Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Fēru salu čempione Budapeštā satriec Ungārijas titulētāko klubu "Ferencváros"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Fēru salu čempione Budapeštā satriec Ungārijas titulētāko klubu "Ferencváros"
Fēru salu "KÍ Klaksvík" futbolists Arni Frederiksbergs pēc vārtu guvuma Budapeštā. Foto: Tibor Illyes/AP/Scanpix

Līdz šim lielāko pārsteigumu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā sarūpējusi Fēru salu čempionvienība "KÍ Klaksvík", šovakar, spēlējot ziemeļniekiem neierastā svelmē, izbraukumā sakāva (3:0) Budapeštas "Ferencváros".

Viesi no Dānijai piederošā salu arhipelāga Ungārijas titulētākā kluba līdzjutējus pamatīgi sarūgtināja jau pirmajā puslaikā, kad guva visus trīs vārtus. Astotajā minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Arni Frederiksbergs, bet 32. minūtē fēriešu pussargs dubultoja pārsvaru. Puslaika kompensācijas laikā 3:0 panāca kotdivuārietis Luks Kasī.

Pēc pārtraukuma "Ferencváros" kāpināja spiedienu, tomēr "KÍ Klaksvík" aizsardzība un zviedru vārtsargs Jūnatans Juhansons darbojās pārliecinoši.

Budapeštiešu rindās visu otro puslaiku laukumā bija 23 gadus vecais latviešu izcelsmes pussargs Čebrails Makreckis.

"KÍ Klaksvík" Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu sasniedza otro reizi vēsturē un pirmoreiz – pašu spēkiem [2020. gadā Fēru salu komandai tika piešķirta tehniskā uzvara Bratislavas "Slovan" futbolistu saslimstības ar Covid-19 dēļ – K.J.].

"KÍ Klaksvík" nākamajā kārtā spēkosies pret Zviedrijas meistarsacīkšu uzvarētāju Gēteborgas "Häcken".

Dueli pret Horvātijas čempioni Zagrebas "Dinamo" nopelnīja Kazahstānas "Astana", izbraukumā atspēlējoties un ar 2:1 pieveicot Tbilisi "Dinamo".

Gruzijas spēcīgāko klubu 22. minūtē priekšgalā izvirzīja gvinejietis Usmans Kamarā, savukārt "Astana" abus vārtus guva nepilnu divu minūšu laikā: 50. minūtē precīzi sita Kazahstānas valstsvienības aizsargs Abzals Beisebekovs, kā arī viesu nākamajā uzbrukumā izcēlās gambietis Dembo Darbo.

Divi ganieša Bernarda Tekpeteja, kā arī pa vienam argentīnieša Matiasa Tiseras un brazīlieša Šajo Vidala rezultatīviem sitieniem kaldināja Razgradas "Ludogorets" graujošu revanšu (4:0) pret Kosovas čempioni Suharekas "Ballkani".

Bulgārijas flagmanis nākamajā kārtā eksaminēs "Valmieru" pārspējušo Ļubļanas "Olimpiju".

24 gadus vecais aizsargs Dāvis Sprūds neizgāja laukumā Luksemburgas čempiones Esperas "Swift" zaudējumā (0:2) pret Bratislavas "Slovan".

Stundas laikā šajā spēlē tika nozīmēti trīs 11 metru soda sitieni. Bratislavā pendeli realizējušais "Swift" vācietis Dominiks Štolcs desmitajā minūtē savu iespēju neizmantoja, turpretim otrā puslaika sākuma daļā slovāks Vladimirs Veiss divreiz bija precīzs.

"Slovan" nākamajā kārtā spēlēs pret Mostaras "Zrinjski".

Noslēdzošajā cīņā Helsinku HJK summā izsēja divu vārtu pārsvaru, tomēr papildlaikā spēja nopelnīt izšķirošos vārtus un pārvarēt Ziemeļīrijas "Larne" barjeru.

Nākamnedēļ Somijas čempione cīnīsies pret norvēģu "Molde".

