Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Benzemā dublis vēsturiskā "Real Madrid" uzvarā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Benzemā dublis vēsturiskā "Real Madrid" uzvarā
Divu vārtu autors Karīms Benzemā. Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas agrajā spēlē "Real Madrid" ar 2:1 savā laukumā uzvarēja Doņeckas "Shakhtar". Ar diviem vārtiem atzīmējās Karīms Benzemā. Milānā vietējais futbola klubs "Milan" spēlēja 1:1 ar Portugāles "Porto".

"Real Madrid" 2:1 "Shakhtar"

# Iepriekšējā kārtā jeb pirmajā aplī "Real Madrid" viesos Doņeckas "Shakhtar" sagrāva ar 5:0, bet kopumā Čempionu līgas ietvaros komandām šī ir sestā tikšanās reize.

# Jāatzīmē, ka spēles delegāta amatā šodien strādās Edgars Pukinsks, kurš pirmdien oficiāli otro reizi pēdējo gadu laikā atstāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāra amatu.

# Karaliskā kluba rindās šovakar nebija Garets Beils, Dani Sevaljoss, Federiko Valverdes un Mariano Diass, bet "Shakhtar" rindās nebija Pedrinju, Jevhens Konopļanka, Žuniors Moraešs un Lasina Traorē.

# Spēlē viss notika ļoti strauji. Jau sākumā "Shakhtar" norībināja "Real Madrid" vārtu stabu, bet neilgi pēc tam Madrides futbolisti izmantoja pretinieku kļūdu aizsardzībā un Karīms Benzemā viegli tika pie pirmajiem vārtiem spēlē – 1:0.

# "Real Madrid", pateicoties Benzemā 74. vārtu guvumam Čempionu līgā, kļuvis par pirmo klubu vēsturē, kuram Eirokausu turnīros izdevies gūt 1000 vārtus.

# 39. minūtē "Shakhtar" guva pirmos vārtus šajā Čempionu līgas sezonā, izlīdzinot mača rezultātu. Alans Patriks saņēma piespēli soda laukumā, nometa bumbu pa sitienam Fernando, kurš raidīja to Tibo Kurtuā sargātajā cietoksnī – 1:1.

# 61. minūtē Madride izvirzījās vadībā otro reizi šajā spēlē, un atkal ar rezultatīvu sitienu izcēlās Francijas izlases spēlētājs Benzemā – 2:1. Benzemā kļuvis par vecāko spēlētāju kopš 1965. gada, kurš Eirokausos karaliskā kluba rindās guvis vismaz divus vārtus spēlē.

"AC Milan" 1:1 "Porto"

# Pirmajā abu komandu tikšanās reizē, kad spēle norisinājās Portugālē, minimālu panākumu (1:0) izcīnīja mājinieki, "Porto" futbolisti, vienīgos vārtus gūstot Luisam Diasam.

# Milānai vairāki robi sastāvā, bet zīmīgākais iztrūkums Ante Rebičs, kurš savainojumu guva tieši abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē. "Porto" palīdzēt nevarēja Vendels.

# Arī šajā spēlē ar vārtu guvumu atzīmējās Diass. Jau sestajā minūtē Marko Grujičs izdarīja piespēli soda laukumā, bet Diass raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī – 0:1. Tie šosezon bija Diasa otrie vārti Čempionu līgā.

# 61. minūtē Šansels Mbemba neveiksmīgi centās glābt savu komandu – bumba no viņa ielidoja "Porto" vārtos, un rezultāts kļuva neizšķirts – 1:1. Tas arī bija beigu rezultāts, abām komandām saņemot pa vienam punktam.

UEFA Čempionu līgas spēles 3. novembrī

GrupaLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
B19:45Milan – Porto1:1(0:1)Mbemba 61'(s.v.) - Diass 6'
D19:45Real – Shakhtar2:1(1:1)Benzemā 14' 61' – Fernando 39'
A22:00Manchester City - Club Brugge
A22:00Leipzig - PSG
B22:00Liverpool - Atletico
C22:00Sporting – Besiktas
C22:00Borussia - Ajax
D22:00Sheriff – Inter

B grupa

VKomandaSUNZVP
1.Liverpool330011:59
2.Porto41213:65
3.Atletico Madrid31114:44
4.AC Milan40134:71

