Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Shakhtar" pieveic "Barcelona"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

C grupa: "Shakhtar" pieveic "Barcelona"
Fernandinjo (pa labi) atzīmē vārtu guvumu
Foto: AFP

UEFA Čempionu līgas C grupas pēdējās divās grupu turnīru spēlēs pie panākumiem tika Lisabonas "Sporting" un Doņeckas "Shakhtar" futbolisti. Īpaši pārsteidzoša bija "Shakhtar" uzvara viesos pret "Barcelona" - 3:2.

"Basel" paliek bez uzvarām

Laba spēle šovakar tika aizvadīta Bāzelē, kur „Basel” futbolisti uzņēma Lisabonas „Sporting” futbolistus. Šai spēlei nebija nekādas nozīmes no turnīra tabulas viedokļa, tādēļ abas komandas nekautrējās spēlēt atbrīvoti, daudz sitot pa pretinieku vārtiem. Mača 19. minūtē labu Marata Izmailova piespēli no labās malas vārtu guvumā pārvērta Janiks Žalo. Puslaika otrajā pusē iniciatīvu pārņēma mājinieki, taču Lisabonas kluba aizsardzība darbojās precīzi, ļaujot pretiniekiem izdarīt sitienus tikai no tālākas distances. Pēc pirmā puslaika ar 1:0 vadībā atradās „Sporting”.

Otrais puslaiks sākās daudz mierīgākā spēlē, jo Lisabonas kluba futbolisti ļāva mājiniekiem pārņemt iniciatīvu, bet joprojām neļāva „Basel” stipri pietuvoties viņu vārtiem. Visbīstamākie momenti pie viesu vārtiem veidojās pēc stūra sitienu izspēlēm, bet arī šādā veidā Šveices klubam vārtus gūt neizdevās. Spēles beigu daļā Bāzeles kluba futbolisti arvien vairāk nospieda pretiniekus, cenšoties gūt vismaz vienus vārtus, taču tas neizdevās. „Basel” futbolistiem tā arī neizdevās izcīnīt grupu turnīrā nevienu uzvaru, bet „Sporting” izcīnīja otro vietu grupā, nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā.

"Shakhtar" viesos uzvar "Barcelona"

Ar milzīgu „Barcelona” komandas pārsvaru aizritēja spēle Barselonā, kur spāņu klubam pretī stājās „Shakhtar”. Jau no pirmajām minūtēm „Barcelona” pārņēma iniciatīvu, sitot pa pretinieku vārtiem no visdažādākajām pozīcijām. Taču ne Krkiča, ne Keitas, ne Gļeba, ne Pedro sitieni mērķi nesasniedza, turpretī viens no retajiem Doņeckas kluba uzbrukumiem izrādījās sekmīgs – pēc Viliana piespēles vārtus guva Oleksandrs Gladkijs. Spāņu kluba futbolisti izskatījās, ka tā arī nespēja atgūties pēc šo vārtu zaudējuma, tādēļ neko ievērības cienīgu pirmajā puslaikā vairs neizveidoja.

Otrā puslaika sākumā atkal aktīvāki bija mājinieki, kuri pat pamanījās izpildīt pie viesu vārtiem četrus stūra sitienus pēc kārtas, taču vārtus gūt neizdevās. Pamatīgu triecienu „Barcelona” futbolisti saņēma spēles 58. minūtē, kad savus otros vārtus šajā spēlē guva Gladkijs, ieraidot bumbu vārtos ar galvu pēc Žadsona izpildītā soda sitiena. Viesu prieki bija īsi, jo Katalonijas kluba futbolists Silvinjo uzreiz vienus vārtus atguva, izdarot precīzu sitienu no apmēram 15 metriem. Šāda apmainīšanās ar vārtu guvumiem mača ritējuma neizmainīja, jo joprojām uzbruka tikai „Barcelona” kluba futbolisti, bet doņeckieši gandrīz visu uzmanību veltīja tikai aizsardzībai. Spēles 76. minūtē Katalonijas klubs vēlreiz iekrita aizsardzībā, kad vārtus kritienā guva Fernandinjo – 1:3! Mājinieki gan vēl spēja vienus vārtus atgūt, kad no pāris metru attāluma bumbu viesu vārtos aukstasinīgi ieraidīja Serhio Buskē, bet izglābties viņiem neizdevās - 2:3. "Shakhtar" šis panākums gan neko no turnīra tabulas viedokļa nedeva, jo augstāk par trešo vietu komanda vairs nevarēja pacelties, tādēļ eirokausu sezonu nāksies turpināt UEFA kausa izcīņā.