Čempionu līgas kvalifikācijas pirmā kārta

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Urartu (Armēnija) – Zrinjski Mostar (Bosnija un Hercegovina)0:13:3 (11m)3:4 (11m)
Lincoln Red Imps (Gibraltārs) – Qarabağ (Azerbaidžāna)1:20:41:6
Žalgiris Vilnius (Lietuva) – Struga Trim-Lum (Ziemeļmaķedonija)0:02:12:1
Olimpija Ljubljana (Slovēnija)Valmiera (Latvija)2:12:14:2
Raków Częstochowa (Polija) – Flora Tallinn (Igaunija)1:03:04:0
Ħamrun Spartans (Malta) – Maccabi Haifa (Izraēla)0:41:21:6
Ballkani Therandë (Kosova) – Ludogorets Razgrad (Bulgārija)2:00:42:4
Shamrock Rovers (Īrija) – Breiðablik (Islande)0:11:21:3
KÍ Klaksvík (Fēru salas) – Ferencváros (Ungārija)0:03:03:0
Partizani (Albānija) – BATE Barysaw (Baltkrievija)1:10:21:3
Astana (Kazahstāna) – Dinamo Tbilisi (Gruzija)1:12:13:2
HJK (Somija) – Larne (Ziemeļīrija)1:12:2 pag.3:2 pag.
Häcken Göteborg (Zviedrija) – The New Saints (Velsa)3:12:05:1
Farul Constanța (Rumānija) – Sheriff Tiraspol (Moldova)1:00:3 pag.1:3 pag.
Slovan Bratislava (Slovākija) – Swift Hesper (Luksemburga)1:12:03:1

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

Slēpts komentārs: purva_velns

  +8 [+] [-]

, 2023-07-19 22:00, pirms 10 mēnešiem
purva_velns rakstīja: tīrs toto
Kāpēc? Nekad neesmu sapratis, kamdēļ pie katra negaidīta rezultāta jāpiesauc kaut kāds toto...

  +2 [+] [-]

, 2023-07-19 22:01, pirms 10 mēnešiem
ūsainais osetīns stresā

     [+] [-]

, 2023-07-19 22:14, pirms 10 mēnešiem
Diezgan iespaidīgi Feru salas ( 50 tk. Iedzīvotāju ) pēdējā laika rada brīnumus, neticami ka tāda čempionāta komanda var kā līdzīgs spēlēt pret Ungariem , domāju ka arī Īslandē būs mega grūti FC Riga

  +2 [+] [-]

, 2023-07-19 22:27, pirms 10 mēnešiem
dzeko rakstīja: Diezgan iespaidīgi Feru salas ( 50 tk. Iedzīvotāju ) pēdējā laika rada brīnumus, neticami ka tāda čempionāta komanda var kā līdzīgs spēlēt pret Ungariem , domāju ka arī Īslandē būs mega grūti FC Riga
Iedzīvotāji jau nespēlē! Nopērc 20 leģionārus un mauc

  +2 [+] [-]

, 2023-07-19 22:29, pirms 10 mēnešiem
dzeko rakstīja: Diezgan iespaidīgi Feru salas ( 50 tk. Iedzīvotāju ) pēdējā laika rada brīnumus, neticami ka tāda čempionāta komanda var kā līdzīgs spēlēt pret Ungariem , domāju ka arī Īslandē būs mega grūti FC Riga
Ne pa tēmu, bet Fēru salas nākošā gada sākumā pirmo reizi spēles Eiropas čempionāta finālturnīrā vīriešu handbolā. Šovasar šīs valsts U21 izlase izcīnīja 7.vietu pasaules čempionātā puišu handbolā.

  +5 [+] [-]

, 2023-07-19 22:44, pirms 10 mēnešiem
Boston United rakstīja: Iedzīvotāji jau nespēlē! Nopērc 20 leģionārus un mauc
Bet nav taču KÍ 20 leģionāri. Pamatsastāvā bija 6 fērieši un 2 nāca uz maiņu. Vairāk nekā latviešu Valmierai.