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid43019:39
2.Sheriff Tiraspol32015:46
3.Inter31113:24
4.Shakhtar40131:91

  -1 [+] [-]

, 2021-11-03 21:38, pirms 3 gadiem
Kā pienāk laiks spēlēt ČL komanda spēlē kā reālas pakaļas

  +1 [+] [-]

, 2021-11-03 22:12, pirms 3 gadiem
Ļoti vājš 1. taims Milānai, neko neveidoja vispār. It kā bumbas kontrole sadalījās līdzīgi, bet ar visu to gandrīz vienīgais sitiens - Žirū no distances. Citādi galīgi nekas. Tonali un Bennasers daudz zonas atstāja bīstami nepiesegtas vidū, īsti nepiefiksēju, vai tas tāpēc, ka gāja saviem malējiem aizsargiem palīdzēt tāpēc, ka malējais pussargs nepalīdz. Ernandesam vājš puslaiks, vairākas reizas ieskrēja pilnīgākā tupikā vai neatdeva piespēli laicīgi. Žirū un centra aizsargi OK.

Portū redzamākie Grujičs (par kuru līdz šim biju stipri zemākās domās), dominēja midu. Bet absolūti topā Luiss Diass un ne tikai dēļ gūtajiem vārtiem, bet arī par aizsargiem sagādātajiem pastāvīgajām problēmām. Labs skils. Labais malējais aizsargs Žuau Mariu (vārdabrālis izlases veterānam) arī cienīgi.

Patika Portū mida (gan centrālie, gan malējie, viņi tādu portugālisku 4-4-2 spēlēja) pus-presings - ne īsti presings, bet vienkārši pozicionālā spēle pretinieka pusē bez bumbas. Ar "elementāru" pozīcijas izvēli vien n-tās "otrās bumbas" nocēla.

Otrajā puslaikā Milāna atjēdzās. Nezinu, vai tiešām Kalabrija tik švaks, bet viņa vietā nāca Kalulū. Fulbeki defaultā augstāk, Bennasers nāca dziļumā pēc bumbas uzsākt saspēli un sāka veidoties lietas. Pietika gan tikai vienam golam. Daudz aizmugures Milānai, bet vairāk dēļ vāja taiminga (piespēle par vēlu uz ieskrējušo) un situācijas neizjušanas nekā Portū koordinētas mākslīgās. Zlatanam pēc uznākšanas uz maiņu tā golu atņēma, jo pirms tam kāds uz Ernandesu piespēli nomarinēja, bet kad atdeva, bija jau ofsaids. Portū augsti spēlēja, tas gan. A kā nespēlēs augstu, ja ne Žirū, ne Selemakers no aizsargiem ar pliku ātrumu neaizmuks. Tad var arī atļauties.

Interesanti, kāda tipa spēlētājs tieši ir Selemakers. Tā jau daudz un pareizi domā un atveras, tehnika OK, bet tik zema produktivitāte golu un piespēļu izteiksmē. Plus tā viena epizode, kur spēles izskaņā padevās un uz neprecīzu piespēli neuzsprintoja... Ar Rebiču būtu bīstamāk, lai arī nesimpatizē pretspēlētāju traumējošo izgājienu dēļ.

Portū patīkami pārsteidza ar saspēlētību. Nesarežģīja vienkāršas lietas. Pāris reizes pat sāka pižonīt (no "kurāžas" visdrīzāk). Milānai ar visu atgriešanos Eiropā un augstās šībrīža vietas A Sērijā joprojām izpildītāji ne no augstākā plauktiņa. Daudz brāķa. Pēdējais stūris līdz ar spēles svilpi kā odziņa uz tortes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2021-11-03 22:52, pirms 3 gadiem
Real kārtējā haļava, tāpat barsai, psg, abām mančestrām, chelsea, vispār viesiem biezajiem šinī kārtā kārtīgas haļavas

  -1 [+] [-]

, 2021-11-03 22:57, pirms 3 gadiem
''Karaliskā kluba rindās šovakar nebija Garets Beils...''

Sen jau kā nav.

     [+] [-]

, 2021-11-03 23:57, pirms 3 gadiem
Pats skatijos, izlaidu Mavs treniņu! esmu sajūsmā kaa FIFAs fans