UEFA Čempionu līga, C grupa

6. kārta (9. decembris)

Barcelona - Shakhtar 2:3 (0:1) (Silvinjo 59’, Buskē 83’ - Gladkijs 31’, 58’, Fernandinjo 76’ )
Basel - Sporting 0:1 (0:1) (Janiks 19’ )

C grupas tabula:

VKomandaSUNZVAP
1.Barcelona641118:813
2.Sporting64028:812
3.Shakhtar630311:79
4.Basel60152:161

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +3 [+] [-]

, 2008-12-09 23:42, pirms 16 gadiem
labs..!

  +5 [+] [-]

, 2008-12-09 23:43, pirms 16 gadiem
Kautarī Barcai nebija stāri, Šaktar labi nospēlēja. Malači arī Barcas spēlētāji

  +2 [+] [-]

, 2008-12-09 23:44, pirms 16 gadiem
shvaki. nezinu ko Peps dariis, lai Bojanaa dziiviibu atgrieztu. pagaidaam vinsh izskataas drausmiigi
nu un tagad var nosaukt sastaav uz clasico - Valdes-Alvesh-Marekss-Pujols-Abidaals-Yaya-Xavi-Gudjonsens-Anrii-Messi-Eto'o
interesanti, kaads buus reala sastaavs pret zenitu...

  +1 [+] [-]

, 2008-12-09 23:46, pirms 16 gadiem
kurš gan spēj apturēt šo komandu ibio lielībnieks

  +1 [+] [-]

, 2008-12-09 23:47, pirms 16 gadiem
Psc nu jaa,labakie atputas.. Un tomer,barca! Maajaas tacu jaauzvar!

  -2 [+] [-]

, 2008-12-09 23:48, pirms 16 gadiem
refresh rakstīja: kurš gan spēj apturēt šo komandu ibio lielībnieks
šahtjar bet ne viens jo spanu liigas

  -1 [+] [-]

, 2008-12-09 23:49, pirms 16 gadiem
Un labi, ka neskatījos. No vienas puses neko nevajadzēja, bet no otras - visas labās statistikas izbojātas... Liekiet, cik gribat mīnusus, bet šis variants ar rezevēm bija afige*. 15 nezaudētās spēles pārtūka, nekāda rekorda vairs nebūs, mājas statistika izbojāta, 1. zaudējums turnīrā Prieks, ka jaunie paņēma pieredzi, bet manuprāt jau vajadzēja spēlēt visas spēles, nevis vienu ar rezervēm. Tas pats bija pag. sezon, kad pēdējo spēli ar rezervēm, pēc tam mocījās pret Celtic. Šitais bija vienaldzības variants. Uzvaru varēja paņemt, bet nav jau kas sit iekšā! Labākie spēki malā. Varēja jau Xavi vai Messi uzspēlēt. Galīgi garām tas rezervju variants.
Arī Spānijas kausā ar rezervēm izmocīja tās divas uzvaras pār Benidorm.
Prieks par Gudiju un Bisketu.

  -2 [+] [-]

, 2008-12-09 23:52, pirms 16 gadiem
refresh rakstīja: kurš gan spēj apturēt šo komandu ibio lielībnieks
Spānijā nevar, bet pirms šodienas spēles teicu, kad Barsa šovakar zaudēs.

Barca7, 21:55, pirms 2 stundām
Sastāvs ir kāds ir, Shakhtars atbrauca, lai uzvarētu. Viņiem toties labākais sastāvs un es prognozēju Barselonas zaudējumu.