P.S. Varēja arī pieminēt, ka Ferencváros visu otro puslaiku aizvadīja Makreckis. Lai vai kā, bet Latvijas spēlētājs skaitās.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-19 23:47, pirms 10 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Kāpēc? Nekad neesmu sapratis, kamdēļ pie katra negaidīta rezultāta jāpiesauc kaut kāds toto...
padomā, kāpēc tas ir pie šāda iznākuma un koeficienta

  +1 [+] [-]

, 2023-07-20 00:22, pirms 10 mēnešiem
purva_velns rakstīja: tīrs toto
Kad tevi uztaisīja lūk tas bija dzīves toto!

Ki uzvarēja lielā mērā pateicoties veiksmei, bet tam arī meistarību vajag. Pirmie vārti tika iesisti pēc 11.metru soda sitiena un abi pēdējie vārti tika gūti tāpēc, ka Ki spēlēja neticami augstu un piespieda Ferencvaros gauso komandu kļūdīties kur pēc tādām epizodēm Fēru salu komanda viņus pelnīti sodīja!

     [+] [-]

, 2023-07-20 00:29, pirms 10 mēnešiem
purva_velns rakstīja: padomā, kāpēc tas ir pie šāda iznākuma un koeficienta
Kāpēc attīstītai valstij būtu jānodarbojas ar toto? Agrāk vai vēlāk futbola līmenim bija jāaug visur, kur daudz maz dzīves kvalitāte ir augstā līmenī, kas tādejādi nozīmē, ka nav nepieciešams iesaistīties kriminālās darbībās.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-20 00:48, pirms 10 mēnešiem
purva_velns rakstīja: padomā, kāpēc tas ir pie šāda iznākuma un koeficienta
Nekad īpaši nepētu un neanalizēju koeficentus, garāmejot nedaudz paskatos un viss. Sports taču ir sports. Visādi var būt. Īpaši jau futbolā zinām daudzus gadījumus, kad ir uzvarējusi komanda, kuras izredzes pirms spēles vērtētas kā niecīgas. Un ne jau toto tur pie vainas. Šo konkrēto spēli neredzēju, tomēr iepriekš vismaz kādas reizes 20 esmu konstatējis tadu lietu, ka pēc tam, kad esmu noskatījies kādu maču, kurā uzvar it kā nefavorīts un kur spēle man likusies abpuseji pilnīgi normāla, kur bija daudz situācijas, kas varēja pagriezties pavisam savādāk, vēlāk komentāros nācies lasīt, ka tur lūk esot bijis toto. Nu skatījos tās spēles, abas komandas cīnījās, sanāca, kas tur sanāca, bet ne jau toto. Tāpēc visiem šiem apgalvojumiem par sarunātām spēlēm neticu. Ja tādas lietas notiek, tad kaut kādos sētas mačos, ne jau Eiropas klubu turnīros. Un kurš vispār riskēs to darīt? Ja pieķers, sankcijas būs tādas, ka tas vainīgais klubs uz daudziem gadiem izlidos no jebkādas aprites. Jābūt bez prāta, lai uz ko tādu parakstītos.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-20 01:26, pirms 10 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Nekad īpaši nepētu un neanalizēju koeficentus, garāmejot nedaudz paskatos un viss. Sports taču ir sports. Visādi var būt. Īpaši jau futbolā zinām daudzus gadījumus, kad ir uzvarējusi komanda, kuras izredzes pirms spēles vērtētas kā niecīgas. Un ne jau toto tur pie vainas. Šo konkrēto spēli neredzēju, tomēr iepriekš vismaz kādas reizes 20 esmu konstatējis tadu lietu, ka pēc tam, kad esmu noskatījies kādu maču, kurā uzvar it kā nefavorīts un kur spēle man likusies abpuseji pilnīgi normāla, kur bija daudz situācijas, kas varēja pagriezties pavisam savādāk, vēlāk komentāros nācies lasīt, ka tur lūk esot bijis toto. Nu skatījos tās spēles, abas komandas cīnījās, sanāca, kas tur sanāca, bet ne jau toto. Tāpēc visiem šiem apgalvojumiem par sarunātām spēlēm neticu. Ja tādas lietas notiek, tad kaut kādos sētas mačos, ne jau Eiropas klubu turnīros. Un kurš vispār riskēs to darīt? Ja pieķers, sankcijas būs tādas, ka tas vainīgais klubs uz daudziem gadiem izlidos no jebkādas aprites. Jābūt bez prāta, lai uz ko tādu parakstītos.
Eiropas klubu turnīri nav šķērslis Toto. To labi apliecina FK Ventspils. Gan paši maucam Toto, gan pret viņiem ir maukts toto

  +2 [+] [-]

, 2023-07-20 06:38, pirms 10 mēnešiem
specha rakstīja: ūsainais osetīns stresā
Jau izrakstīta brīvbiļete uz rašku.

