Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: "Arsenal" izrauj uzvaru Marseļā, Dortmunde noslīd uz pēdējo vietu

Jānis Celmiņš

F grupa: "Arsenal" izrauj uzvaru Marseļā, Dortmunde noslīd uz pēdējo vietu
Hosē Holebass "Olympiakos" labā guva pirmos vārtus
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tika izspēlētas kārtējās UEFA Čempionu līgas F grupas spēles. Dortmundes "Borussia" izbraukumā ar 1:3 zaudēja Pirejas "Olympiakos" un pēc pirmā apļa negaidīti ieņem pēdējo pozīciju. Savukārt par grupas līderi kļuva Londonas "Arsenal", kas kompensācijas laikā izrāva uzvaru Marseļā - 1:0.

"Arsenal" laimīga uzvara Marseļā

Abām komandām Čempionu līga sezonas sākumā bijusi vieta, kur reabilitēties par neveiksmīgo sniegumu vietējā čempionātā. Ja "Arsenal" pēc astoņām kārtām ar 10 punktiem Anglijas Premjerlīgā ieņem desmito vietu, tad Marseļas "Olympique", pašreizējās Francijas vicečempiones, bilance bijusi vienkārši katastrofāla – viena uzvara desmit mačos un apkaunojošā 15.pozīcija. Abām vienībām pirms šāvakara mača bija arī sastāva problēmas – mājiniekiem spēlēt nevarēja Stefans Mbija,Džimijs Traorē, Rods Fanī un Džordans Ajū, bet viesiem nebija Kīrana Gibsa, Džeka Vilšīra, Tomasa Vermālena, Abū Diabī, Bakarī Sanjas un Sebastjēna Skilači.

Pirmajā puslaikā bija ļoti maz vārtu gūšanas iespēju, un šo 45 minūšu centrālā epizode norisinājās 13.minūtē, kad Karls Dženkinsons pēc centrējuma savā soda laukumā nospēlēja ar roku, taču slovēņu tiesnesis nepiešķīra 11m soda sitienu. Pēc astoņām minūtēm savā soda laukumā ar roku nospēlēja arī mājinieku aizsargs Suleimans Diavara, bet šī epizode palika bez ievērības gan no tiesnešu brigādes, gan pašiem spēlētājiem. Kopumā, lai arī bumbu vairāk kontrolēja viesi, bīstamāk uzbruka marseļieši. 30.minūtē Loiks Remī soda laukumā apspēlēja divus aizsargus, taču viņa sitiens tika bloķēts. Pēc piecām minūtēm laba iespēja bija Lučo Gonsalesam, bet argentīnietis bumbu raidīja garām vārtiem.

Pēc pārtraukuma reālu momentu pie vārtiem joprojām bija ārkārtīgi maz. Mājinieki 45 minūšu laikā tā arī spēja izveidot tikai vienu pusmomentu, toties Mandandam otros vārtos divreiz nācās iesaistīties spēlē. Laiks ritēja uz beigām, un šķita, ka cīņa tā arī noslēgsies ar visai loģisko 0:0, bet nekā – "Arsenal" kompensācijas laikā izveidoja pretuzbrukumu, pēc centrējuma bumba tālajā soda laukuma malā nonāca pie Ārona Remzija, kurš ar otro pieskārienu raidīja bumbu precīzi mērķī – 1:0, un "Arsenal" ne tikai izrāva uzvaru, bet arī ieguva līderpozīcijas grupā.

Grieķijas čempione pārmāca Vācijas čempioni

Dortmundes "Borussia", lai neatpaliktu no Londonas un Marseļas klubiem, Grieķijā uzvara bija teju vai obligāts uzdevums. Vācijas čempioni arī iesāka krietni aktīvāk, izveidojot vairākus momentus, toties pirmie vārtus guva mājinieki. Pēc centrējuma visaugstāk uzleca grieķu izcelsmes vācietis Hosē Holebass un ar galvu ieraidīja bumbu vārtos (1:0). Spēles temps, grieķiem lielākoties aizsargājoties, kritās, bet 26.minūtē Roberts Levandovskis izlīdzināja rezultātu. Poļu uzbrucējs apstrādāja bumbu pēc Mario Gēces piespēles un no soda laukuma līnijas ieraidīja to tālajā apakšējā vārtu stūrī (1:1).

Pēc desmit minūtēm Kevins Mirallass pēc Rafika Džebūra piespēles neizmantoja izdevību atjaunot vadību, taču 40.minūtē to izdarīja Džebūrs, kurš saņēma bumbu soda laukumā, tika galā ar Nevenu Subotiču un pārspēja "Borussia" vārtsargu (2:1). Otrajā puslaikā viesi turpināja pieļaut kļūdas aizsardzībā, bet viņu uzbrukums bija pārāk bezzobains. 78.minūtē Fransuā Modesto, kurš pirms tam otrajā puslaikā nerealizēja lielisku iespēju, pēc Arjela Ivagasas izpildītās standartsituācijas pielika mačam punktu – 3:1. Pēc spīdošās iepriekšējās sezonas no Dortmundes spēlētājiem šosezon tika gaidīts daudz, taču nu Jirgena Klopa padotie ir nokļuvuši neapskaužamā situācijā – līdz otrajai vietai ir pieci punkti, turklāt ar "Arsenal" jāspēlē viesos, bet pret Marseļu būs ļoti sarežģīti iegūt labāku savstarpējo spēļu bilanci.

UEFA Čempionu līga, F grupa

Marseille – Arsenal 0:1 (0:0) (Remzijs 90'+2)
Olympiakos – Dortmund 3:1 (2:1) (Holebass 8', Džebūrs 40', Modesto 78' – Levandovskis 26')

VKomandaSUNZVārtiP
1.Arsenal32104:27
2.Marseille32014:16
3.Olympiakos31024:43
4.Dortmund30122:71

  +3 [+] [-]

, 2011-10-19 23:49, pirms 13 gadiem
Ramziju jau no spēles sākuma vajadzēja laist laukumā, citādāk, nav kas veido saspēli gunneriem! Ar nepacietību gaidu, kad atgriezīsies Vilšērs. Bet nu prieks, ka izrāva uzvaru!

  +4 [+] [-]

, 2011-10-19 23:57, pirms 13 gadiem
un, autor, otrā puslaika 2. pusi pārliecinoši kontrolēja Arsenal
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-20 02:50, pirms 13 gadiem
Gan Arsenal, gan Marseļas spēle demonstrēja, ka abas komandas ir nobijušās un iebiedētas neveiksmīgā nacionālā čempionāta dēļ; kā arī to, kāpēc abas komandas tur apakšā ir...

Šī bija psiholoģiska cīņa, kur treneris Vengers taktiski apsita treneri Dešampu. Pieredze abiem - nesalīdzināma, rezultāts loģisks. Bet tehniski Marseļa būtu varējusi uzvarēt, ja nebūtu psiholoģiskā spriedze.

Visticamāk, ka neviena no šīm divām komandām nākamsezon Čempionu līgā nespēlēs.

Arsenal iespaidīgais peļņas kritums un līderu pārdošana ir galvenais iemesls.

Bet Marseļa transfēru logā pārdos Remī - interesanti, kurš cik piesolīs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja