Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Fiorentina'' pārliecinoši uzvar pirmajā Konferences līgas 1/4 fināla spēlē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Fiorentina'' pārliecinoši uzvar pirmajā Konferences līgas 1/4 fināla spēlē
Foto: Imago Images/Scanpix

Šodien UEFA Eiropas Konferences līgā tika aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles. Tajā pārliecinošu panākumu svinēja Itālijas A sērijas klubs ''Fiorentina'', kas izbraukumā ar 4:1 pārspēja Poznaņas ''Lech'', tādējādi sperot platu soli pretī pusfinālam.

• Ar pārliecinošu uzvaru UEFA Eiropas Konferences līgas ceturtdaļfinālu sākusi Itālijas A sērijas komanda ‘’Fiorentina’’, kas šodien Polijā ar 4:1 pārspēja Poznaņas ‘’Lech’’.

• ‘’Fiorentina’’ šī turnīra ievadā apakšgrupu fāzē spēlēja neizšķirti 0:0 ar RFS. Šajā mačā klubs jau ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā, bet 16 minūtes vēlāk mājinieki rezultātu izlīdzināja. Tālākajā spēles gaitā vārtus guva tikai itāļu kluba spēlētāji.

• ‘’Fiorentina’’ krietni vairāk sita uz vārtiem (21:6) un tieši tas bija izšķirošais faktors. Bumbas kontroles ziņā minimāls pārsvars bija mājiniekiem. (51% pret 49 %).

• Ar uzvaru ceturtdaļfināla fāzi sāka ar Beļģijas klubs ‘’Anderlecht’’, kas savā laukumā ar 2:0 pieveica ‘’AZ Alkmaar’’. Mājinieki vārtus guva katrā no puslaikiem, kopumā labāk izmantojot momentus. Vairāk uz vārtiem sita pretiniece, taču no ‘’Anderlecht’’ astoņiem sitieniem pieci lidoja vārtu taisnstūrī.

• Divi citi dueļi noslēdzās neizšķirti. Anglijas Premjerlīgas klubs ‘’West Ham’’ viesos cīnījās neizšķirti 1:1 pret beļģu ‘’Gent’’.

• Pirmā puslaika kompensācijas laikā ‘’West Ham’’ vadībā izvirzīja Denijs Ingss, bet otrajā puslaikā mājiniekiem izdevās atspēlēties. Vēl vieni vārti angļu klubam netika ieskaitīti spēles ar roku dēļ.

• Kopumā gan mačā sitienu ziņā dominēja mājinieki, kuri veica veselus 20 sitienus, kamēr ‘’West Ham’’ tikai četri.

• Rezultatīvu neizšķirtu 2:2 fiksēja ‘’Basel’’ un ‘’Nice’’ komandas. Šveices klubs izlīdzinājumu panāca otrā puslaika 71. minūtē.

• Tieši pēc nedēļas visos pāros tiks aizvadītas atbildes spēles.

• Šī ir otrā UEFA Eiropas Konferences līgas sezona. Pirmajā par uzvarētāju kļuva Itālijas A sērijas komanda ‘’Roma’’.

UEFA Eiropas Konferences līgas 1/4 fināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Gent - West Ham1:1 (0:1)Keiperss 56' - Ingss 45+3'
Basel - Nice2:2 (1:2)Amdouni 26' (11m) 71' - Moffi 38' 45+1'
Lech - Fiorentina1:4 (1:2)Velde 20' - Kabrals 4' Gonsaless 41' Bonaventura 58' Ikonē 63'
Anderlecht - AZ Alkmaar2:0 (1:0)Murilo 22' Ašimeru 70'

     [+] [-]

, 2023-04-14 13:51, pirms gada
‘’Fiorentina’’ šī turnīra ievadā apakšgrupu fāzē spēlēja neizšķirti 0:0 ar RFS

Vispār jau rezultāts bija 1:1.