     [+] [-]

, 2023-07-20 06:52, pirms 10 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Eiropas klubu turnīri nav šķērslis Toto. To labi apliecina FK Ventspils. Gan paši maucam Toto, gan pret viņiem ir maukts toto
Albānijas Skenderbeu pirms pāris gadiem dabūja 10 gadu DSQ Eirokausos, jo pat Eiropas līgas grupu turnīrā atļāvās netīrās spēlītes.

     [+] [-]

, 2023-07-20 08:28, pirms 10 mēnešiem
Interesanti ir tie pirmās kārtas rezultāti ČL.Vismaz redz,uz ko ir apmēram spējīgi tagadējie Eiropas valstu līgu čempioni.Kaimiņi Žalgiris tika tālāk.nu it kā jau loģiski.Tallina netika-arī loģiski.Karabahs sagrāva Gibraltāru-tā tam jābūt.Vo būtu labi,ja Valmierai trāpītos Gibraltārs pārī,vai ne?Ebreji pārliecinosi apspēlēja Maltu-tā tam jābūt.Albāņu partizāni zaudēja baltkrieviem-bez pārsteigumiem.Kazahstāna sīvā cīņā apspēlēja gruzīnus.Nu bet tās ir bijusas augstākās līgas blices.Zīmīgi,ka izsķirosos vārtus kazahiem guva spēlētājs no Latvijai radniecīgās Gambijas.Zviedri sagrāva Velsu-nu ļoti loģiski.Un Šerifs tika tālāk-tā tam jābūt.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-20 08:31, pirms 10 mēnešiem
specha rakstīja: ūsainais osetīns stresā
Par ko runa?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-20 08:39, pirms 10 mēnešiem
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Par ko runa?
Ferencváros galvenais treneris bija Staņislavs Čerčesovs, bet nu viņu atlaida pēc šīs spēles.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-20 10:01, pirms 10 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Kad tevi uztaisīja lūk tas bija dzīves toto!

Ki uzvarēja lielā mērā pateicoties veiksmei, bet tam arī meistarību vajag. Pirmie vārti tika iesisti pēc 11.metru soda sitiena un abi pēdējie vārti tika gūti tāpēc, ka Ki spēlēja neticami augstu un piespieda Ferencvaros gauso komandu kļūdīties kur pēc tādām epizodēm Fēru salu komanda viņus pelnīti sodīja!
neraksti privātas rupjības, tas atstāj trula un neaudzināta cilvēka iespaidu

     [+] [-]

, 2023-07-20 11:26, pirms 10 mēnešiem
purva_velns rakstīja: tīrs toto
It kā spēlētāji Čerčesovu gribējuši "noliet". Uzreiz pēc spēles arī tika atlaists.

     [+] [-]

, 2023-07-20 12:35, pirms 10 mēnešiem
purva_velns rakstīja: neraksti privātas rupjības, tas atstāj trula un neaudzināta cilvēka iespaidu
Bet apnicis ir lasīt cilvēku komentārus par toto katru reizi, kad ir neliels pārsteigums sporta rezultātā, bet droši vien pats toto piesaucējs neredzēja pat daļu spēles, vai kā tika gūti vārti!
Kad tajā gadā, kad FK Ventspils zaudēja CL play-off kārtā FC Zurich, tad arī sāka runāt, ka toto un vēl sazin, kas. Ki klubs uzvarēja pelnīti un ne bez veiksmes, bet viņi izdarīja visu, lai tā veiksme būtu viņu pusē. Diemžēl veiksme nebija Valmiera FC pusē, bet paši spēlētāji pie tā ir vainīgi - pieredzes trūkums, nervozitāte, seklais rezervistu soliņš šogad salīdzinot ar sezonu iepriekš utt.