Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Elfsborg: "Paldies "Daugavai" par "fair-play""

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Elfsborg: "Paldies "Daugavai" par "fair-play""
"Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs

Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs pēc otrā zaudējuma Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtā zviedru "Elfsborg" (0:4) atzina, ka pretinieku līmenis bija daudz augstāks nekā viņa komandai, kas īpaši izpaudās viesu ātrumā.

Šovakar praktiski nekas neliecināja, ka nominālā spēles mājiniece bija "Daugava" - tribīnēs un VIP ložā dominēja prāvais zviedru pulks. VIP ložā sapulcējās un skaļi uzvedās vairāk nekā 50 viesu, bet aptuveni tikpat cilvēku bija arī tribīnēs. Ne bez pūlēm zviedrus pirms preses konferences izdevās no preses konferences zāles tomēr izgaiņāt.

"Elfsborg": "Paldies "Daugavai" par "fair-play""

Zviedru treneris Jorgens Lenartsons izskatījās apmierināts ar paveikto, cenšoties uzslavēt arī "Daugavu". Pilnvērtīgi izteikties viņam gan traucēja nepārāk plašās angļu valodas zināšanas: "Vēlētos pateikties pretiniekam par divām "fair-play" spēlēm. Neviens no futbolistiem neguva savainojumus, par ko mēs esam ļoti priecīgi. Tāpat gribētos pateikties par ļoti draudzīgo uzņemšanu šeit Latvijā. Esam apmierināti ar aizvadīto spēli. Šoreiz veicām vairākas izmaiņas, lai dotu iespēju tiem, kuri līdz šim spēlējuši mazāk. Viņi nospēlēja labi. Labi, ka nav problēmu ne ar savainojumiem, ne ar brīdinājumiem. Gatavosimies nākamajai spēlei pret "Celtic". Gribu novēlēt veiksmi turpmākajās spēlēs "Daugavai".

Ko mainīja "Daugava" šoreiz? Man grūti pateikt, varbūt nedaudz uzbrukuma izvietojumu, kur viņi darbojās ar diviem vai ar pusotru uzbrucēju - to bija grūti noteikt. Viņi nomainīja piecus futbolistus, mēs - deviņus. Šoreiz spēlēja septītais numurs [Edgars Jermolajevs], kurš atstāja tehniska spēlētāja iespaidu. Pretiniekiem pēc pirmās spēles lielu variantu vairs nebija.

Nedomāju, ka šoreiz spēlēt bija vieglāk. Pirmajā puslaikā savā laukumā mums gāja grūti, bija jūtama spriedze. Pēc tam iesitām daudz vārtu un kļuva labāk. Šeit pēc pirmā mača spēlēt bija psiholoģiski vieglāk. Savā laukumā mums palīdzēja mākslīgais segums, kas vienmēr ir labā kvalitātē. Šeit segums bija vairāk piemērots mājiniekiem. Mums bija jāpielāgojas, bet kopumā abas spēles bija diezgan līdzīgas.

Es īpaši lielu uzmanību pretinieku futbolistiem nepievērsu, bet varētu izcelt labās malas pussargu [Andreju Kovaļovu], kurš izdarīja rezultatīvu piespēli pirmajā spēlē. Tas ir kvalitatīvs futbolists."

Tabanovs: "Negribēju spēlēt tieši pret "Elfsborg""

"Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs atzina, ka viņa komandas līmenis bijis krietni zemāks nekā pretiniekam: "Vēl pirms izlozes negribēju pretiniekos redzēt "Elfsborg" un "Celtic". Bija komandas, ar kurām varējām pacīnīties. Pētījām pretinieku, bet abas spēles parādīja, ka dotajā brīdī mēs ļoti atpaliekam. Viesos centāmies kompakti spēlēt aizsardzībā, kas pirmajā puslaikā izdevās. Diemžēl tie ātrumi, kurus piedāvāja pretinieks, mums nebija pa zobam. Neesam tādā līmenī, lai pret tādu pretinieku spēlētu līdzvērtīgi.

Kirilu Ševeļovu ieliku labajā aizsardzības malā, jo Jurijam Sokolovam ir lauzts deguns, bet Guntars Silagailis guva savainojumu. Tieši Silagaili gribēju likt pamatsastāvā, bet viņš nevarēja spēlēt. Treniņos Ševeļovs izskatījās neslikti un viņš pats man teica, ka kādreiz šajā pozīcijā ir spēlējis. Apzinos, ka tā nav viņa pozīcija, bet jau spēle Zviedrijā parādīja, ka ne visi iederās savos posteņos. Nolēmu izmēģināt viņu, lai pacenšas. Skaidrs, ka šodien tieši caur viņa malu bija daudz centrējumu. Domāju, ka viņš vēl varēs pielikt un centīšos viņam palīdzēt.

