Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"HSV" izglābjas Stambulā, "City" uzvar pendelēs

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"HSV" izglābjas Stambulā, "City" uzvar pendelēs
"Hamburg" futbolisti
Foto: AP

UEFA kausa izcīņas ceturtdaļfinālā iekļuvuši "Hamburg" futbolisti, kuri lieliskā spēlē Stambulā ar 3:2 pieveica "Galatasaray", kaut arī turki otrā puslaika sākumā bija vadībā ar 2:0. Par pārsteigumu parūpējās dāņu "Aalborg", kas pamatlaika pēdējās minūtēs guva divus vārtus pret "City", bet pēcspēles sitienu sērijā tomēr zaudēja.

"Hamburg" izglābjas Stambulā

Stambulas futbolisti Hamburgā spēja izcīnīt sev izdevīgo neizšķirtu 1:1, tādēļ šovakar vairāk uzbrukt vajadzēja vāciešiem, jo tiem bija jāgūst vārti. Tas jutās, jo "Galatasaray" centās spēlēt uz pretuzbrukumiem, bet viesi spēlēja kā pirmais numurs. "Hamburg" vairāk kombinēja nekā sita pa vārtiem, tādēļ diezgan loģiski, ka pie vārtu guvuma viņi pirmajā puslaikā tā arī netika. Ļoti aktīvs mājiniekiem bija Sabri, kuram bija arī vairākas iespējas izcelties. "Galatasaray" pretuzbrukumi ar katru minūti kļuva arvien bīstamāki. Viens no tiem beidzās ar to, ka Boatengs savā(?) soda laukumā nogāza Milanu Barošu. Spēles galvenais tiesnesis Pedro Proensa nolēma piešķirt uz viesu vārtiem 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Harijs Kjūels. Pēc pirmā puslaika 1:0.

Otrā puslaika sākumā Hamburgas spēlētāji saņēma vēl vienu triecienu, kad pēc lieliskas Arda Turana piespēles aci pret aci ar vārtsargu izrāvās Milans Barošs, kurš nekavējoties eleganti pārmeta bumbu pāri vārtsargam. Panākuma iespaidoti "Galatasaray" turpināja uzbrukt, bet "Hamburg" izskatījās diezgan nevarīgi. Viss mainījās spēles 57. minūtē, kad ar sitienu vārtu tālajā devītniekā izcēlās Paulo Gerero, panākot 1:2. Jau pēc brīža tas pats Gerero varēja gūt vēl vienus vārtus, bet "Galatasaray" spēlētāji kopīgiem spēkiem briesmas likvidēja. Noturēt vienu vārtu pārsvaru gan viņiem nebija lemts, jo Gerero pēc lieliska sologājiena izlīdzināja rezultātu – 2:2. Šāds rezultāts jau bija izdevīgs viesiem, kuri uzreiz pārgāja uz pretuzbrukumu taktiku. "Galatasaray" spiediens bija liels, bet "HSV" pretuzbrukumi bija ļoti bīstami. Lieliska iespēja pielikt punktu šai spēlei bija Jarolimam, taču tas trāpīja pa vārtu stabu. Iespējas bija arī Gerero, Oličam, kā arī citiem, bet tās realizēt neizdevās. Vislabākā iespēja izraut uzvaru mājiniekiem radās pāris minūtes pirms pamatlaika beigām, bet hamburgieši noturēja vārtus neskartus. 90. minūtē Ivica Oličs izrāvās vienatnē pret Morganu de Sanktisu. Šādu iespēju horvāts garām nepalaida, pārmetot bumbu pāri vārtsargam. "Hamburg" aizvadīja izcilu otro puslaiku, nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā – 4:3.

"Aalborg" sagādā sensāciju, bet tomēr zaudē

"Manchester City" savā laukumā tika galā ar dāņu "Aalborg" pietiekami pārliecinoši (2:0), tādēļ neviens no Olborgas futbolistiem negaidīja nekādus brīnumus. Tieši angļi spēles sākumā bija mazliet aktīvāki, bet kopumā spēle bija diezgan vienmuļa, jo reti bija iespēja redzēt kādu no komandām bīstami uzbrūkot. Diezgan loģisks arī pirmā puslaika galarezultāts – 0:0. Mančestras kluba spēlētāji aktīvāk uzsāka arī otro puslaiku, bet mājinieki prasmīgi spēja nosargāt savus vārtus neskartus. Lieliska iespēja pielikt punktu mājinieku jau tā minimālajām izredzēm iekļūt nākamajā kārtā bija Robinjo, bet viņš trāpīja pa vārtu konstrukciju. Trīs minūtes pēc tā Lūtons Šeltons ieraidīja bumbu jau Šeja Givena sargātajā cietoksnī. Tas nebija pēdējais "Aalborg" vārtu guvums šajā spēlē, jo kompensācijas laikā viņi tika arī pie 11 metru soda sitiena, kuru realizēja Mikaels Jakobsens – 2:0. Pagarinājums!