     [+] [-]

, 2008-12-09 23:52, pirms 16 gadiem
Nu bet sastaavs jau ar Barcai bija... taa kaa nekaads paarsteigums lielais shis zaagjis nav - liideri atpuutinaati, pirmaa vieta grupaa jau nodrosinaata sen... var saakt gatavoties El Classico!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-09 23:53, pirms 16 gadiem
Barca7 rakstīja: Un labi, ka neskatījos. No vienas puses neko nevajadzēja, bet no otras - visas labās statistikas izbojātas... Liekiet, cik gribat mīnusus, bet šis variants ar rezevēm bija afige*. 15 nezaudētās spēles pārtūka, nekāda rekorda vairs nebūs, mājas statistika izbojāta, 1. zaudējums turnīrā Prieks, ka jaunie paņēma pieredzi, bet manuprāt jau vajadzēja spēlēt visas spēles, nevis vienu ar rezervēm. Tas pats bija pag. sezon, kad pēdējo spēli ar rezervēm, pēc tam mocījās pret Celtic. Šitais bija vienaldzības variants. Uzvaru varēja paņemt, bet nav jau kas sit iekšā! Labākie spēki malā. Varēja jau Xavi vai Messi uzspēlēt. Galīgi garām tas rezervju variants.
Arī Spānijas kausā ar rezervēm izmocīja tās divas uzvaras pār Benidorm.
Prieks par Gudiju un Bisketu.
kaadas rezerves? tur normaals sastaavs, iznjemot Zhoarkeru un Viktoru Vaskesu, bija...
kaads Xavi un Messi? lai gatavojas clasico, nevis speelee neko neizshkjiroshaa speelee. Peps visu pareizi izdariija...

     [+] [-]

, 2008-12-09 23:54, pirms 16 gadiem
liidei labi atpuutusies pirs speeles ar real!
gaidu ar nepacietiibu kaa barsa graus reaal!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-09 23:56, pirms 16 gadiem
Barca7 rakstīja: Spānijā nevar, bet pirms šodienas spēles teicu, kad Barsa šovakar zaudēs.

Barca7, 21:55, pirms 2 stundām
Sastāvs ir kāds ir, Shakhtars atbrauca, lai uzvarētu. Viņiem toties labākais sastāvs un es prognozēju Barselonas zaudējumu.
izgāji no sītuācijas

     [+] [-]

, 2008-12-09 23:58, pirms 16 gadiem
Spele diezgan interesanta.Labi nospeleja Hlebs un Sylvinjo.Buskets ar Vaskesu ari labi nokapaja centra.Bet Caceresam spele pilnigi neizdevas visi varti atnaca no labas malas kur vins speleja.

  -1 [+] [-]

, 2008-12-10 00:02, pirms 16 gadiem
555 rakstīja: kaadas rezerves? tur normaals sastaavs, iznjemot Zhoarkeru un Viktoru Vaskesu, bija...
kaads Xavi un Messi? lai gatavojas clasico, nevis speelee neko neizshkjiroshaa speelee. Peps visu pareizi izdariija...
Nebija slikti, bet tas nav sastāvs ar kuru var uzvarēt, jo bija zināms, kad Shakhtar būs bīstami. Biskets, Bojans, Gļebs, Gudijs, Keita vēl tā, bet Pedro, Vazkezs, Sančezs, PIKĒ AIZSARDZĪBĀ un ar Horhueru bez pieredzes vārtos vārtos visu izsaka. Viņi var spēlēt Spānijas kausā, bet ja Pepe gribēja zaudēt, tad arī gribēja. Dusmas konkrētas.

Un kāpēc gan Xavi, Pujols vai Eto nevarētu šo spēli izspēlēt? Tie jau nav nekādi knapie un kādas tur vēl traumas... mierīgi varēja.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-10 00:04, pirms 16 gadiem
Nu nav zoliidi ZAUDEET SAVU SKATIITAAJU PRIEKSHAA KURI atnaakushi,nu nav tas zoliidi.