Šodien pirmo spēli aizvadīja vārtsargs Aleksandrs Vlasovs, ar kura sniegumu esmu apmierināts. Pēc spēles Zviedrijā nolēmu atpūtināt Jevgēņiju Ņerugalu, kurš tur nospēlēja lieliski. Šī spēle jau neko neizšķīra, tādēļ devu iespēju Vlasovam. No visas komandas viņš nospēlēja vislabāk.

Es negribētu piekrist, ka mums neizdevās spēle pretuzbrukumos. Pirmajā spēlē un īpaši pirmajā puslaikā mums bija vairākas labas epizodes. Ja gudrāk būtu nospēlējuši, kaut kas varēja sanākt. Vēlāk pretinieks mūs savā laukuma pusē vienkārši noēda. Ja pirmajā puslaikā vēl izdevās izturēt, otrajā sākām peldēt. Centos veikt maiņas, lai vismaz neielaistu vairāk, bet nekas nelīdzēja."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-07-23 22:45, pirms 11 gadiem
Fair play?

  +5 [+] [-]

, 2013-07-23 22:54, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Fair play?
Neko citu jau par to Daugavpils blici pateikt viņš nemaz nevar.

Nē, var gan - ''Nav komentāru. /Tabanovs/''

  +4 [+] [-]

, 2013-07-23 22:57, pirms 11 gadiem
''Bet neuzvaramu pretinieku nav un cerība mirst pēdējā, tā kā neesam nekādā panikā vai pesimistiski noskaņoti – jāspēlē," notikušo izlozi komentēja Romāns Lajuks.

  +7 [+] [-]

, 2013-07-23 23:41, pirms 11 gadiem
Kapēc tāda Andoras izlase, ar saviem pastniekiem, var ielikt autobusu savā soda laukumā un vismaz rezultāta ziņā cienīgi nospēlēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-07-24 00:31, pirms 11 gadiem
Netikām līdzi pretinieku ātrumam, jo toto tā piespieda.

  +7 [+] [-]

, 2013-07-24 00:38, pirms 11 gadiem
Kur D-pilieshi shito chigaanu vispaar izraava ??

  +5 [+] [-]

, 2013-07-24 07:48, pirms 11 gadiem
Ja vēl nav atlaists,tad ir labi paveicis uzticēto darbiņu,ja atlaidīs,tas nozīmē ,ka runājis pretī darba un toto plāna devējiem,vai savu "netiešo" darbiņu paveicis nemākulīgi.Tikai tā var spriest par šo klubu.To,ka viņš prot uzvarēt ar šo komandu futbola laukumā,šis treneris pierādīja pērn,kļūdams par Latvijas čempionu.(labāk nebūtu to izdarījis)Tā kā treneri šajās spēlītēs manuprāt varam vainot tikai tik daudz,ka piekritis nodarboties ar šiem melnajiem darbiem.Tomēr naudiņu pelnīt šajos grūtajos laikos grib visi.(Tīri manas subjektīvās domas,varbūt D-pilī šo komandu vadošie spēki ir balti un pūkaini))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 12:40, pirms 11 gadiem
Šī brīža Daugavas sastāvs neatbilst čempionu sastāvam. Uz ko var cerēt? Varbūt tikai uz brīnumu varēja, bet skaidrs, ka Elfsborg nebūs tā komanda, pret kuru to sagaidīt. Favorīts uzvarēja šajā duelī, bet man ir kauns par to, kā pirmajā mačā tika salaisti goli. Ja tie būtu vēl skaisti, tad labi, bet bumbas krita Ņerugala vārtu tīklā pilnīgi muļķīgas un aizsargi izskatījās pēc pēdīgajiem amatieriem.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-24 14:24, pirms 11 gadiem
reikon tavus komentārus ir forši palasīt, kad gribās kādu pozitīvisma devu ap Latvijas sportu, bet negribās ticēt, ka šajā reizē tu esi tik naivs!?! DD ir pilnīgākā mafija, kad eirokausi ir pienākuši to var kristālskaidri redzēt. Kāds tur sakars ar nemākulību un nevarēsanu? Viņu sastāvs ir pilnīgi normāls priekš Latvijas čempionu līmeņa, treneris ar nav tik slikts, tikai problēma ir tāda ka viņi ir visi melni un netīri un visu klubu sākot ar vadību un beidzot ar stadiona kopēju vajadzētu dzīt prom tālu tālu no Latvijas futbola. Jāāā.... tikai tas nekad nenotiks!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 17:43, pirms 11 gadiem
ZVAIGZNE ATKĀPIES!!:ZVAIGZNE ATKĀPIES!!:

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 18:25, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: gribētos DD šogad redzēt 4 vai 5 v
gribētos, lai viņi izkrīt no virslīgas. lai spēlē latviešu komandas