Kā jau ierasti, pagarinājumā komandas spēlēja diezgan piesardzīgi, bet pamazām iniciatīvu pārņēma "Aalborg", kas uzbruka gan krietni vairāk, gan bīstamāk. Vārti vairs gūti netika, tādēļ viss izšķīrās pendeļu sērijā. Tajā pārāki bija "City", kuriem lieliski vārtos nostāvēja Givens, kurš divas reizes atvairīja mājinieku sitienus, pie tam abi tika sisti pašā vārtu stūrī. Diezgan veiksmīgi darbojās arī "Aalborg" vārtsargs Zaza, kurš trīs reizes uzminēja sitiena virzienu, bet vienmēr mazliet pietrūka, lai aizsniegtos līdz bumbai.

"Braga" dominē, bet izstājas

"Braga" jau no spēles pirmajām minūtēm uzņēmās iniciatīvu, bet "PSG" spēlēja ļoti, ļoti piesardzīgi, cerot uz ātrajiem pretuzbrukumiem. Spēles 13. minūtē Paulo Sēzars bija tuvu vārtu guvumam, bet šoreiz bumba trāpīja pa vārtu konstrukciju. Jau pēc pāris minūtēm ar to pašu atbildēja arī viesi (Šantoms). Kopumā pirmajā puslaikā "Braga" izskatījās krietni vien pārliecinošāk, bet vārtu guvumu nebija.

Nekas nemainījās arī otrajās 45 minūtēs, jo "Braga" pilnīgi dominēja laukumā, bet pievīla piespēļu kvalitāte, jo bieži vien abas komandas kļūdījās šķietami vienkāršās situācijās. Paulo Sēzaram puslaika sākumā bija iespēja izcelties, bet tā netika izmantota. Puslaika vidusdaļā Leone pēc stūra sitiena varēja izvirzīt mājiniekus vadībā, bet arī tas nenotika. Arī visi "PSG" mēģinājumi gūt vārtus pretuzbrukumos bija nesekmīgi, jo reti bumba tika nogādāta uzbrucējiem pa sitienam. Galvenais pavērsiens šajā spēlē notika 81. minūtē, kad rupji izgājienā kļūdījās "Braga" vārtsargs Eduardo, ļaujot Uaro pilnīgi netraucēti ar galvu ieraidīt bumbu jau tukšos vārtos – 1:0. Interesanti notikumi risinājās kompensācijas laikā. Sākumā lielisku iespēju gūt vārtus neizmantoja Lujindula (vārtu stabs), bet jau pēc brīža spēcīgu Renterijas sitienu atvairīja Landro. "PSG" noturēja uzvaru, nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā.

UEFA kauss astotdaļfināls

Galatasaray – Hamburg 2:3 (0:1) (Kewell 42' (11m), Baros 49' – Guerrero 57', 60', Olic 90')
Divu spēļu summā 4:3 "Hamburg" labā.
Aalborg – Manchester City 2:0 (0:0) (Shelton 85', Jakobsen 90+1' (11m))
Divu spēļu summā 2:2, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 uzvarēja "Manchester City".
Braga – PSG 0:1 (Hourau 81')
Divu spēļu summā 1:0 "PSG" labā.