  -2 [+] [-]

, 2008-12-10 00:09, pirms 16 gadiem
refresh rakstīja: izgāji no sītuācijas
[/quote]
[quote refresh]
izgāji no sītuācijas
[/quote]
[quote refresh]
izgāji no sītuācijas
Refresh, es pateikšu, kad esmu (rupji) kļūdījies - sezonas 1. spēlē, kad tiešām bija zaude Numancia, tas gan bija pārsteigums. Bet tad, kad spēlē 2. sastāvs, tad tur nav ko prognozēt - nezišķirts vai zaudējums. Vienkārši nav kas sit iekšā. Par vidējo līniju neko sliktu nesaku. Un ja aizsardzībā Milito vai Pikē, ar Horhueru vai Pinto vārtos , tad nav variantu.

  -2 [+] [-]

, 2008-12-10 00:13, pirms 16 gadiem
Barca7, ja godīgi esmu pārsteigts par Tavu 4īkstēšānu, nu zaudēja, ko tagad? Es tam biju noskaņojies jau pirms spēles un teikšu Tev tā, rekordi protams lieta laba, ta4u, lai riskētu šadā spēlē ar Xavi vai Messi, kā Tu teici, tie nav verti, Tu pats domāju lieliski zini, ka savainojumu piemeram, var dabūt uz līdzenas vietas.. Un man miljons reižu svarīgāks ir Spānijas 4empionāts, it sevišķi El Klasiko, nekā kaut kāds fakains, nevienam īsti nevajadzīgs rezultāts pret Shataru. Piedevām, uzskatu ka 4alji tāpat tīri labi nospēlēja, cik redzēju pēc momentiem, mala4i, jaunie ieguva pieredzi. Labi, apnika rakstīt, karo4e nobeiguma savilkums: lai kaut ko iegūtu, kaut kas ir jāzaudē, es domāju ka Pepe to lieliski apzinās..

Mes que un club!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-12-10 00:19, pirms 16 gadiem
Waldini rakstīja: Barca7, ja godīgi esmu pārsteigts par Tavu 4īkstēšānu, nu zaudēja, ko tagad? Es tam biju noskaņojies jau pirms spēles un teikšu Tev tā, rekordi protams lieta laba, ta4u, lai riskētu šadā spēlē ar Xavi vai Messi, kā Tu teici, tie nav verti, Tu pats domāju lieliski zini, ka savainojumu piemeram, var dabūt uz līdzenas vietas.. Un man miljons reižu svarīgāks ir Spānijas 4empionāts, it sevišķi El Klasiko, nekā kaut kāds fakains, nevienam īsti nevajadzīgs rezultāts pret Shataru. Piedevām, uzskatu ka 4alji tāpat tīri labi nospēlēja, cik redzēju pēc momentiem, mala4i, jaunie ieguva pieredzi. Labi, apnika rakstīt, karo4e nobeiguma savilkums: lai kaut ko iegūtu, kaut kas ir jāzaudē, es domāju ka Pepe to lieliski apzinās..

Mes que un club!
Esmu sašutis. Gribējas, lai Barca skaisti noslēdz šo grupu pasākumu, bet tieši zaudējums pēdējā spēlē, tas arī nenāks par labu sestdienas El Classico. Būtu smuki visu izdarīt, kā pa vīlīti.

Par Mesī varētu piekrist, bet domāju, ka tik norūdīti čaļi, kā Pujols & Xavi mierīgi izturētu šo spēli. pamazām iesildītos uz klasiku. Kriminalitāte ar Pikē centrā. Nu vajadzēja uzvarēt, šis bija kā neliels sitiens pa galvu pirms tik nozīmīgās RM spēles.

  -2 [+] [-]

, 2008-12-10 00:24, pirms 16 gadiem
Vecīt, vēlreiz lūdzu paskaties globāli, nu nafiga? Tas nav nekāds sitiens pa galvu un nekas par sliktu nenāks, es pat pilnīgi pieļauju iespēju, ka klubs un Pepe ar to rēķinājās...

Un ja Tu saki par rūdījumu.. Tad c'monn lai cik mūsu 4aļi nebūtu rūdīti... Nospēlet 3 spēles (no tām 2 superspēles) nedēļā, tas priekš jebkura ir par daudz, un es saku, būtu es barsas treneris, būtu darījis tieši tāpat...

