es neesmu drošs, cik Spānijā tas NFL ir populārs. Būtu super, ja kāds zinātājs varētu pastāstīt drusku vairāk par to

     [+] [-]

, 2024-01-26 13:06, pirms 3 mēnešiem
Bet cik ir PEĻŅA!? Rakstā minēti tikai ieņēmumi. Neaizmirstam, ka izdevumi arī ir būtiski kāpuši!!
😉