Izmantotie resursi:
uefa.com

1 2 59 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2009-03-20 00:52, pirms 15 gadiem
cik tur trūka,lai biezie būtu ārā!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-20 00:53, pirms 15 gadiem
Givens izglāba City. Labs vārtusargs, bet tās pendeles arī nepārliecinošas! A Zaza 3 reizes uzminēja virzienu, bet tāpat ielaida, tur bija redzama līmeņu atšķirība. Givens- viens no labākajiem GK EPL, Zaza- hmm, Dānijas līga... Bet tā 4ā pendele AaB!!!! Tik aukstasinīgA

  -2 [+] [-]

, 2009-03-20 00:53, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: cik tur trūka,lai biezie būtu ārā!
Zazam kādas 3 reizes ~3cm līdz bumbai
Slēpts komentārs: Krokodils

  +2 [+] [-]

, 2009-03-20 00:54, pirms 15 gadiem
Zeel Aalborg, savaas maajaas tikt paari City buutu lielisks panaakums, bet pietruuka tik maz. Aalborg pirmspeedeejaa pendele bija vienkaarshi kautkas, Givens pat bumbu bija gatavs apeest! Ideaali izpildiija un apmaaniija vaartsargu.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 00:54, pirms 15 gadiem
Bet Gerero ar Oliču visu nokārtoja Stambulā, pie 0:2 likās mazas cerības, bet tomēr vācieši panāca savu! Gerero goli smuki, Oličs arī eleganti pārmeta pāri vārtusargam! Arda Turans visu iedeāli izdarīja pie Baroša gola!

  +3 [+] [-]

, 2009-03-20 00:55, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Tagad uz finālu, uzvaru un ČL, bet givens malacis, pierādīja sevi kā augstākās klases vārstargu!
Pag pag, kur Tu skrien? City knapi tika paari daanjiem, kur veel finaals, vispirms lai tie uz pusfinaalu un tad kautko saak cereet. A liidz CL...bet nu pasapnjot nav liegts.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 00:56, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Tagad uz finālu, uzvaru un ČL, bet givens malacis, pierādīja sevi kā augstākās klases vārstargu!
Un ko City ar šādu spēli darītu CL?

  -4 [+] [-]

, 2009-03-20 00:57, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Un ko City ar šādu spēli darītu CL?
Gan jau pa vasaru atradīs pastiprinājumu, tā nebūtu problēma!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 00:58, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Tagad uz finālu, uzvaru un ČL, bet givens malacis, pierādīja sevi kā augstākās klases vārstargu!
Spēli skatījies? Varbūt tev kādi plašāki komentāri tieši par MC sniegumu?

     [+] [-]

, 2009-03-20 00:58, pirms 15 gadiem
Šobrīt pa Eurosport rāda pendeles

     [+] [-]

, 2009-03-20 00:58, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Un ko City ar šādu spēli darītu CL?
skatiitos ka Bayern paaripo paari.

  +3 [+] [-]

, 2009-03-20 00:59, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Gan jau pa vasaru atradīs pastiprinājumu, tā nebūtu problēma!
cik vienkārši pastiprināsies un lieta darīta!

     [+] [-]

, 2009-03-20 01:00, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: skatiitos ka Bayern paaripo paari.
Da tas vēl tā, nevajag steigties notikumiem pa priekšu, viņiem līdz tam vēl tālu, ja tiktu, tad cīnītos par 3. vietu grupā, t.i. palikšanu eirokausos

  -1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:00, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Spēli skatījies? Varbūt tev kādi plašāki komentāri tieši par MC sniegumu?
Ja godīgi, tad diezgan švaka spēle MC izpildījumā, uz pamatlaika beigām brazīļi laikam nosala un tāpēc tāda škrobe sanāca, papildlaikā gan dominēja Aelborg, bet uzvarēja tas kuram vajadzēja uzvarēt!

  -3 [+] [-]

, 2009-03-20 01:00, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: cik vienkārši pastiprināsies un lieta darīta!
Nu vispār jā, papildinot vājākās pozīcijas!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:02, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Bet Gerero ar Oliču visu nokārtoja Stambulā, pie 0:2 likās mazas cerības, bet tomēr vācieši panāca savu! Gerero goli smuki, Oličs arī eleganti pārmeta pāri vārtusargam! Arda Turans visu iedeāli izdarīja pie Baroša gola!
Tādi malači Atzīstos, arī es šaubījos, tomēr izbraukums Turcijā utt. Bet viņi patiešām paveica īstu varoņdarbu. Varētu Cup finālā pret Werder uzspēlēt

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:06, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Ja godīgi, tad diezgan švaka spēle MC izpildījumā, uz pamatlaika beigām brazīļi laikam nosala un tāpēc tāda škrobe sanāca, papildlaikā gan dominēja Aelborg, bet uzvarēja tas kuram vajadzēja uzvarēt!
Kas tieši bija švaks? Kuri spēlētāji vai kopumā pozīcijas?

