Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: "''Olympiakos'' un "Standard'' par vietu astotdaļfinālā"

H grupa: "''Olympiakos'' un "Standard'' par vietu astotdaļfinālā"
''Olympiakos'' komandas atbalstītāji
Foto: Scanpix Sweden

UEFA Čempionu līgas H grupā šovakar tiks aizvadītas izšķirošās spēlēs. ''Olympiakos'' savā laukumā uzņems Londonas ''Arsenal'', bet "Standard'' tiksies ar ''AZ Alkmaar''.

Priekšpēdējā kārtā Londonas ''Arsenal'' ar 2:0 pārspēja "Standard'', kamēr ''AZ Alkmaar'' un ''Olympiakos'' cīnījās neizšķirti 0:0, kas nozīmēja to, ka ''AZ Alkmaar'' zaudēja cerības iekļūt nākamajā kārtā. Šobrīd šajā grupā skaidrs ir viens - ''Arsenal'' grupā ir pirmie. Uz otro vietu pretendē ''Olympiakos'' un "Standard'', kamēr ''AZ Alkmaar'' vēl var nodrošināt sev vietu Eiropas līgā.

''Olympiakos'' - ''Arsenal''

''Olympiakos'', lai tiktu tālāk, nepieciešams neizšķirts, taču komanda cer uz uzvaru, jo ''Arsenal'' šajā spēlē spēlēs ar daudz jauniem futbolistiem. Taču tas nenozīmē, ka ''Olympiakos'' šovakar varēs atslābināties un, ka viņus sagaida viegla spēle, jo noteikti, ka jaunie ''Arsenal'' spēlētāji alkst sevi pierādīt.

''Pienācis laiks izcīnīt trešo uzvaru un tikt tālāk,'' iesāk ''Olympiacos'' treneris Ziko.. ''Jā, mēs zinām, ka mums arī pietiek ar neizšķirtu, taču iepriekš citas komandas, zinot, ka viņus apmierinās gan neizšķirts, gan uzvara, beigās tomēr pamanījās zaudēt un bija spiestas izstāties. ''Arsenal'' šovakar var izlaist laukumā jaunus spēlētājus, taču tas nemaina mūsu uzdevumu. Viņu jaunie spēlētāji noteikti centīsies sevi pierādīt, tāpēc tie var būt neprognozējami. Jebkurā gadījumā – viss ir mūsu rokās.''

''Mēs uz Atēnām esam devušies ar gados jaunu sastāvu,'' iesāk ''Arsenal'' treneris Arsēns Vengers. ''Viņiem būs laba iespēja sevi apliecināt no labākas puses un parādīt, ko viņi var spēlējot tādā atmosfērā. Labākais, ko var izdarīt šādā atmosfērā – spēlēt ļoti labu futbolu, un mēs to centīsimies arī darīt.''

Abām komandām pirms šīs spēles garastāvoklis ir gana labs, jo savos nacionālajos čempionātos iepriekšējā kārtā tika izcīnītas uzvaras - ''Olympiakos'' viesos ar 1:0 pārspēja ''Skoda Xanthi'', bet ''Arsenal'' savā laukumā ar 2:0 uzvarēja ''Stoke City'' futbolistus.

Interesanti

''Arsenal'' pret grieķu klubiem ir spēlējis 11 reizes, no kurām divas reizes ir piedzīvots zaudējums, bet sešas reizes ir uzvarēts.
''Olympiakos'', spēlējot ar angļu komandām, ir uzvarējis tikai divas spēles, bet 12 spēlēs tika piedzīvots zaudējums.

"Standard'' - ''AZ Alkmaar''

Arī šī spēle solās būt gana interesanta. Ja "Standard'' uzvar, bet ''Olympiakos'' savā laukumā piekāpjas ''Arsenal'', tad tālāk tiek beļģi. Ja, savukārt, uzvaru šodien izcīna ''AZ Alkmaar'', tad viņi nodrošinās sev vietu Eiropas līgā.

''Šī mums grupu turnīrā ir pēdējā spēle, taču mēs vēl varam tikt tālāk,'' iesāk ''Standard'' treneris Laslo Beleni. ''Mums jāparāda vislabākais iespējamais sniegums, jo komanda grib kluba vēsturē ierakstīt jaunu paragrāfu. Mēs vienmēr cīnāmies par uzvaru, taču šoreiz mums jābūt gudriem. Mēs esam jauna komanda un mums būs grūti koncentrēties tikai savai spēlei un, nedomāt par ''Olympiakos''. Mēs būsim apmierināti arī par trešo vietu grupā, taču tikšana nākamajā kārtā iepriecinās mani vairāk.''

Svētdien Nīderlandes futbola komanda ''AZ Alkmaar'' paziņoja, ka tā lauž līgumu ar Ronaldu Kūmanu, jo komandas rezultāti nav tādi, uz kādiem cer komandas vadība un tās atbalstītāji. Viņa vietā stājās Martins Hārs. ''Spēlētāji apzinās šīs spēles nozīmi,'' iesāk treneris. ''Mēs apzināmies, kāda atmosfēra mūs sagaida spēles laikā. Nav tā, ka jūtos nekomfortabli atrazdamies galvenā trenera vietā, jo ilgus laikus biju komandas otrais treneris. Mēs atbalstījām Kūmana spēles stilu, tāpēc šodien nebūs tā, ka komandas spēles stils būs strauji mainījies. Varbūt nedaudz aktīvāk spēlēsim uzbrukumā, jo mums nepieciešama tikai uzvara.''

"Standard'' iepriekšējā kārtā savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Germinal Beerschot, bet ''AZ Alkmaar'' savā laukumā ar 0:1 piekāpās Vitesse vienībai.

H grupa

VKomandaSUNZVP
1.Arsenal541012:413
2.Olympiakos52123:57
3.Standard51136:84
3.AZ50323:73

Izmantotie resursi:
uefa.com

Kura komanda tiks UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā?

  • 65

  • 23


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-09 14:53, pirms 15 gadiem
kuru spēli šodien TV6 rādīs ?

     [+] [-]

, 2009-12-09 15:16, pirms 15 gadiem
Standard jātiek tālāk! Vienīgi jāsakārto aizsardzība. Domāju ka uzbrukumā varētu iet Jovanovičs un De Kamargo ( abi pret Germinal ielika arī golus ). Grūti būs. Un jācer uz Arsenal.

     [+] [-]

, 2009-12-09 15:17, pirms 15 gadiem
F*** you all rakstīja: vai Standard ir nepiecieshams kads precizs rezultats, lai tiktu talak? vai vnk uzvara Standard un Oly zaude visu jau izskir? kada ir savstarpeja bilance abam?
Viena uzvara Olympiakos ( 2 - 1 ), un viena Standard ( 2 - 0 ).

     [+] [-]

, 2009-12-09 16:59, pirms 15 gadiem
valcha rakstīja: kuru spēli šodien TV6 rādīs ?
Dinamo Kiyeva- Barcelona!!!! mmm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-09 22:38, pirms 15 gadiem
kriksis rakstīja: cerams arsenal jaunatne spes pieradit ka ir cieniigi speeleet shaa kluba rindaas.Uz arsenal uzvaru vnk bija tik kardinosh koificents takaa nenoturejos neuzlikt! go gunners
Bērni kā jau bērni, tur neko nevar prognozēt. Viņiem taču nav dots uzdevums vinnēt, bet gan pieredzi uzkrāt.