Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Laupīšana gaišā dienas laikā un saucieni pēc VAR – maltieši šokā par tiesāšanu pret "Riga"

Agris Suveizda

Laupīšana gaišā dienas laikā un saucieni pēc VAR – maltieši šokā par tiesāšanu pret "Riga"
Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas trīskārtējā čempione futbolā "Riga" otrā puslaika pašā izskaņā izrāva uzvaru atbildes spēlē pret Maltas vicečempioni "Hibernians" (2:1), pagarinājumā guva vēl divus vārtus un laimīgi iekļuva UEFA Eiropas Konferences līgas "play-off" kārtā.

Neilgi pirms Ivana Paureviča pagarinājumu nesošajiem vārtiem "Hibernians" aizskrēja lieliskā pretuzbrukumā, taču izcilā pozīcijā nokļuvušajam Jurgenam Degabrielem visdrīzāk kļūdaini tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Mirkli pēc tiesneša svilpes Degabriele raidīja bumbu vārtos, bet vārti pie rezultāta 1:1 spēlē un 2:1 summā netika ieskaitīti. Drīzumā "Hibernians" palika mazākumā, Džeikam Grekam saņemot otro brīdinājumu, bet pēc Paureviča vārtiem un provokācijas mājinieku soliņš uzsprāga, saņemot trīs noraidījumus – galvenajam trenerim Stefāno Sanderram, jau nomainītajam un savainotajam kapteinim Bjornam Kristensenam un vēl vienam delegācijas pārstāvim. Henesijs spēlē kopumā parādīja 10 dzeltenās un piecas sarkanās kartītes, lielākoties sodot mājiniekus – rīdziniekiem tika divi brīdinājumi, kā arī Vladimira Kameša noraidījums. Spēles pirmajā minūtē Žans Baptists Leo izprovocēja 11 metru soda sitienu, ko Paurevičs gan nerealizēja.

"Saprotu, ka arī tiesneši ir tikai cilvēki un var pieļaut kļūdas, bet gandrīz 500 aizvadīto spēļu laikā nekad neesmu redzējis tiesnešus, kuri spēles laikā konsekventi pieņēmuši tik daudz nepareizu lēmumu," teica Maltas izlases kapteinis Andrejs Adžūss, kurš pēc Kristensena nomaiņas kļuva par Paolas kluba kapteini un kurš vakar savā 35. dzimšanas dienā izcēlās ar diviem uzdāvinātiem vārtiem Rīgas uzbrucējiem. "Kļūdaino lēmumu un tikai pret mums pieļauto kļūdaino lēmumu skaits bija neticams. Starp tiesnesi un mūsu spēlētājiem, pat kapteini Kristensenu, nebija nekādas komunikācijas. Tas bija neticami."

"Šī spēle parādīja, cik svarīga ir video tiesneša asistenta tehnoloģijas ieviešana šajā UEFA sacensību līmenī, kad cilvēciskās kļūdas iespējamība ir neatbilstoša turnīra līmenim un tiesneši pieļauj tik daudz kļūdu. Mūsu klubs ievērojami cieta no vāja tiesneša lēmumiem, un tam šādā līmenī nebūtu jānotiek. Tehnoloģijas nodrošinātu, ka tādas lietas nenotiktu," Maltas izlasē 100 spēļu aizvadījušais aizsargs lūdza pēc VAR tehnoloģijas, kuras izmantošana UEFA Eiropas Konferences līgā gan ir paredzēta vienīgi finālspēlē. Eiropas līgā VAR tiks izmantots no grupu turnīra, bet Čempionu līgā – no "play-off" kārtas.

"Džeika noraidījums noteikti bija liels pagrieziena punkts. Pēc tam, kad nokļuvām iedzinēju lomā, spējām spēli ievirzīt mums vajadzīgā gultnē, Degabrielem panākot izlīdzinājumu un mums šķietami kontrolējot pretiniekus un spēli. Taču mazākumā pagarinājumā bija gaidāms, ka būs grūti. Pagarinājuma pirmajā puslaikā pārdzīvojām dažus smagus brīžus, taču fiziski bija jūtams viena spēlētāja trūkums un tad ielaidām kompensācijas laikā, kas mūs nogalināja - pēc tam jau spēle bija galā.

Atdevām visu, kas mums bija, bet ar to nebija gana. Zinām, cik daudz pūļu komanda ieguldīja šajās Eirokausu spēlēs pret Tallinas "Flora", Sanmarīno "Folgore" un "Riga", un zinām, ka Konferences līgas grupu turnīrs bija sasniedzams. Diemžēl tas neizdevās, un tas sāp. Domāju, ka Konferences līga Maltas futbola attīstībai ir interesants turnīrs. Parādījām, ka Maltas klubi ir spējīgi sasniegt šā turnīra grupu turnīru, bet to var paveikt tikai ar profesionālāku sastāva komplektāciju un starpsezonas gatavošanos. Maltas klubiem vajadzētu šo iespēju izmantot."

Sociālajos tīklos sašutumu pauda arī "Hibernians" kapteinis Kristensens, kurš publicēja ierakstu ar vēstījumu "laupīšana gaišā dienas laikā." Savukārt kluba ieraksts neilgi pēc spēles beigām bija šāds: "Pēc vairākiem apkaunojošiem lēmumiem izstājamies no UEFA Eiropas Konferences līgas."