  +2 [+] [-]

, 2009-03-20 01:06, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Nu vispār jā, papildinot vājākās pozīcijas!
pirmkārt ko nopirks kā iejutīsies komandā,kā saspēlēsies!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:08, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Kas tieši bija švaks? Kuri spēlētāji vai kopumā pozīcijas?
Kāpēc mani izprašņā? Domā es neredzēju spēli vai?

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:08, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Da tas vēl tā, nevajag steigties notikumiem pa priekšu, viņiem līdz tam vēl tālu, ja tiktu, tad cīnītos par 3. vietu grupā, t.i. palikšanu eirokausos
riit ir izloze ja??kas naks pretii Bayern??

  -2 [+] [-]

, 2009-03-20 01:11, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: riit ir izloze ja??kas naks pretii Bayern??
Liverpool vai MU, mana prognoze, cerams, ka piepildīsies!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-20 01:11, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: riit ir izloze ja??kas naks pretii Bayern??
Chelsea Švainijs jau būtu ar mieru pats teica labprāt uzspēlētu pret kādu no saviem bijušajiem komandasbiedriem(Ballack)!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:12, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Kāpēc mani izprašņā? Domā es neredzēju spēli vai?
Vai tad nevar pajautāt? MC pretinieki šodien bija TIKAI Aalborg, un vārti netika gūti, vnk interesē, kas par vainu. 1/4 finālā tikuši 2 vācu klubi, man jau laikus jāsagatavojas, jāizzondē info, ja nu ielozē pretī
p.s. vispār jā, man tiešām šķiet, ka tu spēli neredzēju pilnībā, neko tik traku neesmu uzrakstījusi, lai uzreiz tāda reakcija no tavas puses

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:13, pirms 15 gadiem
ja godiigi,tad ceru ka MU..bet nemot sportisko principu...lai butu rezultaati..tad PORTO

  -1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:14, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Vai tad nevar pajautāt? MC pretinieki šodien bija TIKAI Aalborg, un vārti netika gūti, vnk interesē, kas par vainu. 1/4 finālā tikuši 2 vācu klubi, man jau laikus jāsagatavojas, jāizzondē info, ja nu ielozē pretī
p.s. vispār jā, man tiešām šķiet, ka tu spēli neredzēju pilnībā, neko tik traku neesmu uzrakstījusi, lai uzreiz tāda reakcija no tavas puses
Var jau zondēt, bet Hjūzs motivēs komandu pret jebkuru pretinieku, cerams, ka netrāpīsies pretī Hamburgeri 1/4 finālā, negribētos lai City spēlē ar viņiem!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:15, pirms 15 gadiem
es vnk nespeju aimirst 1999.gadu..

  -1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:15, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: ja godiigi,tad ceru ka MU..bet nemot sportisko principu...lai butu rezultaati..tad PORTO
Ar porto arī neko nevar zināt, jo nav jau sporting un nekādi 6:0 tur noteikti nebūs!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:16, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: es vnk nespeju aimirst 1999.gadu..
Es arī Tāpēc ceru, ka šosezon būs tā gada fināla atkārtojums.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:16, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Ar porto arī neko nevar zināt, jo nav jau sporting un nekādi 6:0 tur noteikti nebūs!
tieši ta..bet Minhenei kaut ka patiik portugalji..

  -3 [+] [-]

, 2009-03-20 01:18, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: es vnk nespeju aimirst 1999.gadu..
aa, tas bija labs gads, atceros vēl tās Bayern spēlētāju sejas, neaizmirstams mačš !

  +1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:18, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Es arī Tāpēc ceru, ka šosezon būs tā gada fināla atkārtojums.
ja rāda..CL momentus un 1999.gadu...tad vnk parsledzu kanalus..

  -1 [+] [-]

, 2009-03-20 01:18, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: es vnk nespeju aimirst 1999.gadu..
Just get over it kid.

     [+] [-]

, 2009-03-20 01:19, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: tieši ta..bet Minhenei kaut ka patiik portugalji..
Da vispār Vācijai ir reāls pārspēks pār viņiem

Izlozē būs pretinieki ar ziliem krekliem 100%. Tātad Chelsea vai Porto. īstenībā vienalga kurš no šiem Bet viņiem būs zili krekli!

  -3 [+] [-]

, 2009-03-20 01:20, pirms 15 gadiem
Bet ČL uzvarēs Pool, jo viņi šobrīd ir labāki par visiem, 4:1 pār MU to pierāda par visiem 100% !
1 2 59 komentāri