Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Cīņu par UEFA kausu atsāks "City" un "Tottenham"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Cīņu par UEFA kausu atsāks "City" un "Tottenham"
"City" līderis Robinjo
Foto: AP

Šovakar tiks aizvadītas atlikušās piecas UEFA kausa izcīņas sešpadsmitdaļfināla pirmās spēles. Lielāko uzmanību piesaistīs "Manchester City" spēle pret "Kobenhavn", kā arī "Tottenham" mačs pret "Shakhtar".

"Kobenhavn" centīsies tikt galā ar "City"

Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā šovakar gaidām interesanta spēle starp "Kobenhavn" un "Manchester City". "City" tiek uzskatīta par vienu no visa turnīra favorītēm, taču komandas sniegumu grupu turnīrā pilnībā nepārliecināja. Arī mājinieki tikai ar lielām pūlēm tika nākamajā kārtā, taču šodien centīsies pārsteigt angļu kluba futbolistus. "City" UEFA kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā tikai ar lielām pūlēm pieveica citu dāņu klubu "Midtjylland", tādēļ pašpārliecinātiem viņiem noteikti nevajadzētu būt. Komanda ziemas pāreju periodā pastiprinājās ar vairākiem spēcīgiem futbolistiem (Belamijs, Givens, Fernandess), tādēļ par favorītiem noteikti jāuzskata tieši angļi. Komandas galvenais treneris Marks Hjūzs aicināja savu komandu būt uzmanīgiem, bet tāpat uzsvēra, ka "Kobenhavn" ir standarta Skandināvijas komanda ar vairākiem gariem futbolistiem. Visticamāk, ka Dānijas klubam nevarēs palīdzēt viens no tā līderiem Jespers Gronkjārs, kurš nav pilnībā atguvies no savainojuma. Šīs spēles sākums 21.05 pēc Latvijas laika.

"Tottenham" bez uzbrukuma līderiem viesosies Doņeckā

Iespējams, ka vissaistošākā solās būt spēles starp Doņeckas "Shakhtar" un angļu klubu "Tottenham". Doņeckas futbolistiem būs grūtāk, jo vietējā čempionātā šobrīd ir pārtraukums, tādēļ vairāki futbolisti vēl nav sasnieguši labāko fizisko formu, taču "Shakhtar" Čempionu līgas grupu turnīrā pierādīja, ka var cīnīties ar jebkuru pretinieku (3:2 pret "Barcelona"). Komandu atstājis viens no uzbrukuma līderiem Brandau, kurš devies uz Marseļas "Olympique". Tāpat nevarēs palīdzēt arī aizsargs Tomašs Hubšmans. Komandas kapteinis Darijo Srna bija noskaņots kaujinieciski, sakot, ka "Tottenham" barjera Doņeckas klubam obligāti ir jāpārvar.

Totenhemas klubam galvenās problēmas varētu sagādāt uzbrukuma līnija, jo šovakar nevarēs spēlēt trīs vadošie komandas uzbrucēji - Romāns Pavļučenko, Robijs Kīns, kā arī Džermeins Defo. Toties spēlēt varēs komandas jaunpienācēji - Šimbonda, Palasios, kā arī Kudičini. Spēles sākums 20:45.

"Fiorentina" pret "Ajax" un "Olympique" pret "Twente"

Nemazāk interesantas solās būt arī pārējās vakara spēles. Visagrāk (20:00) laukumā dosies Pozņanas "Lech" un "Udinese" futbolisti. Poļi līdz šim spēlējuši negaidīti veiksmīgi, godam nopelnot vietu izslēgšanas kārtā. Viegli šovakar poļiem noteikti neies, jo pretī stāsies spēcīgā "Udinese", taču gan komandas galvenais treneris Francišeks Smuda, gan uzbrukuma līderis Ernans Rengifo pirms spēles bija kaujinieciski noskaņoti. Abas komandas šovakar varēs spēlēt savos praktiski labākajos sastāvos.

"Fiorentina" savā laukumā uzņems Amsterdamas "Ajax". Itāļu kluba galvenais treneris Čezāre Prandeli pirms spēles atklāja komandas mērķus turnīrā: ""Ajax" ir sīksts pretinieks, bet mūsu mērķis ir iegūt UEFA kausu." "Fiorentina" nevarēs palīdzēt vairāki komandas futbolisti (Komoto, Jorgensens, Almirons, Santana), taču vismaz savā laukumā viņi noteikti būs favorīti. Pēdējā laikā Amsterdamas klubs sācis spēlēt arvien veiksmīgāk, taču vietējā čempionātā izredžu uz uzvaru praktiski vairs nav, tādēļ galvenie spēki jākoncentrē tieši uz eirokausiem. "Ajax" šovakar nāksies iztikt bez Eno, De Jonga, Aisati un Gabri, Vertongena, kā arī Vilaerta.

Platu soli pretim nākamajai kārtai centīsies spert Marseļas "Olympique", kas savā laukumā uzņems Stīva Maklārena vadīto "Twente". Marseļas klubs pēdējā laikā demonstrē ļoti augstvērtīgu sniegumu, tādēļ bez šaubām tieši viņi ir gan šīs spēles, gan šī pāra favorīti. Frančiem vajadzēs iztikt bez Rodrigeza un Ziani, bet viesiem nevarēs spēlēt Stams un Visgehorfs. Maklārena vadītā komanda pēdējā vietējā čempionāta spēlē ar 1:2 zaudēja "Volendam". Pēc šīs spēles Maklārens atzina, ka tā bija vājākā spēle šosezon. Ja komanda tā nospēlēs pret "Olympique", izredžu uz panākumu nebūšot nekādu.

UEFA kausa izcīņas 1/16 fināli (19. februāris)

PārisLaiks
Lech - Udinese19:00
Shakhtar - Tottenham20:45
Kobenhavn - Manchester City21:05
Fiorentina - Ajax21:45
Marseille - Twente21:45

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2009-02-19 12:20, pirms 15 gadiem
labs koeficents uz city, itkaa izbraukums, bet ar taadu sastaaavu danju komanda ir jauzvar, arii izbraukumaa!!!!

  -2 [+] [-]

, 2009-02-19 12:33, pirms 15 gadiem
barca0078 rakstīja: labs koeficents uz city, itkaa izbraukums, bet ar taadu sastaaavu danju komanda ir jauzvar, arii izbraukumaa!!!!
Buus vien vecais labais nicaks!

  -2 [+] [-]

, 2009-02-19 14:44, pirms 15 gadiem
Manuprāt, ja Spurs noturēs neizšķirtu, tas jau būs labi, jo viņi reāli spēlēs ar otro sastāvu.

  -2 [+] [-]

, 2009-02-19 16:56, pirms 15 gadiem
mlive rakstīja: Manuprāt, ja Spurs noturēs neizšķirtu, tas jau būs labi, jo viņi reāli spēlēs ar otro sastāvu.
Nenotures,jo viniem nevajag to kaussu viniem galvenais APL.....

  -2 [+] [-]

, 2009-02-19 17:28, pirms 15 gadiem
Fiore un Ajax būs centrā. Shakhtar - Spurs arī neslikta.