Izmantotie resursi:
https://sportsdesk.com.mt/2021/08/1...
https://www.facebook.com/bjorn.kris...

     [+] [-]

, 2021-08-13 20:13, pirms 3 gadiem
Tieši tā, uz cūceni un tiesnešu palīdzību tika tālāk, un tagad bazunē ka izdarījuši baigo varoņdarbu, smieklīgi

  +1 [+] [-]

, 2021-08-13 20:33, pirms 3 gadiem
karlsons13 rakstīja: Tieši tā, uz cūceni un tiesnešu palīdzību tika tālāk, un tagad bazunē ka izdarījuši baigo varoņdarbu, smieklīgi
Priecē ,ka tādiem kā tev (īsteniem LV sporta līdzjūtējiem) spiež ,tātad ejam pareizā virzienā !

p.s Nekad neesmu dzirdejis ,ka Argentīna uz cūceni vinēja PC 86 jo Maradona iesita ar roku ... ,kļūdas ir spēles sastāvdaļa ,arī tiesneša!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-08-13 22:00, pirms 3 gadiem
Es esmu par šādām epizodēm futbola, jo šajā gadījumā Rīga nav vainīga, izmantoja savas iespējas un tika tālāk. Tālāk jau lūdzu pie turnīra organizatoriem, lai izskaustu tādas epizodes ir kaut kas jāmaina

  +1 [+] [-]

, 2021-08-13 23:00, pirms 3 gadiem
Eirokausos VAR būtu jāievieš visās spēlēs. Jau tagad diemžēl tiek atzīmēta tendence, ka spēles galvenie arbitri arvien vairāk paļaujoties uz VAR kļūst neuzmanīgāki un bieži daudz ko palaiž garām. Būtu nepieciešamas stingrākas vadlīnijas strīdīgo epizožu (it īpaši spēle ar roku) traktēšanā. Bieži novērojam, ka nosacījumi "spēlei ar roku" soda laukumā ievērojami atšķiras no šī noteikumu punkta traktēšanas pārējā laukuma daļā.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-13 23:01, pirms 3 gadiem
Arī LV klubiem kādreiz kaut ko piežilījuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2021-08-13 23:06, pirms 3 gadiem
Nebuus beigaas kaarteejaas Toto piemaksas tiesneshiem?

     [+] [-]

, 2021-08-13 23:52, pirms 3 gadiem
Trampaliins rakstīja: Nebuus beigaas kaarteejaas Toto piemaksas tiesneshiem?
Lieta ir tāda kā pārsvarā izmeklē klubus, par tiesnešu darbību neesmu dzirdējis, tāpēc nebrīnītos, kāpēc neizmantot iespēju?

     [+] [-]

, 2021-08-13 23:55, pirms 3 gadiem
Laupīšana? Ka tik ne ar!
Adžūss pats atdevās, divreiz!

     [+] [-]

, 2021-08-14 01:25, pirms 3 gadiem
ilinens rakstīja: Eirokausos VAR būtu jāievieš visās spēlēs. Jau tagad diemžēl tiek atzīmēta tendence, ka spēles galvenie arbitri arvien vairāk paļaujoties uz VAR kļūst neuzmanīgāki un bieži daudz ko palaiž garām. Būtu nepieciešamas stingrākas vadlīnijas strīdīgo epizožu (it īpaši spēle ar roku) traktēšanā. Bieži novērojam, ka nosacījumi "spēlei ar roku" soda laukumā ievērojami atšķiras no šī noteikumu punkta traktēšanas pārējā laukuma daļā.
Bieži novērojam, bieži novērojam, pietiek papagaiļot! Visbiežāk ir novērojams tas, kas tīri pēc Futbola noteikumu dogmām ir dēvējāms, kā pretinieka bloķēšana un apzināta spēles laika vilkšana!
Te es runāju par epizodēm, kad bumba tiek apzināti laista ārpus laukuma, pie tam vēl bloķējot pieeju tai pretiniekam!
Kāpēc neviens neko neprotestē pret šādām te neskatāmām un destruktīvām izdarībām!?
Kaut gan šādas te izdarības ir tīri formāli sodāmas, tikai nezin, kāda hrena pēc, realitātē arbitri tādās epizodēs tendeciozi piever savas acis

     [+] [-]

, 2021-08-14 11:16, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Bieži novērojam, bieži novērojam, pietiek papagaiļot! Visbiežāk ir novērojams tas, kas tīri pēc Futbola noteikumu dogmām ir dēvējāms, kā pretinieka bloķēšana un apzināta spēles laika vilkšana!
Te es runāju par epizodēm, kad bumba tiek apzināti laista ārpus laukuma, pie tam vēl bloķējot pieeju tai pretiniekam!
Kāpēc neviens neko neprotestē pret šādām te neskatāmām un destruktīvām izdarībām!?
Kaut gan šādas te izdarības ir tīri formāli sodāmas, tikai nezin, kāda hrena pēc, realitātē arbitri tādās epizodēs tendeciozi piever savas acis
Ja bumba iet autā, tad ir citi noteikumi!!!!! Cits sporta veids būtībā