Mes que un club!

  -1 [+] [-]

, 2008-12-10 01:27, pirms 16 gadiem
Waldini rakstīja: Vecīt, vēlreiz lūdzu paskaties globāli, nu nafiga? Tas nav nekāds sitiens pa galvu un nekas par sliktu nenāks, es pat pilnīgi pieļauju iespēju, ka klubs un Pepe ar to rēķinājās...

Un ja Tu saki par rūdījumu.. Tad c'monn lai cik mūsu 4aļi nebūtu rūdīti... Nospēlet 3 spēles (no tām 2 superspēles) nedēļā, tas priekš jebkura ir par daudz, un es saku, būtu es barsas treneris, būtu darījis tieši tāpat...

Mes que un club!
Nezinu... 3 vārti un tos vārtus varējām arī neielaist. Nebija īstais sastāvs vienkārši. Jau jau Pepe tā domāja (ka zaudēs vai tml.), tad nevajadzēja tik vienaldzīgi uzņemt šo spēli.

Mes que un club!

  -1 [+] [-]

, 2008-12-10 01:36, pirms 16 gadiem
Waldini

Eto tak' varēja uzspēlēt. Izlaida spēli pret Valensiju, būtu tagad iesildījies un pret Madridi pilnā sparā.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-10 03:26, pirms 16 gadiem
555 rakstīja: interesanti, kaads buus reala sastaavs pret zenitu...
nu nezinu,nezinu. tiešām intriga. es,personīgi,domāju,ka Nistelrojs, Diarra, Robens, Marchello, De la reds;

Pepe,Torres,Haince,Snejders,Drente (?) tiks taupīti svarīgajai cīņai pret Barcu. un Ramoss (tas,kurš pie stūres) arī neizrādīs visus knifiņus,kurus mājās sazīmejis speciāli Klasikai. mēs arī gatavojamies,ta ka cīņa būs sīva un nežēlīga

     [+] [-]

, 2008-12-10 08:14, pirms 16 gadiem
prieks par ukraiņiem, žēl tikai ka neko neizšķīra šis mačs!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-10 08:17, pirms 16 gadiem
Swordsman rakstīja: nu nezinu,nezinu. tiešām intriga. es,personīgi,domāju,ka Nistelrojs, Diarra, Robens, Marchello, De la reds;

Pepe,Torres,Haince,Snejders,Drente (?) tiks taupīti svarīgajai cīņai pret Barcu. un Ramoss (tas,kurš pie stūres) arī neizrādīs visus knifiņus,kurus mājās sazīmejis speciāli Klasikai. mēs arī gatavojamies,ta ka cīņa būs sīva un nežēlīga
domaa, taa arii panjeema un viena vakara laikaa saziimeeja?

Barca7 - no ko tu chiiksti? sastaavs bija gana labs, it iipashi speelei, kas vispaar neko nenoziimee. un tiem speeleetaajiem, kurus tu nicinoshi nosauci, arii ir sava loma un noziime komandaa. un Pedro nospeeleeja jau kuro speeli 10 reizhu labaak par Bojanu. bet Zhoarkera gaidiija gadu ar smagu traumu ne taapeec, lai vinjam nedotu iespeeju. labi, neizmantoja to, nu un tad? tagad ir skaidrs, kaapeec vinsh ir 3ais vaartsargs.
un Peps izdariija vairaakas pozitiivas lietas - tagad vinjam ir iemesls lamaaties uz komandu, tagad komanda buus koncentreeta, nevis domaas, ka ar dublieriem neko neizshkjiroshaa speelee ar vienu kaaju var jebko apspeeleet, tagad neviens vairs nerunaa par kaut kaadiem mistiskiem rekordiem, tagad neviens vinjam nepaarmetiis saakumsastaava izveeli. plus vinsh izvairiijaas no traumaam un deva atpuusties visiem liideriem, un es neesmu paarliecinaats, ka ramoss speelee pret zenitu vismaz pa puslaikam neuzlaidiis saveejos...
viss ir bumbaas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja